ΑρχικήinetΗ Cisco εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk

Η Cisco εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk

Η εταιρεία Cisco ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας Splunk έναντι 157 δολαρίων ανά μετοχή, σε μια συναλλαγή μετρητών αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Τα Robotaxis μπορούν τώρα να δουλεύουν στους δρόμους του San Francisco 24/7

Cisco Splunk

Η εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της Cisco και συνεχίζει μία σειρά εξαγορών που επεκτείνουν τις cybersecurity προσφορές της εταιρείας.

Οι μετοχές της Splunk αυξήθηκαν κατά 21% στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης, ενώ οι μετοχές της Cisco υποχώρησαν κατά 3,3%.

«Από τον εντοπισμό και την απόκριση απειλών έως την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών, θα βοηθήσουμε να γίνουν οι οργανισμοί όλων των μεγεθών πιο ασφαλείς και ανθεκτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Chuck Robbins σε δήλωση. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Η Cisco αναμένει ότι η συμφωνία θα είναι θετική στις ταμειακές ροές και θα αυξήσει το μικτό περιθώριο κέρδους το πρώτο έτος μετά το κλείσιμο της εξαγοράς. θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή της Cisco εκτός GAAP μέχρι το δεύτερο έτος.

Δείτε επίσης: Το Akira ransomware στοχεύει τα Cisco VPN για να παραβιάσει οργανισμούς

Ο Robbins αναμένει ότι οι οργανωτικές συνεργίες θα γίνουν εμφανείς και αποτελεσματικές εντός 12 έως 18 μηνών, δήλωσε την Πέμπτη σε μία εμφάνισή του στην εκπομπή Squawk on the Street του CNBC.

Σύμφωνα με τον Robbins, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μια συνδυασμένη προσέγγιση μετρητών και debt. “Μαζί, θα γίνουμε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού παγκοσμίως”, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

Η εταιρεία Splunk ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια και βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και αναλύουν τα δεδομένα τους για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για hack και να επιλύσουν τεχνικά ζητήματα μεγαλύτερη ταχύτητα. Η Cisco παράγει και πωλεί εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και δικτύωσης, καθώς και μια συμπληρωματική σουίτα λογισμικού.

Δείτε επίσης: Η Cisco προειδοποιεί για την εκμετάλλευση VPN zero-day από ομάδες ransomware

Μόνο το 2023, η Cisco έχει εξαγοράσει τέσσερις εταιρείες: την Armorblox, μια πλατφόρμα ανίχνευσης απειλών, την Oort, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση της ταυτότητας, καθώς και τις Valtix και Lightspin, δύο εταιρείες ασφάλειας του cloud.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS