ΑρχικήsecurityΤα καλύτερα εργαλεία κυβερνοασφάλειας για το 2023

Τα καλύτερα εργαλεία κυβερνοασφάλειας για το 2023

Τα εργαλεία κυβερνοασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των ειδικών τεχνολογίας πληροφορικής στην προστασία των δεδομένων και των επιχειρηματικών συστημάτων μιας οργάνωσης από κυβερνοαπειλές. Αυτά τα εργαλεία είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη δημιουργία διάφορων συστημάτων πιστοποίησης και εξουσιοδότησης. Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε εκτενώς τη σημασία των εργαλείων κυβερνοασφάλειας, εξετάζοντας τις διάφορες κατηγορίες στις οποίες ανήκουν και εντοπίζοντας τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που είναι προσβάσιμα αυτήν τη στιγμή για τη μείωση των κινδύνων κυβερνοασφάλειας.

Δείτε επίσης: Canva: Το Magic Studio φέρνει νέα AI εργαλεία
εργαλεία κυβερνοασφαλείας

Υπάρχει μια ευρεία γκάμα εργαλείων κυβερνοασφάλειας διαθέσιμη στην αγορά, καθώς σχεδιάζονται με προσοχή για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μοναδικούς κινδύνους.

Ανάμεσα στα πιο ευρέως αναγνωρισμένα εργαλεία κυβερνοασφάλειας βρίσκονται τα εξής:

  • Network Security Monitoring Tools: Αυτά τα εργαλεία εποπτεύουν τις εξωτερικές απειλές δικτύου ανιχνεύοντας και αποτρέποντας επιθέσεις που πηγάζουν από το εσωτερικό της οργάνωσης.
  • Security Compliance Tools:Τα εργαλεία συμμόρφωσης με την ασφάλεια αναλύουν δίκτυα, εργαλεία και διαδικασίες σύμφωνα με τις προαπαιτούμενες κανονιστικές διαδικασίες. Εντοπίζουν μη συμμορφούμενες δραστηριότητες και παραλείψεις ασφαλείας, προτρέποντας τους διαχειριστές να λάβουν διορθωτικά μέτρα.

Δείτε ακόμα: Νέα παραλλαγή του BlackCat ransomware χρησιμοποιεί τα εργαλεία Impacket και RemCom

  • Web Vulnerability Scanning Tools: Μέσω της διαρκούς παρακολούθησης δυνητικών κινδύνων ασφάλειας σε ιστοσελίδες, αυτά τα εργαλεία αποκαλύπτουν ευπάθειες με ανάλυση αρχείων και αποκαλύπτουν τη δομή της ιστοσελίδας, ενισχύοντας την ασφάλεια των ιστοσελίδων.
  • Network Defense Wireless Tools: Εξισορροπώντας την προστασία των δεδομένων με την χρηστικότητα και την ακεραιότητα του δικτύου, αυτά τα εργαλεία ελέγχουν την πρόσβαση στο δίκτυο χρησιμοποιώντας τεχνολογίες υλικού και λογισμικού.
  • Encryption Tools: Τα εργαλεία κρυπτογράφησης κωδικοποιούν και αποκωδικοποιούν ροές δεδομένων, καθιστώντας τα ακαταλαβίστικα από μη εξουσιοδοτημένους ανθρώπους, είτε τα δεδομένα είναι σε κατάσταση αδράνειας είτε κατά τη μεταφορά τους.
  • Firewalls: Τα τείχη προστασίας, διαθέσιμα ως υλικό, λογισμικό ή υβριδικές λύσεις, εμποδίζουν την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων χρηστών στο εταιρικό εσωτερικό δίκτυο.
  • Packet Sniffers: Τα packet sniffers βοηθούν στον εντοπισμό εφαρμογών συλλογής δεδομένων, ανωμαλίες στην κίνηση του δικτύου, διακυμάνσεις στη ζήτηση και αποσφαλμάτωση της κίνησης των εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Τα 5+ καλύτερα εργαλεία AI Coding Assistant & AI για Coding (2023)

  • Antivirus Software: Αυτό το λογισμικό παρακολουθεί, αποκλείει και εξαλείφει ιούς και κακόβουλο λογισμικό από τα συστήματα πληροφορικής, προστατεύοντας από μια σειρά απειλών, συμπεριλαμβανομένων ιών, κατασκοπικού λογισμικού, κρυπτο-ιών και πολλών άλλων.
  • Managed Detection and Response Services (MDR): Οι υπηρεσίες MDR από τρίτους βοηθούν τις οργανώσεις να παρακολουθούν, να αντιμετωπίζουν και να εξουδετερώνουν απειλές με αποδοτικότητα.
  • Public Key Infrastructure Services (PKI): Οι υπηρεσίες PKI επιτρέπουν την ασφαλή επικοινωνία με τη διανομή και επαλήθευση δημόσιων κλειδιών κρυπτογράφησης, εξασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα των δεδομένων και την αυθεντικότητα του αποστολέα.
  • Penetration Testing: Η δοκιμή διείσδυσης αποκαλύπτει ευπάθειες στο δίκτυο που οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, χρησιμοποιώντας τακτικές και εργαλεία παρόμοια με αυτά που είναι προσβάσιμα σε κακόβουλους χρήστες.

Πηγή: eccu.edu

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS