ΑρχικήsecurityAir Canada: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Air Canada: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Η Air Canada, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά, αποκάλυψε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, κατά το οποίο κάποιοι hackers απέκτησαν περιορισμένη πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματά της, με αποτέλεσμα την παραβίαση δεδομένων ορισμένων υπαλλήλων.

Air Canada παραβίαση δεδομένων

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το περιστατικό οδήγησε στην κλοπή περιορισμένων προσωπικών πληροφοριών των υπαλλήλων. Τα δεδομένα των πελατών δεν επηρεάστηκαν.

Μια μη εξουσιοδοτημένη ομάδα απέκτησε, για λίγο, περιορισμένη πρόσβαση σε ένα εσωτερικό σύστημα της Air Canada, που σχετίζεται με προσωπικές πληροφορίες ορισμένων υπαλλήλων και με ορισμένα αρχεία“, αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στον ιστότοπο της Air Canada.

Δείτε επίσης: Pizza Hut Australia: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 193.000 πελάτες

Η εταιρεία τόνισε ότι τα συστήματα που σχετίζονται με τις πτήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό και δεν υπήρξε πρόσβαση στις πληροφορίες πελατών.

Η Air Canada αναφέρει ότι ενημέρωσε τους υπαλλήλους, που επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων, ενώ ενημέρωσε και τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με το περιστατικό.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι όλα τα συστήματά μας είναι πλήρως λειτουργικά“, συνεχίζει η δήλωση.

Η εταιρεία εξηγεί ότι έλαβε extra μέτρα ασφαλείας, έχοντας και τη βοήθεια κορυφαίων ειδικών στον κυβερνοχώρο.

Έκτοτε έχουμε εφαρμόσει περαιτέρω βελτιώσεις στα μέτρα ασφαλείας μας, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια κορυφαίων παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Αυτά έγιναν στα πλαίσια της δέσμευσής μας για τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας“.

Δείτε επίσης: Η Retool αποδίδει την παραβίαση στο χαρακτηριστικό cloud sync Google Authenticator MFA

Η Air Canada δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό που οδήγησε στην παραβίαση δεδομένων των υπαλλήλων της.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα συστήματα της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του Καναδά παραβιάζονται από hackers.

Το 2018, η Air Canada αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες προφίλ 20.000 χρηστών της mobile εφαρμογής της είχαν παραβιαστεί από μη εξουσιοδοτημένα μέρη. Ως αποτέλεσμα, η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να κλειδώσει όλους τους λογαριασμούς (1,7 εκατομμύρια) ως προστασία.

Δείτε επίσης: Η Rollbar αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Οι παραβιάσεις δεδομένων αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές απειλές στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας. Είναι ζωτικής σημασίας οι εταιρείες να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών που διαχειρίζονται, είτε αυτές αφορούν προσωπικά δεδομένα πελατών, είτε πληροφορίες που σχετίζονται με τους υπαλλήλους και με την ίδια την εταιρεία. Η Air Canada, παρά την παραβίαση, επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ενισχύοντας την προστασία των συστημάτων της και την ικανότητά της να ανταποκριθεί σε πιθανές μελλοντικές παραβιάσεις.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS