ΑρχικήbusinessΟι περισσότεροι CEOs προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν πλήρως στο γραφείο

Οι περισσότεροι CEOs προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν πλήρως στο γραφείο

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEOs) εταιρειών προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο γραφείο και θα εργάζονται, κανονικά, πέντε ημέρες την εβδομάδα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η KPMG πρόσφατα δημοσίευσε την ετήσια έρευνα “CEO Outlook” για το 2023, αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν δύο τρίτα (64%) των ηγετών οργανισμών, παγκοσμίως, πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο γραφείο για μια πλήρη εργάσιμη εβδομάδα μέχρι το 2026.

CEOs εργαζόμενοι

Η πανδημία ανάγκασε πολλές εταιρείες να βάλουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι. Από τότε, σε πολλές εταιρείες έχουν υιοθετηθεί υβριδικές πρακτικές εργασίας, που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να πηγαίνουν στο γραφείο μερικές μόνο ημέρες της εβδομάδας ή να παραμένουν στο σπίτι κάθε μέρα.

Δείτε επίσης: Hackers υποδύονται ιστοσελίδες εργασίας και κλέβουν προσωπικές πληροφορίες

Με βάση αυτή την έρευνα, οι περισσότεροι CEOs φάνηκαν να τάσσονται υπέρ της επιστροφής των εργαζομένων στους παλιούς τρόπους εργασιακής ζωής.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό (87%) πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εργασία θα έχουν καλύτερο μισθό και ευκαιρίες προαγωγής σε σχέση με εκείνους που εργάζονται από το σπίτι.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG στο Ηνωμένο Βασίλειο, Jon Holt, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει μια “ενιαία προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους”. Θεωρεί, μάλιστα, ότι αν είναι απαραίτητη η επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο εργασίας, μπορεί να υπάρξουν “εντάσεις μεταξύ ηγετών και εργαζομένων“.

Κατά τη γνώμη του, κάποια είδους υβριδική εργασία μπορεί να είναι απαραίτητη, για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία.

Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ήδη εκδώσει οδηγίες για την επιστροφή στα γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Apple, η Amazon και η Google. Ωστόσο, πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν αντιδράσει, καταδεικνύοντας την άποψη του Holt για τις εντάσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι που κάνουν συνεχώς κλικ σε phishing emails θα πρέπει να απολύονται;

Ο κ. Holt πιστεύει ότι οι CEOs πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή με τους συναδέλφους τους, αν θέλουν να τους κάνουν να επιστρέψουν στο γραφείο. Η εργασία από το σπίτι φαίνεται να είναι τόσο σημαντική για κάποιους υπαλλήλους, που θα ήταν πρόθυμοι να δεχθούν μείωση του μισθού τους για πάντα. Επίσης, κάποιοι μπορεί να επέλεγαν να παραιτηθούν αν δεν τους δινόταν η δυνατότητα να εργάζονται απομακρυσμένα.

Ο Andy Wilson, Διευθυντής στην Dropbox, πιστεύει ότι η χρήση τεχνολογίας που επιτρέπει απρόσκοπτη συνεργασία σε πολλαπλές τοποθεσίες, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προβλήματα, ώστε να μπορεί να εργάζεται ο καθένας από όπου θέλει, το ίδιο αποτελεσματικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι “η χρήση των κατάλληλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε όλη την επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να επιτρέψει τη γεωγραφική ποικιλομορφία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βρουν αυτό που χρειάζονται και να συνεχίσουν την εργασία τους – ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται“.

Δείτε επίσης: Δημοσιογράφοι και συγγραφείς στοχοποιούνται από phishing emails

επιστροφή στο γραφείο
Οι περισσότεροι CEOs προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν πλήρως στο γραφείο

Με την επέλαση του COVID-19, η “εργασία από το σπίτι” έγινε ξαφνικά η νέα πραγματικότητα για εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Ενώ αυτή η αλλαγή μπορεί να προκάλεσε κάποια αναστάτωση, υπήρξαν αρκετά πλεονεκτήματα. Και τελικά, ένα μεγάλο ποσοστό αποφάσισε ότι προτιμά αυτόν τον τρόπο εργασίας: 

  • Χρόνος Μετακίνησης: Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την καθημερινή μετακίνηση προς το γραφείο και πίσω. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερο στρες και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
  • Ευελιξία: Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το χρονοδιάγραμμά τους με περισσότερη ευελιξία, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία εργασίας-ζωής.
  • Οικονομία: Με την τη ραγδαία μείωση στα κόστη μετακίνησης και στα έξοδα για γεύματα, οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση.

Ως εκ τούτου, είναι φυσικό για τους εργαζόμενους να απορούν γιατί πρέπει να επανέλθουν σε μια “κανονική” ρουτίνα εργασίας. 

Ωστόσο, οι CEOs βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους οπτική. Αυτοί είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα επανέλθει στην κανονικότητα σύντομα. Πιστεύουν ότι η παρουσία στο γραφείο αυξάνει την παραγωγικότητα και ευνοεί τη συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS