ΑρχικήinetΤο Netflix κλείνει την επιχείρηση ενοικίασης DVD

Το Netflix κλείνει την επιχείρηση ενοικίασης DVD

Την Παρασκευή οι τελευταίοι κόκκινοι φάκελοι από το Netflix, σηματοδοτούν το τέλος μιας 25ετούς περιόδου αποστολής DVD στα μέλη του.

Δείτε επίσης: Το Netflix κινείται, πολύ διακριτικά, στο cloud gaming

Netflix

Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα διακόψει την υπηρεσία αποστολής DVD μέσω ταχυδρομείου, μετά από 16 χρόνια που σταδιακά επέκτεινε την παρουσία της στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου μέσω διαδικτύου. Η εταιρεία Netflix θα συνεχίσει να δέχεται επιστροφές για τα υπόλοιπα DVD από τους πελάτες της μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Το 1998, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Netflix, η υπηρεσία DVD υποσχέθηκε μια πιο άνετη εμπειρία ενοικίασης σε σχέση με το να χρειάζονταν να πάτε μέχρι στο πλησιέστερο DVD club. Οι κόκκινοι φάκελοι, που για πολύ καιρό έχουν συνδεθεί με το ίδιο το Netflix, μοιράστηκαν σε σπίτια και γραφεία σε όλη τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η ιδέα της αποστολής ενός DVD μέσω ταχυδρομείου τώρα, μπορεί να ακούγεται παρωχημένη, ορισμένοι από τους μακροχρόνιους πελάτες ανέφεραν ότι εξακολουθούν να βρίσκουν αξία στην επιλογή του DVD.

Ο Colin McEvoy, πατέρας δύο παιδιών από τη Βηθλεέμ της Πενσυλβάνια, αυτοαποκαλούμενος φανατικός του κινηματογράφου, αναφέρει ότι πρόσφατα προσπάθησε να παρακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα 40 ταινίες για να προλάβει πριν λήξει η συνδρομή του. Ο McEvoy παρέμεινε πιστός στην υπηρεσία DVD του Netflix, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί Bollywood αλλά και ανεξάρτητες ταινίες που σπάνια βρίσκονται σε υπηρεσίες ροής.

Δείτε επίσης: Netflix: Nέα εφαρμογή Controller για iPhone για τα παιχνίδια τηλεόρασης
DVD

Ορισμένοι χρήστες του Netflix επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία DVD, όχι μόνο για την ποικιλία του περιεχομένου, αλλά και για τα επιπρόσθετα προνόμια που προσφέρει. Ο Brandon Cordy, ένας 41χρονος γραφίστας από την Ατλάντα, εξέφρασε στο παρελθόν σε συνέντευξή του στο CNN ότι προτιμούσε τα DVD, καθώς πολλές ψηφιακές ενοικιάσεις DVD δεν περιλαμβάνουν ειδικά χαρακτηριστικά ή ακουστικά σχόλια.

Ο Michael Inouye, αναλυτής στην ABI Research, τονίζει ότι κάποιοι καταναλωτές εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες ή αρκετά γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις. Αυτοί είτε προτιμούν τα παραδοσιακά μέσα αναπαραγωγής περιεχομένου, είτε απλά επιλέγουν την αγορά και συλλογή CD και δίσκων, όπως κάποιοι απολαμβάνουν την πλούσια ηχητική εμπειρία που προσφέρουν.

Η αποχώρηση της εταιρείας από την αποστολή DVD, θα μπορούσε να βοηθήσει το Netflix να διαθέσει καλύτερα τους πόρους του, καθώς επεκτείνεται σε νέες αγορές, όπως το gaming, καθώς και στο ζωντανό και διαδραστικό περιεχόμενο. Οι δραστηριότητες του DVD έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το 2021, τα έσοδα του Netflix από την μη ροή – κυρίως από DVD – ανήλθαν σε μόλις 0,6% των συνολικών εσόδων, που αντιστοιχούν σε λίγο πάνω από 182 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Το Netflix καθυστερεί την κυκλοφορία έξι ταινιών

Το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης με DVD μπορεί να αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα, ειδικά όταν το Netflix επανεξετάζει τα έξοδα του γενικού του προϋπολογισμού σε μια περίοδο αυξημένου ανταγωνισμού στις υπηρεσίες streaming και ευρύτερης οικονομικής αβεβαιότητας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS