ΑρχικήSecurityΗ Sony διερευνά ισχυρισμούς περί hack - Διαφορετικοί hackers αναλαμβάνουν την ευθύνη

Η Sony διερευνά ισχυρισμούς περί hack – Διαφορετικοί hackers αναλαμβάνουν την ευθύνη

Η Sony ερευνά κάποιους ισχυρισμούς για παραβίαση των συστημάτων της, καθώς δύο διαφορετικές ομάδες από hackers έχουν αναλάβει την ευθύνη για την υποτιθέμενη εισβολή. Οι πρώτες αναφορές για την επίθεση στα συστήματα της Sony ήρθαν από μια νέα ομάδα εκβιαστών με το όνομα RansomedVC. Ωστόσο, λίγο αργότερα εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα, η MajorNelson, και διέψευσε τους ισχυρισμούς της RansomedVC, λέγοντας πως βρίσκεται εκείνη πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

Sony παραβίαση hackers

Μέχρι στιγμής, πάνω από 3,14 GB uncompressed data, που λέγεται ότι ανήκουν στη Sony, έχουν δημοσιευτεί σε hacking forum.

Δείτε επίσης: Το ZenRAT malware εντοπίστηκε σε μια ψεύτικη σελίδα Bitwarden

Η Sony διερευνά τους ισχυρισμούς περί παραβίασης

Όλα ξεκίνησαν από την ομάδα RansomedVC που ισχυρίστηκε ότι είχε χακάρει τη SONY.com και έθεσε τα “δεδομένα και την πρόσβασή” προς πώληση.

Έχουμε παραβιάσει επιτυχώς όλα τα συστήματα της Sony“, έγραφε μια σημείωση που δημοσιεύτηκε στο onion leak site των hackers. “Δεν θα τους ζητήσουμε λύτρα! Θα πουλήσουμε τα δεδομένα, επειδή η Sony δεν θέλει να πληρώσει“.

Το BleepingComputer παρατήρησε ότι τα εκτεθειμένα δεδομένα περιελάμβαναν ένα πολύ μικρό δείγμα (μια παρουσίαση PowerPoint, ορισμένα αρχεία Java source code, Eclipse IDE screenshots και άλλα στοιχεία).

Οι hackers RansomedVC δήλωσαν στο BleepingComputer ότι είχαν παραβιάσει τα δίκτυα της Sony και είχαν κλέψει 260 GB δεδομένων, τα οποία προσπαθούν να πουλήσουν για 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Sony Corporation είπε στο BleepingComputer σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς: “Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε την κατάσταση και δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια“.

Δείτε επίσης: Ομάδα AtlasCross: Χρησιμοποιεί τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό ως δέλεαρ για phishing

RansomedVC MajorNelson

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο μπερδεμένα, καθώς μια άλλη hacking ομάδα με το όνομα “MajorNelson” ανέλαβε, επίσης, την ευθύνη για την επίθεση και διέψευσε τους ισχυρισμούς της RansomedVC. Μάλιστα, οι hackers επέκριναν τους δημοσιογράφους που άρχισαν να γράφουν για την επίθεση της Sony από τη RansomedVCs, χωρίς να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών τους.

Η RansomedVCs είναι απατεώνες που απλώς προσπαθούν να σας εξαπατήσουν. Απολαύστε τη διαρροή“.

Σε αντίθεση με τη δημοσίευση ενός μικρού δείγματος από τη RansomedVCs , η MajorNelsonδιέρρευσε δωρεάν” ένα συμπιεσμένο αρχείο 2,4 GB, το οποίο περιέχει 3,14 GB uncompressed data που υποτίθεται ότι ανήκουν στη Sony.

Σύμφωνα με αυτούς τους hackers τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν “πολλά credentials για εσωτερικά συστήματα” και αρχεία που σχετίζονται με:

  • SonarQube
  • Creators Cloud
  • Certificates της Sony
  • Ένα device emulator για τη δημιουργία licenses
  • Qasop security
  • Πολιτικές αντιμετώπισης περιστατικών
  • κι άλλα.

Δείτε επίσης: Hospital for Sick Children (SickKids): Επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων του BORN Ontario

Το BleepingComptuer παρατήρησε περαιτέρω ότι το αρχείο που δημοσιεύτηκε από την MajorNelson είχε όλα τα αρχεία που υπήρχαν στο μικρό δείγμα τη RansomedVC. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά της η Sony δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν υπήρξε παραβίαση και από ποιον.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας των παραβιάσεων δεδομένων, είναι απαραίτητο για τις εταιρείες να λάβουν σοβαρά υπόψη την κυβερνοασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, τη διασφάλιση των δικτύων και των συστημάτων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και τη διασφάλιση ότι όλα τα ευαίσθητα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής των επιθέσεων phishing και της χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS