ΑρχικήinetGoogle: Συμφωνία 93 εκατομμύρια δολάρια για κατηγορία εντοπισμού τοποθεσίας

Google: Συμφωνία 93 εκατομμύρια δολάρια για κατηγορία εντοπισμού τοποθεσίας

Η Google έφτασε σε συμφωνία ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων με την πολιτεία της Καλιφόρνια για την επίλυση των κατηγοριών ότι συλλέγει δεδομένα καταναλωτών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας ανακοίνωσε τη συμφωνία αυτή την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Google: Νέες απολύσεις θα επηρεάσουν εκατοντάδες υπαλλήλους
Google

Μετά από μια πολυετή έρευνα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εξαπατούσε τους χρήστες, συλλέγοντας, αποθηκεύοντας και χρησιμοποιώντας τα δεδομένα τοποθεσίας τους, χωρίς τη συναίνεσή τους, με σκοπό τη δημιουργία προφίλ καταναλωτών και την προβολή διαφημίσεων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Rob Bonta, αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Google συμφώνησε να λάβει μελλοντικά μέτρα για να αποτρέψει αυτές τις πρακτικές. Οι παραπάνω ενέργειες θα ισχύουν και εκτός Καλιφόρνιας, σε άλλες πολιτείες, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη.

Σύμφωνα με τις βελτιώσεις που κάναμε τα τελευταία χρόνια, διευθετήσαμε αυτό το ζήτημα, το οποίο βασίστηκε σε ξεπερασμένες πολιτικές προϊόντων που αλλάξαμε πριν από χρόνια“, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η εταιρεία παρουσίασε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της για το 2022, όπου παρουσίασε νέα εργαλεία διαφάνειας, όπως τα στοιχεία ελέγχου αυτόματης διαγραφής και τη δυνατότητα ανώνυμης περιήγησης στους Χάρτες Google.

Η διαφήμιση βάσει τοποθεσίας αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της επιχείρησης της Goοgle, καθώς οι εταιρείες επιθυμούν να παρέχουν το περιεχόμενό τους βάσει της τοποθεσίας των χρηστών. Αυτό δήλωσε η πολιτεία, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος. Η πολιτεία αναφέρει επίσης ότι η Google επηρεάζει την τοποθεσία στο “προφίλ συμπεριφοράς” των χρηστών της.

Δείτε ακόμα: Το Camera app της Google θα λάβει κάποιες βελτιώσεις

Η Bonta είχε ισχυριστεί πως η Google δεν ήταν ειλικρινής σχετικά με τις πρακτικές συλλογής και αποθήκευσης της τοποθεσίας. Για παράδειγμα, η αρχική καταγγελία ανέφερε ότι η Google συνέχισε να συλλέγει και να αποθηκεύει δεδομένα τοποθεσίας, ακόμα και όταν οι χρήστες απενεργοποίησαν τη ρύθμιση “ιστορικό τοποθεσίας”, με διαφορετικούς τρόπους.

συμφωνία

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Google έχει την υποχρέωση να είναι πιο διαφανής όσον αφορά την παρακολούθηση της τοποθεσίας και να ενημερώνει τους χρήστες ότι οι πληροφορίες της τοποθεσίας τους ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για προσαρμοσμένες διαφημίσεις. Η προτεινόμενη διάταξη περιμένει την έγκριση του δικαστηρίου, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε μήνυση που υποστηρίζει ότι η επιχείρηση τεχνολογίας διαφημίσεων της Google πρέπει να διαλυθεί.

Οι πρακτικές της Google εξετάζονται αυτήν τη στιγμή από άλλους νομοθέτες για να επαληθευτεί η συμμόρφωσή τους. Ένα αντιμονοπωλιακό δικαστήριο εναντίον της Google ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, με εκρηκτικές κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Υποστηρίζεται ότι η εταιρεία για χρόνια έπνιγε σκόπιμα τον ανταγωνισμό, παραβιάζοντας τις αρχές της ελεύθερης αγοράς. Ο τεχνολογικός γίγαντας κατηγορείται ότι δαπάνησε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσει ένα παράνομο μονοπώλιο με τη μηχανή αναζήτησής του, το οποίο έχει προκαλέσει ζημία σε κάθε υπολογιστή και κάτοχο κινητής συσκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην αρχική δήλωσή του για την υπόθεση, ο δικηγόρος John Schmidtlein ανέφερε ότι η απόφαση της Apple να καθορίσει την Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari δείχνει την προτίμηση των καταναλωτών για τη μηχανή αναζήτησης της Google ως υπερέχον προϊόν.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες Google Fi μπορούν να αγνοήσουν την ειδοποίηση ακύρωσης Google One

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google έφτασε σε μια προσωρινή συμφωνία με πολλά κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίλυση μιας αντιμονοπωλιακής αγωγής που αφορά την συμπεριφορά της στο Google Play Store. Η κατηγορία υποστήριξε ότι η εταιρεία αύξησε τις τιμές για εφαρμογές που πληρώνονται και αγορές εντός εφαρμογής στην αγορά των εφαρμογών Android.

Ο εντοπισμός τοποθεσίας είναι μια τεχνολογία που έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή. Από την πλοήγηση και την αναζήτηση τοπικών επιχειρήσεων, έως την παρακολούθηση της προόδου μας σε προγράμματα εκγύμνασης, η δυνατότητα εντοπισμού της τοποθεσίας μας αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο στην ψηφιακά συνδεδεμένη εποχή μας. Ωστόσο, όπως δείχνει η περίπτωση της Google, οι πρακτικές συλλογής και χρήσης δεδομένων τοποθεσίας από εταιρείες μπορεί να εγείρουν σημαντικά ζητήματα για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS