ΑρχικήinetΟ CEO της Microsoft μετανιώνει που απέσυρε τα Windows τηλέφωνα

Ο CEO της Microsoft μετανιώνει που απέσυρε τα Windows τηλέφωνα

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, έχει μετανιώσει για την απόσυρση από την αγορά των κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Windows.

Microsoft Windows τηλέφωνα

Οι αποτυχημένες προσπάθειες της Microsoft για τα κινητά τηλέφωνα Windows (και το Windows 10 Mobile) αποτελεί μια από τις πιο διάσημες αποτυχίες της εταιρείας και εξακολουθεί να προκαλεί απογοήτευση στους θαυμαστές της. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Business Insider, ο Satya Nadella αναφέρθηκε σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από την προσωπική του ζωή, έως το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, ένα ερώτημα ξεχωρίζει. Όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε κάποια λανθασμένη απόφαση ως CEO της Microsoft, ο Nadella ανέφερε ότι η απόσυρση της εταιρείας από την αγορά των κινητών τηλεφώνων μπορεί να μην ήταν η βέλτιστη επιλογή.

Δείτε ακόμη: Security Copilot AI: Η Microsoft ανακοίνωσε early access program

Δυστυχώς, αυτά είναι όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά η Microsoft. Η Microsoft προσπάθησε να εφεύρει εκ νέου τους υπολογιστές με τα Windows 10 Mobile και το όραμά της για το Continuum. Το Continuum προσέφερε μια εμπειρία σαν επιτραπέζιος υπολογιστής, όταν ένα τηλέφωνο Windows συνδέθηκε σε μια μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που εξακολουθούν να κάνουν τα τηλέφωνα Samsung με τη λειτουργία DeX. Ωστόσο, αν η Microsoft είχε καταφέρει να αξιοποιήσει την εμπειρία της με τα Windows στην επιφάνεια εργασίας και να πείσει τους προγραμματιστές να φέρουν εμπειρίες λογισμικού στα τηλέφωνα Windows, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Πράγματι, είδαμε μια γεύση ελπίδας με το HP Elite x3, ένα τηλέφωνο που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως φορητός υπολογιστής ή επιτραπέζιος υπολογιστής, ανάλογα με το πού το έχετε συνδέσει. Η Samsung παραμένει η μόνη που προσφέρει εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή με το DeX, παρόλο που ο περιορισμός στις εφαρμογές Android μειώνει τον ενθουσιασμό για αυτήν την all-in-one συσκευή.

Η συνέντευξη περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, με έμφαση όμως στην τεχνητή νοημοσύνη, την οποία ο Nadella αναφέρει ως την “μεγαλύτερη ευκαιρία” που έχει αυτή τη στιγμή η Microsoft. Η Microsoft έχει επικεντρωθεί σκληρά στο Copilot, έναν βοηθό που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και έχει ενσωματωθεί σχεδόν σε όλα τα σημαντικά προϊόντα της Microsoft επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένων των Windows και του Microsoft 365. Ο Nadella επισήμανε, ότι απαιτείται “κάποιο επίπεδο παγκόσμιας διακυβέρνησης” προκειμένου να εξασφαλιστεί, ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης προχωράει με ισορροπία, χωρίς να εξελιχθεί σε αγώνα οπλισμού μεταξύ δύο υπερδυνάμεων.

Αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ του Bing και της Google, ο CEO της Microsoft σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Bing Chat και το ChatGPT, επηρεάζει τη συμπεριφορά των χρηστών, δημιουργώντας μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη του Bing και μια μεγάλη πρόκληση για την Google στο μέλλον. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Nadella, “έχουν σίγουρα ένα προβάδισμα, καθώς έχουν ήδη τους πελάτες τους”.

Δείτε ακόμη: Έρευνα Microsoft: To ChatGPT-4 είναι πιο ευάλωτο από το ChatGPT-3.5

Microsoft Windows τηλέφωνα

Η Microsoft έχει επικεντρωθεί στο Bing Chat και το Copilot, που βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, από τις αρχές του 2023, ενσωματώνοντας το Copilot στα Windows 11, το Microsoft 365 και το Edge. Η εταιρεία εργάζεται πάνω στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα αποτελέσματα θα χρειαστεί να τα περιμένουμε λίγο ακόμα.

Πηγή: www.xda-developers.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS