ΑρχικήUpdatesiPhone 16 Pro: "5G Advanced" με Snapdragon X75 της Qualcomm

iPhone 16 Pro: “5G Advanced” με Snapdragon X75 της Qualcomm

Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max επόμενης γενιάς της Apple θα είναι εξοπλισμένα με το πιο πρόσφατο κινητό μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu. Αυτό θα επιτρέψει ταχύτερη και πιο αποδοτική συνδεσιμότητα 5G για τις συσκευές.

iPhone 16 Pro

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα αυτήν την εβδομάδα με την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities, ο Pu δήλωσε ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα εξοπλιστούν με το μόντεμ Snapdragon X75 της Qualcomm. Αντιθέτως, τα τυπικά iPhone 16 και iPhone 16 Plus αναμένεται να διατηρήσουν το μόντεμ Snapdragon X70, που χρησιμοποιείται σε όλη τη σειρά των iPhone 15. Η Apple συνήθως χρησιμοποιεί το ίδιο μόντεμ Qualcomm για όλα τα μοντέλα κάθε γενιάς iPhone, εκτός από το iPhone SE.

Δείτε ακόμη: Μια νέα φήμη για το iPhone 16 Pro σκότωσε τον ενθουσιασμό μας για το iPhone 15 Pro

Το Snapdragon X75 ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης 5G σε σύγκριση με το X70. Ο ενσωματωμένος πομποδέκτης mmWave και sub-6GHz 5G του μόντεμ καταλαμβάνει 25% λιγότερο χώρο στην πλακέτα κυκλώματος και καταναλώνει έως και 20% λιγότερη ενέργεια.

Ο Snapdragon X75 υποστηρίζει επίσης το πρόσφατο πρότυπο “5G Advanced”, το οποίο περιγράφεται ως “η επόμενη φάση του 5G” και ως “μια εξέλιξη προς το 6G”. Το 5G Advanced θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση για τη βελτίωση της απόδοσης του 5G και θα επεκτείνει επίσης την υποστήριξη του 5G σε περισσότερους τύπους συσκευών.

Η Apple ενδέχεται να παρουσιάσει τα μοντέλα iPhone 16 Pro ως “5G Advanced”, παρόμοια με το iPhone 6s που απέκτησε υποστήριξη για το “LTE Advanced” το 2015.

Δείτε ακόμη: Qualcomm: Χάκερ εκμεταλλεύονται 3 zero-days στα προγράμματα GPU και DSP

Υπάρχουν φήμες ότι η Apple εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό σε ένα δικό της μόντεμ 5G για τα iPhone. Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτού του μοντέλου έχει αντιμετωπίσει προβλήματακαι δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το 2025. Παράλληλα, η Apple έχει επεκτείνει τη συμφωνία της για το μόντεμ 5G με την Qualcomm μέχρι το 2026.

iPhone 16 Pro

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά iPhone 16 τον Σεπτέμβριο του 2024, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την κυκλοφορία των συσκευών.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS