ΑρχικήSecurityΜία σοβαρή κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια

Μία σοβαρή κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια

Μια σημαντική κυβερνοεπίθεση σε ένα σύστημα πληρωμών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με μεγάλο μέρος από αυτό να μην καλύπτεται από ασφάλιση, ανέφερε την Τετάρτη ο εμπορικός ασφαλιστικός χώρος της Lloyd’s of London.

Δείτε επίσης: Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση
κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με ένα σενάριο συστημικού κινδύνου που ανέπτυξαν οι Lloyd’s και το Cambridge Centre for Risk Studies, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να υποστούν απώλειες ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια μίας πενταετούς περιόδου από μια τέτοια επίθεση, η οποία θα προκαλούσε ευρεία αναταραχή στην παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lloyd’s, η Κίνα θα αντιμετώπιζε απώλειες ύψους 470 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Ιαπωνία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο.

Η παγκόσμια αλληλεπίδραση των κυβερνοαπειλών σημαίνει ότι είναι ένας υπερβολικά σημαντικός κίνδυνος για έναν τομέα να αντιμετωπίσει μόνος του και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη βιομηχανία και την ασφαλιστική αγορά, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας έναντι της δυνητικής κλίμακας αυτού του κινδύνου“, δήλωσε ο πρόεδρος της Lloyd’s, Bruce Carnegie-Brown.

Η κυβερνοασφάλιση συνολικά συγκέντρωσε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί από 13 δισεκατομμύρια έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με τη Lloyd’s.

Δείτε ακόμα: Kwik Trip: Επιβεβαιώνει έμμεσα ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με τους μεσίτες, ορισμένοι πιθανοί πελάτες αποθαρρύνονται, λόγω ανησυχίας σχετικά με το κόστος της ασφάλειας και την κάλυψή της σε περίπτωση πολέμου. Περισσότερο από το 20% των παγκόσμιων κυβερνοασφαλίστρων τοποθετείται στην αγορά της Lloyd’s, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες για κυβερνοασφάλεια, η Beazley και η Hiscox, αποτελούν μόνο μερικές από τις περισσότερες από 50 ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν στην αγορά του Lloyd’s.

κοστίσει

Υπάρχουν αρκετά συγκεκριμένα παραδείγματα και περιπτώσεις που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό που έκανε η Lloyd’s of London, αναφορικά με τον κόσμο της πληροφορικής. Ας εξετάσουμε μερικές από αυτές για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

Ο κυβερνοχώρος παρουσιάζεται ως ένα καλά οργανωμένο και γηραιό πεδίο μάχης, ένα πεδίο στο οποίο τα κυτταρικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο είναι εκτεθειμένα σε επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Η βελγική κυβέρνηση επανήλθε μετά από κυβερνοεπίθεση

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα είναι η υπόθεση WannaCry Ransomware Attack το 2017. Αυτή η τεράστια επίθεση παγκόσμιας εμβέλειας, αρχικά χτύπησε το Εθνικό Υγειονομικό Σύστημα της Βρετανίας, κλειδώνοντας συστήματα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε αρχεία και απαιτώντας λύτρα για την επαναφορά της πρόσβασης. 

Επιπλέον περιστατικά:

  • Η μεγάλης κλίμακας επίθεση NotPetya το 2017, που παρόμοια με την WannaCry, κατέφερε να μπλοκάρει και να κλειδώσει συστήματα σε όλον τον κόσμο, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά και διακοπές σε δραστηριότητες.
  • Το 2016, η Yahoo ανακοίνωσε πως υπήρξε θύμα μιας από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία, με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς να επηρεάζονται.

Η επικράτηση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μας έχει οδηγήσει σε αυξημένη εκθέση σε κυβερνοεπιθέσεις. Συνεπώς, είναι ουσιαστικό να κατανοούμε πλήρως τις επιπτώσεις τους και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούμε.

Πηγή: reuters

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS