ΑρχικήinetPixel Fold: Το κόστος επισκευής δείχνει την υψηλή τιμή της καινοτομίας

Pixel Fold: Το κόστος επισκευής δείχνει την υψηλή τιμή της καινοτομίας

Pixel Fold

Τα smartphones είναι ένα ζωτικό εργαλείο αλλά και ένα πιθανό αδύναμο σημείο. Σε όλους μας αρέσει να εξερευνούμε τα νεότερα “μπιχλιμπίδια”, αλλά η ευκολία με την οποία μπορούν να σπάσουν και οι επακόλουθοι λογαριασμοί επισκευής χρησιμεύουν ως έντονη υπενθύμιση της ευθραυστότητάς τους. Εδώ μπαίνει το Pixel Fold, το πρωτοποριακό αναδιπλούμενο smartphone της Google.

Δείτε επίσης: Bellroy: Θα κυκλοφορήσει δερμάτινη θήκη για το Google Pixel Fold

Όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το κόστος για την αντικατάσταση της εσωτερικής οθόνης του μπορεί να αφήσει πολλούς σε σοκ. Όπως αναφέρει το 9to5Google, το iFixit προσφέρει ένα γνήσιο κιτ επισκευής για την εσωτερική οθόνη του Pixel Fold, και δεν είναι για τους αδύναμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, το κιτ επισκευής της εσωτερικής οθόνης του Google Pixel Fold από το iFixIt θα σας κοστίσει 900 δολάρια. Για επιπλέον 10 δολάρια, μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση Fix Kit, η οποία περιλαμβάνει εργαλεία. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο την ίδια την αναδιπλούμενη οθόνη. Το πακέτο περιλαμβάνει το εσωτερικό συγκρότημα οθόνης, το οποίο αποτελείται από το πλαίσιο στο οποίο είναι προσαρτημένο, μαζί με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και το volume rocker. Αξίζει να σημειωθεί η συμπερίληψη και των δύο μπαταριών σε αυτό το σετ των 900 δολαρίων. Αν αγοράζονταν ξεχωριστά, οι μπαταρίες αυτές θα κόστιζαν 50 δολάρια η καθεμία.

Για να κατανοήσετε το κόστος επισκευής του Pixel Fold, αναλογιστείτε το εξής: Η εξωτερική οθόνη κοστίζει 160 δολάρια. Συγκριτικά, μια οθόνη Pixel 7 Pro κοστίζει 120 δολάρια. Για όσους εξετάζουν πιθανές επισκευές κάμερας, το iFixit πουλάει τις τρεις μονάδες της πίσω κάμερας για 140 δολάρια, ενώ και οι δύο μπροστινές κάμερες διατίθενται στα 43 δολάρια η καθεμία.

Πρόταση: Η Google ανακοινώνει το Pixel Fold

Εκτός από τα προαναφερθέντα εξαρτήματα, το iFixit παρέχει λεπτομερείς οδηγούς αποσυναρμολόγησης και αντικατάστασης για ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων του Pixel Fold, από κεραίες και μπαταρίες μέχρι ηχεία και δίσκους καρτών SIM. Κάθε ένας από αυτούς τους οδηγούς καλύπτει κάθε βήμα με εικόνες, υποδείξεις και περιστασιακές προειδοποιήσεις, οπότε είναι όσο πιο εύκολη μπορεί να γίνει η τεχνική επισκευή DIY.

Αν και το υψηλό κόστος επισκευής μπορεί να τρομάζει, αντανακλά την περίπλοκη μηχανική και το σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε αυτές τις αναδιπλούμενες συσκευές. Το Pixel Fold, με την αναδιπλούμενη οθόνη και τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του, ενσαρκώνει τα σύνορα της τεχνολογίας των smartphone. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε τεχνολογία αιχμής, συνοδεύεται από τα δικά της τρωτά σημεία και τις αντίστοιχες ετικέτες τιμών.

Έτσι, αν είστε περήφανος κάτοχος ενός Pixel Fold ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε ένα, χειριστείτε το με προσοχή. Γιατί η επισκευή αυτής της μαγευτικής εσωτερικής οθόνης θα σας κοστίσει σχεδόν ένα χιλιάρικο. Και αυτό αν είστε αρκετά γενναίοι για να το κάνετε μόνοι σας – άλλωστε, ο οδηγός επισκευής της εσωτερικής οθόνης του Pixel Fold του iFixIt περιλαμβάνει 126 βήματα που σας τρομάζουν, και κανένα από αυτά δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο.

Διαβάστε επίσης: Google Pixel Fold: Νέες φήμες για τον σχεδιασμό της συσκευής

πηγή πληροφοριών:androidpolice.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS