ΑρχικήinetNetflix: Θα αυξήσει τις τιμές για ακόμη μία φορά, σε Ηνωμένο Βασίλειο...

Netflix: Θα αυξήσει τις τιμές για ακόμη μία φορά, σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες

Η NETFLIX αύξησε την τιμή του πακέτου της premium συνδρομής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθώντας τις φήμες για αύξηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Δείτε επίσης: Το Netflix λανσάρει νέα παιχνίδια για κινητά

Netflix

Σε μια οικονομική ενημέρωση σήμερα, ο γίγαντας του streaming αποκάλυψε επίσης ότι η αμφιλεγόμενη επιβολή περιορισμών στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης του, του έχει φέρει 8,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Tο διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σχεδόν εννέα εκατομμύρια νοικοκυριά εγγράφηκαν στο Netflix, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε συνδρομητές μετά την καραντίνα του Covid-19 το 2020.

Το premium πρόγραμμα του Netflix χωρίς διαφημίσεις τώρα κοστίζει 17,99 λίρες (£) το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία αύξηση 2 λιρών (£). Τα βασικά πακέτα ανέβηκαν επίσης στις 7,99 λίρες ή $11.99. Τα πακέτα με διαφημίσεις και οι τιμές της τυπικής συνδρομής παραμένουν αμετάβλητα.

Ωστόσο, ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η υπηρεσία με διαφημίσεις του Netflix θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες να κατεβάζουν περιεχόμενο για να το παρακολουθούν όταν δεν έχουν Wi-Fi.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές αυξάνονται και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Το Netflix απέρριψε το βασικό του πακέτο των 6,99 λιρών για νέους και επανενταχθέντες συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο (καθώς επίσης και στις ΗΠΑ και στην Ιταλία) τον Ιούνιο, όταν αυξήθηκαν τελευταία φορά οι τιμές.

Δείτε ακόμα: Max: Η υπηρεσία streaming που κέρδισε το Netflix

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η πλατφόρμα σχεδιάζει να αυξήσει ξανά το κόστος των συνδρομών, “λίγους μήνες” μετά το τέλος της απεργίας των ηθοποιών στο Hollywood. Παρά την απεργία των ηθοποιών για τη μισθολογία και το δικαίωμα να μην αναπαράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη για λογαριασμό των στούντιο για πάντα, η αύξηση των τιμών έχει πραγματοποιηθεί.

τιμές

Κατά τη διάρκεια της αύξησης των τιμών το καλοκαίρι, πολλοί πελάτες απλώς επέλεξαν μια κατηγορία συνδρομής πιο κάτω. Ωστόσο, πολλοί συνδρομητές έφτασαν στα όριά τους αυτόν τον μήνα, όταν φήμες για μια ακόμα αύξηση των τιμών ξεκίνησαν να επικρατούν, με πολλούς να αποκαλούν την εταιρεία “αλαζονική”.

Η Netflix εισέπραξε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και προβλέπει άλλα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία παρατήρησε ότι μέρος της πρόσφατης επιτυχίας της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική δημοτικότητα του live-action anime One Piece.

Δείτε επίσης: Το Netflix κλείνει την επιχείρηση ενοικίασης DVD

Ποια είναι η αιτιολογία πίσω από την αύξηση των τιμών αυτή τη φορά;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, είναι αναγκαίο να σκεφτούμε ευρύτερα τον παγκόσμιο οικονομικό τομέα και τις συνεχιζόμενες αλλαγές στη βιομηχανία του ψηφιακού περιεχομένου. Δεδομένου ότι η Netflix είναι βασικός παίκτης σε αυτή τη βιομηχανία, οι αλλαγές των τιμών των υπηρεσιών της είναι συχνά αντανακλαστικό ένος ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος. 

Μία από τις πιθανές αιτίες για αυτή την αύξηση των τιμών είναι η αύξηση των επενδύσεων της Netflix σε πρωτότυπο περιεχόμενο. Η εταιρεία διαθέτει μεγάλο μέρος των εσόδων της για την παραγωγή νέων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, δίνοντας έτσι στους συνδρομητές της μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Αυτό, ασφαλώς, έχει ένα κόστος. Επιπλέον, οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία μπορεί να έχουν επιβάρυνση στον πληθυσμό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να έχει οδηγήσει σε αυξημένο κόστος για τις εταιρείες όπως η Netflix, που είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες συνθήκες. 

Τέλος, τα ζητήματα της παγκοσμιοποίησης και των παγκόσμιων αγορών διαδραματίζουν επίσης ρόλο στην αύξηση των τιμών. Η Netflix προσπαθεί να ισορροπήσει το κόστος των υπηρεσιών της σε διάφορες αγορές, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις τοπικές συνθήκες όσο και την παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Πηγή: the sun

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS