ΑρχικήsecurityΟι χάκερ της PhilHealth απαιτούν λύτρα 300.000 $

Οι χάκερ της PhilHealth απαιτούν λύτρα 300.000 $

Μετά τη μόλυνση των συστημάτων της κρατικής εταιρείας ασφάλισης υγείας Philippine Health Insurance Corp. (PhilHealth) από το ransomware Medusa στις 22 Σεπτεμβρίου, οι κυβερνοεγκληματίες ζήτησαν λύτρα $300.000 ή περίπου 16 εκατομμύρια Φιλιππινέζικα πέσο, σύμφωνα με το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (DICT).

Δείτε επίσης: Medusa ransomware: Το PhilHealth παρέλυσε από επίθεση

PhilHealth

«Έχουν ήδη ζητήσει 300.000 δολάρια για να κάνουν δύο πράγματα: Το ένα είναι να διαγράψουν τα δεδομένα που κατέλαβαν και το δεύτερο είναι να μας δώσουν το κλειδί ώστε να μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα δεδομένα που κρυπτογράφησαν», δήλωσε χθες στο STAR ο υφυπουργός του DICT, Jeffrey Ian Dy.

Τα δεδομένα που κλάπηκαν από το PhilHealth έχουν δημοσιευτεί στο Dark Web, πρόσθεσε.

Η Εθνική Ομάδα National Computer Emergency Response Team του Γραφείου Κυβερνοασφάλειας DICT έχει ενεργοποιηθεί για να διερευνήσει τους κυβερνοεγκληματίες, σύμφωνα με τον κ. Dy.

Δείτε ακόμα: Οι Stealth Falcon hackers χρησιμοποιούν το νέο Deadglyph malware

λύτρα

«Το ransomware Medusa που παρατηρήθηκε πρόσφατα από τον Ιούνιο του 2021, διανέμεται αξιοποιώντας δημόσια εκτεθειμένους διακομιστές πρωτοκόλλου απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας είτε μέσω επιθέσεων brute force, εκστρατειών ηλεκτρονικού ψαρέματος είτε μέσω εκμετάλλευσης υφιστάμενων τρωτών σημείων», ανέφερε ο Dy σε μια συμβουλή.

«Όταν εκτελείται, το ransomware Medusa τερματίζει περισσότερες από 280 υπηρεσίες και διαδικασίες Windows για προγράμματα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κρυπτογράφηση αρχείων», πρόσθεσε.

Ο Dy ανέφερε ότι έχουν ληφθεί μέτρα περιορισμού και ότι το σύστημα της PhilHealth θα πρέπει να επανέλθει σήμερα. Ο πρόεδρος της PhilHealth, Emmanuel Ledesma Jr., δήλωσε ότι δεν έχει παραβιαστεί ή διαρρεύσει καμία προσωπική ή ιατρική πληροφορία.

Δείτε επίσης: Ransomware: Ο Λευκός Οίκος παροτρύνει δεκάδες χώρες να δηλώσουν τη δέσμευσή τους να μην πληρώνουν λύτρα

Η Philippine Health Insurance Corp. (PhilHealth) είναι η κύρια κρατική εταιρεία ασφάλισης υγείας στις Φιλιππίνες. Προσφέρει εκτεταμένες υπηρεσίες ασφάλισης, προστατεύοντας τους πολίτες από υψηλά ιατρικά έξοδα και παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη για μια πληθώρα ιατρικών περιστατικών και καταστάσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS