ΑρχικήinetAmazon: Έστειλε λάθος email για δωροκάρτες Mastercard

Amazon: Έστειλε λάθος email για δωροκάρτες Mastercard

Η Amazon απέστειλε κατά λάθος email επιβεβαίωσης αγοράς σε πελάτες, αναφορικά με τις δωροκάρτες Hotels.com, Google Play και Mastercard. Αυτό οδήγησε σε ανησυχία πολλών πελατών που φοβήθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν παραβιαστεί.

Δείτε επίσης: Ο Panos Panay αποχωρεί από τη Microsoft για την Amazon

Amazon

Τα email απεστάλησαν χθες το βράδυ, με τους πελάτες να αναφέρουν ότι έλαβαν τρία ξεχωριστά email από το Amazon Prime για κάθε υποτιθέμενη αγορά δωροκάρτας. Παρόλα αυτά, οι λογαριασμοί τους στο Amazon Prime δεν περιλαμβάνουν αγορές.

Μόλις έλαβα τυχαία 3 email δωροκαρτών στη σειρά (μέσα σε ένα λεπτό) από το amazon ([store-news@amazon.com](mailto:store-news@amazon.com)) και είμαι πραγματικά μπερδεμένος με αυτό” λέει μια ανάρτηση στο Reddit όπου πολλοί πελάτες της Amazon ανέφεραν ότι έλαβαν ανάλλογα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα νέα σχετικά με τα email έχουν προκαλέσει αντίκτυπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο ερευνητής κυβερνοασφάλειας Mike Grover (MG) δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης με τα λαμβανόμενα email στο X. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούσαν μια γραμμή θέματος που έλεγε: “Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία δωροκάρτας Hotels.com” και είχαν ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το store-news@amazon.com.

«Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε δωροκάρτες Hotels.com από την Amazon.com», αναφέρει το email που στάλθηκε στους πελάτες της Amazon.

Θα θέλαμε οι πελάτες μας να γνωρίζουν ορισμένες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά δωροκαρτών Hotels.com.

Δείτε ακόμα: Η Amazon θα επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

δωροκάρτες

Υπάρχουν πολλές απάτες στις οποίες οι απατεώνες προσπαθούν να ξεγελάσουν άλλους για να πληρώσουν με δωροκάρτες από γνωστές επωνυμίες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με ορισμένες κοινές απόπειρες απάτης που μπορεί να περιλαμβάνουν αίτημα πληρωμής με δωροκάρτες, κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω ή εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας τώρα.

Το κουμπί «Δείτε περισσότερες πληροφορίες» συνδέεται με μια ιστοσελίδα στο Amazon.com που εξηγεί πώς συνήθως ζητούνται δωροκάρτες ως πληρωμή σε διαδικτυακές απάτες. Οι επικεφαλίδες των email δείχνουν ότι αυτά αποστάλθηκαν μέσω της υπηρεσίας απλής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Amazon (SES) και επαληθεύτηκαν από τις κεφαλίδες ελέγχου ταυτότητας DKIM και SPF. Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα μηνύματα email προέρχονται από την Αmazon.

Παρόλο που η Αmazon δεν έχει απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, ένας εκπρόσωπος ανέφερε στο BleepingComputer ότι τα email στάλθηκαν κατά λάθος σε όλους τους πελάτες.

Ενημέρωση 10/1/23 6:41 μ.μ.: Η Amazon επιβεβαίωσε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλησαν κατά λάθος θα αποκατασταθούν και θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες που επηρεάζονται.

Ένα σφάλμα στο σύστημα email προκάλεσε την αποστολή ενός email επιβεβαίωσης παραγγελίας σε πελάτες που δεν αγόρασαν δωροκάρτα, αναφέρει ένας εκπρόσωπος της Amazon.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα εμφανίζει διαφημίσεις στο Prime Video εκτός αν πληρώσετε επιπλέον

Διορθώσαμε αυτό το σφάλμα, ώστε να μην συμβεί ξανά και στέλνουμε email σε αυτούς τους πελάτες για να τους ενημερώσουμε για το σφάλμα και να ζητήσουμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Η Amazon, η μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, κυμαίνονται από βιβλία και ηλεκτρονικά είδη μέχρι φαγητό και καθημερινά προϊόντα. Αυτό το εμπορικό όνομα που είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες του στις αλλαγές που σημαίνουν τον διαδικτυακό κόσμο. Παρά τις προκλήσεις, όπως το πρόσφατο περιστατικό με τα λανθασμένα email, η Amazon συνεχίζει να είναι μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS