ΑρχικήBusinessSony / PlayStation: Νέος γύρος απολύσεων

Sony / PlayStation: Νέος γύρος απολύσεων

Πρώην υπάλληλοι της Sony φέρεται να αποκάλυψαν ότι έγιναν απολύσεις από το τμήμα του PlayStation.

Sony PlayStation απολύσεις

Όπως αναφέρθηκε από το Eurogamer και το VGC, τις προηγούμενες ημέρες, αρκετοί πρώην υπάλληλοι ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχασαν τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου σχεδιαστή Daniel Bellemare, ο οποίος εργαζόταν για ένα project του PlayStation, που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Ο Bellemare είχε εργαστεί και στην Ubisoft, ως world designer στο Assassin’s Creed Valhalla και στο Immortals Fenyx Rising.

Δείτε επίσης: Nokia: Απολύει έως και 14.000 εργαζόμενους μετά από πτώση των κερδών

Δυστυχώς, μετά από ένα κύμα απολύσεων την περασμένη εβδομάδα, ήταν το τελευταίο μου project στο PlayStation“, έγραψε ο Bellemare στο LinkedIn. “Αν και σίγουρα δεν είναι τα νέα που ήλπιζα, είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλέψω ανάμεσα σε εξαιρετικά ταλαντούχους συναδέλφους σε απίστευτα projects και φεύγω με καλές αναμνήσεις από τον χρόνο μου εκεί”.

Από τις απολύσεις της Sony / PlayStation επηρεάστηκε και ο ανώτερος τεχνικός recruiter Matt Barney, ο οποίος έγραψε: “Αντίο PlayStation / Sony Interactive Entertainment, είναι αληθινό! Τους τελευταίους μήνες ήξερα ότι αυτό το κύμα απολύσεων ερχόταν. Λατρεύω το PlayStation και πάντα θα το αγαπώ… Εννοώ, έμεινα όταν είχα την ευκαιρία να φύγω, οπότε προφανώς!“.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn απολύει σχεδόν 700 υπαλλήλους — διαβάστε το σημείωμα

Ο Barney συνέχισε: “Σε όσους από εσάς επηρεάστηκαν σήμερα, σας εύχομαι καλή τύχη στη δική σας απόλυση! […] Δεν είναι η πρώτη φορά που με έχουν συμπεριλάβει σε μια απόλυση σε παιχνίδια… για όσους από εσάς δυσκολεύεστε, συνεχίστε. Αυτό σίγουρα είναι κακό, αλλά συνεχίστε να παλεύετε!“.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν επηρεαστεί από αυτές τις απολύσεις στη Sony.

Δυστυχώς, η Sony / PlayStation δεν είναι η μόνη εταιρεία παιχνιδιών που έχει επηρεαστεί από απολύσεις τον τελευταίο καιρό. Τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι η Epic Games απολύει περίπου το 16% του εργατικού δυναμικού της.

Niantic: Ο developer του Pokémon Go απολύει 230 υπαλλήλους

Στο πλαίσιο της τεχνολογικής ανάπτυξης που παρατηρούμε σήμερα, η απόλυση εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας είναι ένα φαινόμενο που δημιουργεί σημαντική αναστάτωση.

Οικονομικές Επιπτώσεις

Πέραν των απολύσεων, οι οποίες αφορούν λοιπόν τους ίδιους τους εργαζόμενους, υπάρχουν και οι επιπτώσεις που αυτές έχουν στην οικονομία. Οι απώλειες εργασιακών θέσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπορούν να έχουν ευρείας κλίμακας συνέπειες για την οικονομία, αφού τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας.

Δείτε επίσης: Epic Games: Απολύει το 16% του εργατικού δυναμικού της

Ανθρωποκεντρικά ζητήματα

Επιπλέον, τα ανθρώπινα επακόλουθα αυτών των απολύσεων δεν θα πρέπει να αγνοούνται. Οι επιπτώσεις των μαζικών απολύσεων μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς και την κοινωνική σταθερότητα. Η απώλεια εργασίας είναι μια βαριά ψυχολογική επιβάρυνση για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, που οδηγούνται σε κατάσταση αβεβαιότητας και δυστυχίας.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS