ΑρχικήinetUtah: Αγωγή κατά του TikTok, γιατί εθίζει τα παιδιά

Utah: Αγωγή κατά του TikTok, γιατί εθίζει τα παιδιά

Την Τρίτη, η Utah κατέθεσε μήνυση κατά του TikTok, κατηγορώντας την εταιρεία ότι “παγιδεύει” τα παιδιά σε εθιστικές συνήθειες σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: TikTok Ιστορικό Παρακολούθησης: Πώς μπορείτε να το βρείτε

Το TikTok εθίζει τα παιδιά να ασχολούνται για ώρες με υα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παραπλανά σχετικά με την ασφάλεια της εφαρμογής, καθώς παρουσιάζει τον εαυτό του ως ανεξάρτητη εφαρμογή από την κινεζική μητρική εταιρεία, ByteDance, όπως ισχυρίζεται η Utah.

Δεν θα παραμείνουμε παθητικοί ενώ αυτές οι εταιρείες αποτυγχάνουν να λάβουν επαρκή και σημαντικά μέτρα για την προστασία των παιδιών μας“, δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Spencer Cox σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της αγωγής, η οποία κατατέθηκε σε κρατικό δικαστήριο στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Οι πολιτείες του Αρκάνσας και της Ιντιάνα έχουν υποβάλει παρόμοιες αγωγές, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζεται να αποφασίσει εάν οι προσπάθειες των πολιτειών να ρυθμίσουν πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το X και το TikTok όταν παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Στην αγωγή της Utah, αναφέρονται δημόσια θέματα υγείας. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά που περνούν πάνω από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, όπως υποστηρίζει η αγωγή.

Στο TikTok σχεδιάστηκαν και χρησιμοποιούνται χαρακτηριστικά αλγορίθμου που τροφοδοτούν τα παιδιά με ατελείωτο, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, από το οποίο τα παιδιά δυσκολεύονται να αποσυνδεθούν”, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Utah, Sean Reyes, στη συνέντευξη τύπου.

Δείτε ακόμα: TikTok: Εξερευνά ένα πρόγραμμα συνδρομής χωρίς διαφημίσεις;
TikTok

Η αγωγή επιδιώκει να αναγκάσει το TikTok να αλλάξει την “καταστροφική συμπεριφορά” του, επιβάλλοντας πρόστιμα και κυρώσεις, για να χρηματοδοτηθούν προσπάθειες εκπαίδευσης και να αντιμετωπιστούν τυχόν ζημιές που προκαλούνται στα παιδιά της Utah.

Στην αρχή του έτους, η πολιτεία της Utah έγινε η πρώτη που ενέκρινε νόμους με σκοπό να περιορίσει τη χρήση μέσων κοινωνικών δικτύωσης από παιδιά και έφηβους, όπως για παράδειγμα το TikTok. Οι νόμοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον επόμενο χρόνο.

Θα επιβάλουν ένα ψηφιακό ωράριο με βάση τη ηλικία σε άτομα κάτω των 18 ετών, το οποίο θα απαιτεί γονική συναίνεση για την εγγραφή ανηλίκων σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και θα αναγκάζει τις εταιρείες να επαληθεύουν τις ηλικίες όλων των χρηστών τους στην Utah.

Επιπλέον, απαιτούν από τις τεχνολογικές εταιρείες να παρέχουν στους γονείς πρόσβαση στους λογαριασμούς και τα ιδιωτικά μηνύματα των παιδιών τους, προκαλώντας ανησυχία κάποιων υπερασπιστών των παιδιών, για περαιτέρω βλάβη στην ψυχική υγεία των παιδιών. Υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ιδιωτικότητας για τα παιδιά, μπορεί να είναι επιζήμια για τα παιδιά της LGBTQ+ κοινότητας, των οποίων οι γονείς δεν αποδέχονται την ταυτότητά τους.

Δείτε επίσης: TikTok: Πλαστά βίντεο διασημοτήτων με κωδικούς Temu

Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο, είναι ποια μέτρα προστασίας έχει λάβει το TikTok για να προστατεύσει τα παιδιά από τέτοια καταστροφική συμπεριφορά; 

Περιορισμοί ηλικίας 

Το TikTok αυστηροποίησε τους κανόνες του για τις ηλικίες των χρηστών του. Οι χρήστες κάτω των 13 ετών δεν μπορούν πλέον να δημιουργήσουν λογαριασμό, ενώ οι έφηβοι κάτω των 16 ετών έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της πλατφόρμας, όπως η δυνατότητα να μοιράζονται βίντεο ή να συμμετέχουν σε ζωντανές ροές. 

Λειτουργίες γονεϊκού ελέγχου

Το TikTok Διαθέτει επίσης εργαλεία για τους γονείς που επιθυμούν να ελέγχουν το περιεχόμενο το οποίο βλέπουν τα παιδιά τους. Μέσω της λειτουργίας “Ψηφιακή ευημερία”, οι γονείς μπορούν να ορίζουν τα όρια χρόνου που περνάνε τα παιδιά τους μπροστά στη οθόνη, να περιορίζουν τις διαθέσιμες λειτουργίες και να φιλτράρουν άκρως ακατάλληλο περιεχόμενο

Πηγή: cleveland19

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS