ΑρχικήsecurityΔιεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στόχευε στην κατασκοπεία

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στόχευε στην κατασκοπεία

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση που είχε υποστεί τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι ήταν μια επιχείρηση με στόχο την κατασκοπεία.

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατασκοπεία

Ο διακυβερνητικός οργανισμός αποκάλυψε την παραβίαση στις 19 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε εντοπίσει την ύποπτη δραστηριότητα στα πληροφοριακά συστήματα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας και είναι αρμόδιο για υποθέσεις και εγκλήματα που σχετίζονται με τη διεθνή κοινότητα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα εγκλήματα πολέμου, οι γενοκτονίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δείτε επίσης: TetrisPhantom: Κλέβει δεδομένα από USB σε κυβερνητικά συστήματα

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο hacked: Κατασκοπευτική επιχείρηση

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το δικαστήριο μοιράστηκε νέες λεπτομέρειες σχετικά με πώς αντιμετώπισε την κυβερνοεπίθεση, ενώ ανέφερε και ορισμένα αρχικά αποτελέσματα από την ανάλυση του συμβάντος.

Τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής δείχνουν μια στοχευμένη και εξελιγμένη επίθεση με στόχο την κατασκοπεία. Ως εκ τούτου, η επίθεση μπορεί να ερμηνευθεί ως μια σοβαρή απόπειρα υπονόμευσης της εντολής του Δικαστηρίου“, είπε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Τα τρέχοντα στοιχεία είναι ανεπαρκή για να αποδοθεί η επίθεση σε μια συγκεκριμένη hacking ομάδα. Ωστόσο, οι ολλανδικές αρχές επιβολής του νόμου συνεχίζουν την έρευνα.

Ο αντίκτυπος της επίθεσης παραμένει, επίσης, ασαφής και κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής δεν δείχνει ότι τα δεδομένα του Δικαστηρίου έχουν διαρρεύσει. Σε περίπτωση που προκύψουν τέτοια στοιχεία, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ενημερωθούν αμέσως με απευθείας μηνύματα από το Δικαστήριο.

Δείτε επίσης: SolarWinds: Ανακαλύφθηκαν σοβαρές ευπάθειες RCE

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στόχευε στην κατασκοπεία

Ενίσχυση της άμυνας έναντι κυβερνοεπιθέσεων

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο λέει ότι έχει ήδη λάβει “όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε παραβίασης δεδομένων που ανήκουν σε άτομα, οργανισμούς και κράτη” και θα συνεχίσει να το κάνει.

Έχει ενισχύσει το risk management framework και προετοιμάζεται για πιθανές επιπτώσεις από την κυβερνοεπίθεση, όπως κινδύνους για την ασφάλεια των θυμάτων και των μαρτύρων. Τα βήματα για τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας έχουν επίσης επιταχυνθεί.

Κυβερνοκατασκοπεία και προστασία

Κατανοώντας την ευρύτητα και τη σύνθετη φύση της κυβερνο-κατασκοπείας, υπογραμμίζεται η ανάγκη για περισσότερα μέτρα προστασίας, ειδικά όταν πρόκειται για οργανισμούς που έχουν στην κατοχή τους σημαντικά δεδομένα και που η συνεχής και αποτελεσματική λειτουργία τους είναι απαραίτητη. Η υπόθεση είναι σημαντική, καθώς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένας ζωτικής σημασίας θεσμός για την διεθνή δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Corsair: Ψεύτικες προσφορές θέσεων εργασίας στο LinkedIn διανέμουν το DarkGate malware

Η κυβερνοκατασκοπεία έχει την ικανότητα να υπονομεύσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των οργανισμών, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Ωστόσο, αν και αυτή η απειλή αναπτύσσεται γρήγορα, η επαγρύπνηση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ψηφιακών πόρων. Δράσεις όπως η επανασκόπηση των πρωτόκολλων ασφαλείας, η ενημέρωση και η εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και η χρήση ασφαλών και ενημερωμένων προγραμμάτων, μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση της αντίστασης ενάντια στην κυβερνοκατασκοπεία. 

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS