ΑρχικήinetYouTube: Ετοιμάζει AI εργαλείο που σας βοηθά να μιμηθείτε τη φωνή τραγουδιστών

YouTube: Ετοιμάζει AI εργαλείο που σας βοηθά να μιμηθείτε τη φωνή τραγουδιστών

Το YouTube θέλει να παρουσιάσει ένα καινοτόμο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα επιτρέπει στους χρήστες να τραγουδούν όπως οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες.

YouTube AI

Τον τελευταίο καιρό, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βρίσκεται στο προσκήνιο και όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να την ενσωματώσουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτό ισχύει και για τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες. Για παράδειγμα, η Meta παρουσίασε το AI Assistant της για το Instagram, το Facebook και το WhatsApp. Η Google έχει το AI chatbot της, Bard, και τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro είναι φορτωμένα με μια σειρά από λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI. Τώρα, όμως, η εταιρεία προσθέτει και νέες AI λειτουργίες στη δημοφιλή εφαρμογή βίντεο, YouTube.

Το YouTube ετοιμάζει ένα εργαλείο AI που θα επιτρέψει στους creators να τροποποιήσουν τη φωνή τους, για να μιμηθούν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Όπως ανέφερε πρώτο το Bloomberg, η πλατφόρμα έχει επικοινωνήσει με εταιρείες μουσικής για να συζητήσει την απόκτηση δικαιωμάτων τραγουδιών για την εκπαίδευση του νέου AI εργαλείου.

Δείτε επίσης: Premium Λειτουργίες του Youtube είναι πλέον διαθέσιμες σε όλους!

Αυτό το επερχόμενο εργαλείο θα επιτρέψει στους χρήστες να εγγράψουν ήχο χρησιμοποιώντας τις φωνές διάσημων μουσικών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι μεγάλες δισκογραφικές φαίνεται ότι δεν έχουν συμφωνήσει και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται. Το YouTube εργάζεται για να διασφαλίσει τη νόμιμη χρήση αυτής της τεχνολογίας, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία του με τη μουσική βιομηχανία. Ενώ οι προηγούμενες σχέσεις ήταν περίεργες, βελτιώθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς η πλατφόρμα αύξησε τις πληρωμές δικαιωμάτων.

Η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται από τη μουσική βιομηχανία ως μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία αλλά και μια πιθανή απειλή. Στο παρελθόν, η βιομηχανία αντιμετώπισε προβλήματα με την πειρατεία και το περιεχόμενο που παράγεται από χρήστες. Στη συνέχεια, υπήρχαν κάποια θέματα και λόγω των streaming υπηρεσιών, τύπου Spotify. Και έτσι, οι εταιρείες μουσικής είναι κάπως επιφυλακτικές όσον αφορά την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών.

Δείτε επίσης: YouTube: Προσθέτει Νέες λειτουργίες και Διακόπτει το Ad Blocker

YouTube: Ετοιμάζει AI εργαλείο που σας βοηθά να μιμηθείτε τη φωνή τραγουδιστών

Ωστόσο, οι καλλιτέχνες αναγνωρίζουν τη δυνατότητα αυτών των AI μοντέλων και πιστεύουν ότι μπορούν να ανοίξουν νέοι δημιουργικοί δρόμοι. Οι μουσικοί και οι δισκογραφικές είναι πρόθυμοι να ελέγχουν πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα έργα τους που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα για να εκπαιδεύσουν μοντέλα, ζητώντας άδεια και αποζημίωση.

Το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη αυξήθηκε, για τις δισκογραφικές, μετά από ένα τραγούδι που ακουγόταν εντυπωσιακά σαν τον Drake και τον the Weeknd, αν και δεν ηχογραφήθηκε από αυτούς.

Δείτε επίσης: Το Google Podcasts καταργείται το 2024 – Μετάβαση στο YouTube Music

Επαναπροσδιορίζοντας τη μουσική βιομηχανία, το YouTube θέλει να παρουσιάσει αυτό το καινοτόμο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα επιτρέπει στους χρήστες να τραγουδούν όπως οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει μια νέα εποχή για τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής και την τεχνολογία, και ενδεχομένως να αλλάξει μόνιμα τον τρόπο που παράγουμε, ακούμε και αλληλεπιδρούμε με τη μουσική. 

Είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι με την εισαγωγή του AI εργαλείου, το YouTube αποδεικνύει ξανά την ηγετική του θέση στη ψηφιακή αγορά.

Πηγή: www.phonearena.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS