ΑρχικήinetMatrix: Το δίκτυο επικοινωνίας έχει τώρα 115 εκατομμύρια χρήστες

Matrix: Το δίκτυο επικοινωνίας έχει τώρα 115 εκατομμύρια χρήστες

Η ομάδα πίσω από το open standard και real-time πρωτόκολλο επικοινωνίας Matrix ανακοίνωσε την κυκλοφορία της δεύτερης μεγάλης έκδοσής του, η οποία φέρνει πολλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της end-to-end κρυπτογράφησης σε group VoIP, ταχύτερων χρόνων φόρτωσης και πολλών άλλων. Επιπλέον, μια αναφορά χρήσης έδειξε ότι τα μοναδικά matrix IDs στο δημόσιο δίκτυο έχουν ξεπεράσει τα 115 εκατομμύρια (δηλαδή πάνω από 115 εκατομμύρια χρήστες), υποδηλώνοντας μια τεράστια ανάπτυξη του πρωτοκόλλου. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση, αν λάβουμε υπόψη ότι τον Ιούλιο του 2022 είχαν καταγραφεί 60 εκατομμύρια χρήστες.

Matrix χρήστες

Το οικοσύστημα Matrix ακμάζει“, δήλωσε ο τεχνικός συνιδρυτής του ιδρύματος, Matthew Hodgson, στο BleepingComputer.

Όλο και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στο Matrix έρχονται στην αγορά ως απάντηση στην ταχεία ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο· από κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς του δημόσιου τομέα έως επιχειρήσεις, εταιρείες και καθημερινούς ανθρώπους“.

Δείτε επίσης: Google: Διορθώνει το Fitbit μετά από αποδοκιμασίες χρηστών

Χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης Matrix 2.0

Το Matrix 2.0 φέρνει σημαντικές αλλαγές, φέρνοντας χαρακτηριστικά που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του πρωτοκόλλου και βελτιώνουν την απόδοση.

Αρχικά, φέρνει υποστήριξη για scalable native group VoIP με end-to-end encryption που μπορεί να χειριστεί μεγάλες κλήσεις διάσκεψης με εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Sliding Sync, ένα εντελώς νέο API συγχρονισμού που φορτώνει μόνο τα βασικά interface rendering data, βοηθώντας στην επιτάχυνση της διαδικασίας αρχικού συγχρονισμού και σύνδεσης. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμήσουν οι χρήστες του Matrix. Το Matrix Foundation ισχυρίζεται ότι το Sliding Sync κάνει τα client apps, που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο, πιο γρήγορα από το iMessage, το WhatsApp και το Telegram.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Matrix 2.0 είναι η μετάβαση στο industry-standard OpenID Connect authentication πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει δυνατότητες διαλειτουργικότητας, ετοιμότητα επιχείρησης και καλύτερη ασφάλεια (χτισμένο στο OAuth 2.0).

Τέλος, υποστηρίζεται ταχύτερο room joining, που επιτυγχάνεται μέσω ενός μηχανισμού “lazy-loading” που εφαρμόζεται στο client API, κάνοντας τη φόρτωση των πόρων πολύ πιο αποτελεσματική και ταχύτερη.

Δείτε επίσης: Χρήστες Android Προσθέτουν Ψηφιακό ID στο Πορτοφόλι Google

Matrix: Αποκτά περισσότερους χρήστες

Αν και πολλοί πελάτες χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Matrix, το ίδρυμα προτείνει στους νέους χρήστες να πάρουν την εφαρμογή ElementX, η οποία ενσωματώνει όλες τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και αντικατοπτρίζει όσα μπορεί να επιτύχει το Matrix 2.0.

Το Element X είναι ένα stripped-down messenger app που έχει δημιουργηθεί με βάση το τυπικό Element, αλλά έχει ξαναγραφτεί πλήρως για καλύτερη απόδοση.

Το Element χρησιμοποιείται από οντότητες, όπου η ασφάλεια των επικοινωνιών είναι κρίσιμη, όπως το ΝΑΤΟ, τα Ηνωμένα Έθνη, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και η γαλλική κυβέρνηση.

Σε μια εποχή όπου η πολυπλοκότητα και η ευρύτητα των διαθέσιμων τεχνολογιών επικοινωνίας αναπτύσσεται συνεχώς, το Matrix, μια δικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ανοιχτού κώδικα, κατάφερε να τονίσει την παρουσία της, τόσο για τον απλό χρήστη όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις που απαιτούν απόλυτη ασφάλεια και αξιοπιστία στις διαδικασίες επικοινωνίας τους. 

Δείτε επίσης: X (Twitter): Αρχίζει να χρεώνει τους χρήστες και για βασικές λειτουργίες

Με την πρόσφατη ανακοίνωσή της η Matrix ανακοίνωσε πως τα άτομα που επωφελούνται από τις υπηρεσίες της έχουν φτάσει τα 115 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ένας μεγάλος αριθμός που επισημαίνει την αναγνώριση της ποιότητας και των features της πλατφόρμας, καθώς και την αξιόπιστη απόδοσή της. 

Η Matrix έχοντας ως κύριο σημείο την αρχή της απόλυτης ιδιωτικότητας και αυτονομίας των επικοινωνιών μετατρέπεται επαναστατικά σε αδιαφιλονίκητο πρότυπο αναφοράς για την ιδιωτική και ασφαλή επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή. Ας μην ξεχνάμε ότι η επιλογή της ιδιωτικότητας δεν είναι πλέον θέμα προτίμησης, αλλά αναγκαία προϋπόθεση για τη διασφάλιση του ψηφιακού μας αποτυπώματος.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS