ΑρχικήsecurityΟι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται καθώς οι χάκερς απειλούν την ασφάλεια του Ισραήλ

Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται καθώς οι χάκερς απειλούν την ασφάλεια του Ισραήλ

Καθώς ο πόλεμος εντείνεται, οι κυβερνοεπιθέσεις προς κρίσιμες ιστοσελίδες και συστήματα έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ αυξάνονται.

Δείτε επίσης: Tether: Παγώνει 32 κρυπτονομίσματα που συνδέονται με το πολέμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία
κυβερνοεπιθέσεις

Η δικηγόρος για την κυβερνοασφάλεια και την ιδιωτικότητα, Leeza Garber, συναντήθηκε με τον Jan Jeffcoat του The National Desk για να συζητήσει το θέμα.

Αν τοποθετήσουμε αυτές τις χώρες σε ένα πλαίσιο, Ιράν, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν άλλοι κακόβουλοι χάκερ που προέρχονται από τη Ρωσία και το Ιράν και επιτίθενται στο Ισραήλ αυτήν τη στιγμή. Υπάρχει όμως μια ιστορία κυβερνοπόλεμου μεταξύ αυτών των χωρών“, δήλωσε. “Αν κοιτάξετε πίσω, έχουμε το Stuxnet που επιτίθεται στο πυρηνικό σύστημα του Ιράν. Έχουμε μια πρόσφατη επίθεση τα τελευταία τρία χρόνια από το Ιράν που στοχεύει στην παροχή νερού του Ισραήλ. Έτσι, βλέπουμε αυτόν το φυσικό πόλεμο, αυτόν τον τρομακτικό φυσικό πόλεμο, να μεταφέρεται στον κυβερνοχώρο.

Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν φτάσει σε ένα νέο επίπεδο. Έχουν επιτεθεί στο Telegram, στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ, ακόμα και σε μια εφαρμογή ειδοποίησης πυραύλων και ιστότοπο που βοηθά ομάδες που προσπαθούν να φέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Ευτυχώς, το Ισραήλ διαθέτει μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου συστήματος παρακολούθησης Pegasus. Ακόμα παρατηρούμε κακόβουλους χάκερ, ιδίως από τη Ρωσία και το Ιράν, που στοχεύουν το ηλεκτρικό δίκτυο στο Ισραήλ, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στα συστήματα ειδοποίησης των πολιτών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ενημέρωσή τους όταν υπάρχουν πύραυλοι στον αέρα, καθώς και στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτό είναι αναμενόμενο.”

Δείτε ακόμα: TikTok: Aντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς
Ισραήλ

Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Michael Rogers, δήλωσε πρόσφατα ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι κυβερνοεπιθέσεις θεωρηθούν ως ένδειξη πολέμου. Η Garber ελπίζει ότι αυτές οι χώρες θα είναι προνοητικές στην προστασία των πολιτών τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στο Ισραήλ, αξίζει να επισημανθεί η έντονη δραστηριότητα του υπερσύγχρονου οργανισμού κυβερνοάμυνας της χώρας. 

Ο ισραηλινός οργανισμός κυβερνοάμυνας λειτουργεί με εξαιρετικές δυνατότητες για τη διάκριση και την αποτροπή των κυβερνοεπιθέσεων. Στο κλιμάκιο των επεμβάσεών τους, υπάρχει η κωδικοποίηση, η ενεργοποίηση ειδικών πρωτοκόλλων ασφαλείας και η εξακρίβωση της ταυτότητας των χρηστών, αποτρέποντας έτσι, επιθέσεις από αγνωστους προκλητικούς. 

Στον αγώνα του οργανισμού κατά των κυβερνοεπιθέσεων, σημαντικό ρόλο παίζει και η εκπαίδευση του δημόσιου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανέπτυξε ο οργανισμός επικεντρώνεται στη διδασκαλία των απαραίτητων δεξιοτήτων για την προστασία ενός ατόμου ενάντια σε ψηφιακές απειλές, δίνοντας μεγάλη σημασία στην απόκτηση αίσθησης ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. 

Δείτε επίσης: Hackers που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη διέρρευσαν πληροφορίες για 6,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς

Εν κατακλείδι, το Ισραήλ εντείνει τις προσπάθειες του για να προστατέψει τα ψηφιακά του συστήματα από κυβερνοεπιθέσεις, επενδύοντας σε σύγχρονες τεχνολογίες, και διδάσκοντας στον πληθυσμό της την σημασία της σωστής ψηφιακής συμπεριφοράς.

Πήγη: upnorthlive

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS