ΑρχικήinetAmazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Amazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Η Amazon σκέφτεται να ξεκινήσει την παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η γνωστή αμερικανική εταιρεία που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos, δήλωσε ότι θα εισαγάγει το νέο σύστημα delivery στη Βρετανία και την Ιταλία “στα τέλη του 2024“. Η Amazon ξεκίνησε τις εργασίες για αυτό το project πριν από περίπου μια δεκαετία και ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να παραδίδει 500 εκατομμύρια πακέτα μέσω drones, κάθε χρόνο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η νέα ανακοίνωση ήρθε καθώς η Amazon παρουσίασε τη νέα γενιά των drones της στα κεντρικά της γραφεία στο Seattle. Ο David Carbon, αντιπρόεδρος της Amazon για την Prime Air, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση της παράδοσης Prime Air διεθνώς, για πρώτη φορά, εκτός των ΗΠΑ”.

Έχουμε δημιουργήσει μια ασφαλή, αξιόπιστη υπηρεσία delivery μέσω drones και έχουμε συνεργαστεί στενά με ρυθμιστικές αρχές και κοινότητες“.

Amazon delivery drones
Amazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Η υπηρεσία παράδοσης προϊόντων μέσω drones είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε λίγες περιοχές των ΗΠΑ. Η Amazon σκοπεύει να προσθέσει περισσότερες τοποθεσίες στην Αμερική το επόμενο έτος.

Η Amazon περιέγραψε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για delivery μέσω drones το 2013. Αλλά η πρόοδος ήταν αργή. Η υπηρεσία Prime Air ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους στις καθορισμένες περιοχές.

Δείτε επίσης: DJI Mini 4 Pro: Το πρώτο mini drone

Τώρα, λέγεται ότι τα drones της Amazon έχουν παραδώσει “χιλιάδες” πακέτα.

Το 2016, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει μια μικρής κλίμακας δοκιμή παράδοσης μέσω drones στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παράδοση προϊόντων σε πελάτες εκτός των ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα σημαντικό επίτευγμα. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να “ξεκινήσει με μια τοποθεσία” στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και “να επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου“, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπηρεσία θα “ξεκινήσει αργά“, πρόσθεσε ο Carbon. “Ξεκινάμε πραγματικά την εμπορική υπηρεσία. Η δοκιμή έγινε. Γνωρίζουμε ότι το drone είναι καλό“.

Η υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε σχετικά με τη νέα υπηρεσία delivery: “Η σημερινή ανακοίνωση της Amazon είναι ένα φανταστικό παράδειγμα συνεργασίας κυβέρνησης και βιομηχανίας για να επιτύχουμε το κοινό μας όραμα, δηλαδή να είναι τα εμπορικά drones συνηθισμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2030“.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Civil Aviation Authority βλέπει την υπηρεσία της Amazon ως μια ευκαιρία να μάθει πώς τα drones μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της χώρας.

Την Τρίτη, η Amazon παρουσίασε ένα νέο μοντέλο drone – το MK30 – το οποίο σχεδιάζει να φέρει σε λειτουργία άμεσα, για τις παραδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Δείτε επίσης: Hunter-killer drones: Πώς λειτουργούν, και πώς άλλαξαν τον πόλεμο

Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία Amazon παράδοση πακέτων drones
Amazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Σε αντίθεση με το τρέχον drone που χρησιμοποιείται στο Lockeford και το College Station, το οποίο απαιτεί ένα ειδικό delivery pad με κωδικό QR για την παράδοση των αγαθών στους πελάτες, το MK30 δεν χρειάζεται τέτοιο δείκτη.

Το drone έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να πετάει σε ελαφριά βροχή και ισχυρότερους ανέμους, ενώ μπορεί να πετάξει και το βράδυ. Ωστόσο, χρειάζεται άδεια από ρυθμιστικές αρχές για να κάνει τέτοιες πτήσεις.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε ανησυχίες έχουν οι ρυθμιστικές αρχές και οι πελάτες σχετικά με την ασφάλεια του drone. Ο Carbon ισχυρίστηκε ότι η παραγγελία ενός αντικειμένου που παραδίδεται με Amazon drones MK30 θα ήταν “εκατοντάδες φορές πιο ασφαλής” από το να οδηγήσετε σε ένα κατάστημα για να το αγοράσετε.

Δείτε επίσης: FireDrone: Ένα drone ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Drones και Διανομή προϊόντων

Στη σύγχρονη εποχή, όπου η τεχνολογία προοδεύει με ταχύτητα φωτός, η παράδοση προϊόντων με τη χρήση drones αναδύεται σαν ένας ευπρόσδεκτος νέος φορέας στη διανομή. Η αναζήτηση για πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα μέσα διανομής έχει οδηγήσει στην εξερεύνηση αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Μπορεί να επιτευχθεί μια σημαντική εξοικονόμηση χρόνου στις διαδρομές παράδοσης και, σε πολλές περιπτώσεις, τα προϊόντα μπορεί να αποσταλούν μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τα drones έχουν την ικανότητα να προσγειώνονται και να αναχωρούν από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο άμεση και ευκολότερη συλλογή και παράδοση εμπορευμάτων.

Ταυτόχρονα, τα drones είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους διανομής.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS