ΑρχικήsecurityMozilla: Πλαστές λήψεις του Thunderbird παραδίδουν κακόβουλο λογισμικό

Mozilla: Πλαστές λήψεις του Thunderbird παραδίδουν κακόβουλο λογισμικό

Η Mozilla εξέδωσε προειδοποίηση αυτήν την εβδομάδα για κακόβουλες ιστοσελίδες που προσφέρουν λήψεις του Thunderbird, μετά από τον εντοπισμό μιας ομάδας ransomware που χρησιμοποιούσε αυτήν την τεχνική για την παράδοση κακόβουλου λογισμικού.

Δείτε επίσης: Mozilla: Διορθώνει zero-day που επηρεάζει Firefox και Thunderbird
Mozilla

Ο δημοσιογράφος κυβερνοασφάλειας Brian Krebs ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένας ιστότοπος στον οποίο η ομάδα Snatch ransomware αποκαλύπτει τα θύματά της, άρχισε να διαρρέει δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των IP επισκεπτών και πληροφοριών για τις εσωτερικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον Krebs, τα διαρρεύσαντα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η ομάδα hacking Snatch, χρησιμοποιεί πληρωμένες διαφημίσεις της Google για να διανέμει το malware της που κρύβεται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Adobe Reader, το Discord, το Microsoft Teams και το Mozilla Thunderbird. 

Μετά τα ευρήματα του Krebs, η Mozilla εξέδωσε μια “ειδοποίηση για ransomware” αυτήν την εβδομάδα, συμβουλεύοντας τους χρήστες να κατεβάζουν το Thunderbird μόνο από αξιόπιστες ιστοσελίδες.

Δείτε ακόμα: Tesla: Πρώτη στη λίστα της Mozilla με τις πιο «creepy» βιομηχανίες

Η Mozilla σημειώνει ότι προσπαθεί ενεργά να καταργήσει κακόβουλους ιστότοπους που προσφέρουν το Thunderbird, αλλά αυτοί φιλοξενούνται στη Ρωσία, γεγονός που καθιστά την κατάργησή τους “δύσκολη και συχνά αναποτελεσματική”.

Thunderbird

Το Thunderbird έχει μερίδιο αγοράς μικρότερο από ένα τοις εκατό στην κατηγορία των προγραμμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό αριθμό ατόμων και οργανισμών, οι οποίοι μπορεί να είναι στόχος του Snatch ransomware.

Για να αντιμετωπίσετε τις πλαστές λήψεις του Thunderbird, η Mozilla παρέχει μια ασφαλή και αξιόπιστη πηγή λήψης του προγράμματος. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το κακόβουλο λογισμικό είναι να κατεβάσετε το Thunderbird μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα της Mozilla. Αυτό θα σας εξασφαλίσει ότι θα έχετε την πιο πρόσφατη και ασφαλή έκδοση του προγράμματος. Επιπλέον, η Mozilla παρέχει εργαλεία ασφαλείας για τον έλεγχο της αυθεντικότητας των λήψεων του Thunderbird. Μπορείτε να ελέγξετε το ψηφιακά υπογεγραμμένο αρχείο εγκατάστασης για να βεβαιωθείτε ότι προέρχεται από την Mozilla και δεν έχει τροποποιηθεί από κακόβουλους χρήστες.

Δείτε επίσης: Mozilla Firefox: Τέλος υποστήριξης για ορισμένες εκδόσεις macOS

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε πρόσφατα μια ειδοποίηση, προειδοποιώντας τις οργανώσεις κρίσιμης υποδομής για διαρκείς επιθέσεις Snatch ransomware.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS