ΑρχικήGamingΝέα πολιτική του Xbox - Από αύριο αποχαιρετήστε τα μη εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ

Νέα πολιτική του Xbox – Από αύριο αποχαιρετήστε τα μη εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ

Το error με κωδικό ‘0x82d60002’ εμφανίστηκε σε πολλούς χρήστες των κονσόλων Xbox της Microsoft. Από τις 12 Νοεμβρίου 2023, η Microsoft δεν θα επιτρέπει πλέον τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων αξεσουάρ τρίτων με τις κονσόλες Xbox της.

Δείτε επίσης: Ο CEO της Microsoft μετανιώνει που απέσυρε τα Windows τηλέφωνα

Το προειδοποιητικό μήνυμα που εμφανίζεται στις οθόνες των Xbox κατά την σύνδεση των ανεξουσιοδότητων εξαρτημάτων τους, είναι ένα παράθυρο αναφερόμενο στην εκάστοτε συσκευή, τον κωδικό του σφάλματος (0x82d60002) και την προαναφερόμενη ημερομηνία αποκλεισμού της. «Ένα συνδεδεμένο αξεσουάρ δεν είναι εξουσιοδοτημένο. Η χρήση μη εξουσιοδοτημένων αξεσουάρ θέτει σε κίνδυνο την εμπειρία παιχνιδιού σας. Για το λόγο αυτό, η χρήση του μη εξουσιοδοτημένου αξεσουάρ θα αποκλειστεί στις 12/11/2023».

Το σφάλμα της νέας αυτής πολιτικής του Xbox μπορεί να συναντηθεί μόνο στην τελευταία ενημερωμένη έκδοση (16/10) της τελευταίας γενιάς κόνσολών η οποία και αντιμετωπίζει τα προβλήματα συνδεσιμότητας, όπως το Xbox Series X και Xbox Series S. Η πλειονότητα αυτών των συσκευών αποτελεί καλωδιωμένα χειριστήρια.

Σε δημοσίευση της Brook Gaming, επιχείρηση λιανικής αγοράς, γνωστή για τις πωλήσεις της σε μη εξουσιοδοτημένες συσκευές και εξαρτήματα για όλο το φάσμα κόνσολών Xbox αναφέρει στο X (πρώην Twitter): “ Πρόσφατα λάβαμε σχόλια από τους παίκτες σχετικά με κάποια από τα προϊόντα μας όταν χρησιμοποιούνται σε κονσόλες Xbox (η τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησε στις 16/10) κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού παιχνιδιού. Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος. Η ομάδα είναι πλήρως αφοσιωμένη στην ανάπτυξη μιας λύσης για τη διατήρηση της ποιότητας και της λειτουργικότητας των προϊόντων. Μόλις γίνουν διαθέσιμες οι περαιτέρω ενημερώσεις θα σας ειδοποιήσουμε αμέσως μέσω των επίσημων πλατφορμών της κοινότητάς μας.”

Δείτε επίσης: Κυκλοφορία ARK: Survival Ascended σε υπολογιστές – Νέα ημερομηνία για Xbox και PlayStation

Με ποιά λογική η Xbox αλλάζει πολιτική στα αξεσουάρ της;

Πιθανότατα, ακούγεται και φημολογείται από τις πηγές της Microsoft, να σχετίζεται με το επεκτατικό σχέδιο της όσο αφορά την κυριαρχία των εγκεκριμένων συσκευών και κατά συνέπεια χειριστηρίων της. Άλλες εκδοχές και σενάρια δηλώνουν ότι αυτή η αυστηρή πολιτική της έχει σκοπό την ενίσχυση των τρίτων παραγόντων να παράγουν περισσότερα ασύρματα εξαρτήματα για τις Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες.

Δείτε ακόμα: Xbox Game Pass: Τα 8 νέα παιχνίδια που έρχονται τον Οκτώβριο!

Παλαιότερα, η Microsoft δεν είχε εύκολο τρόπο για τους κατασκευαστές τρίτων μερών να ενσωματώσουν ασύρματη λειτουργία στα χειριστήριά τους, με μόνο τα headsets να λαμβάνουν έγκριση μέσω ενός ειδικού τσιπ ασφαλείας της Microsoft. Τώρα, ακούμε ότι η Microsoft διαθέτει διαδικασία έγκρισης για επίσημα ασύρματα χειριστήρια τρίτων μερών, και αυτός ο νέος περιορισμός μπορεί να είναι αποτέλεσμα νέων μέτρων ασφαλείας για να επιβληθούν περιορισμοί σε εισαγωγές που θα μπορούσαν να παρακάμψουν το παιχνίδι ή να δημιουργήσουν άνισους όρους. Επίσης, οι χρήστες εξαρτημάτων από κατασκευαστές (Razer, Turtle Beach, Logitech) που έχουν επίσημα πληρώσει την άδεια υποστήριξης/χρήσης της Microsoft δεν έχουν λόγο ανησυχίας.

Πηγή: windowscentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS