ΑρχικήsecurityΔημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL) έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα πολλές από τις διαδικτυακές της υπηρεσίες να είναι τώρα εκτός σύνδεσης.

Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL) κυβερνοεπίθεση

Η TPL είναι το μεγαλύτερο σύστημα δημόσιων βιβλιοθηκών του Καναδά, δίνοντας στους ανθρώπους πρόσβαση σε 12 εκατομμύρια βιβλία, μέσω 100 παραρτημάτων (βιβλιοθηκών) σε όλο το Τορόντο.

Ο κύριος ιστότοπος της βιβλιοθήκης είναι εκτός σύνδεσης και έτσι η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο έκανε μια ανακοίνωση σε έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε μετά το περιστατικό. Εκεί αναφέρεται στην κυβερνοεπίθεση και στις υπηρεσίες που επηρεάστηκαν:

  • Your Account feature
  • ‘tpl:map’ passes
  • Ψηφιακές συλλογές
  • Δημόσιοι υπολογιστές
  • Υπηρεσίες εκτύπωσης σε υποκαταστήματα βιβλιοθήκης

Ωστόσο, τα παραρτήματα της βιβλιοθήκης παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν σύμφωνα με το δημοσιευμένο χρονοδιάγραμμα. Eπομένως, ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται και να επιστρέφει βιβλία. Η πρόσβαση στο WiFi παραμένει, επίσης, διαθέσιμη και οι τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν.

Δείτε επίσης: Grupo GTD κυβερνοεπίθεση: “Χτυπήθηκε” από το Rorschach ransomware;

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες που φιλοξενούνται οπουδήποτε αλλού, πέρα ​​από το tpl.ca, όπως το Kanopy, το Digital Archive, το Digital Archive Ontario, το TPL Kids και το “Ready for Reading”, παραμένουν διαθέσιμες.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της κυβερνοεπίθεσης. Είπε, ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε παραβίαση δεδομένων των πελατών ή του προσωπικού.

Η Βιβλιοθήκη αναφέρει ότι έλαβε μέτρα για να ανταποκριθεί άμεσα στο περιστατικό αλλά και για να αποτρέψει παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Ακόμα, προειδοποιεί ότι η πλήρης αποκατάσταση θα χρειαστεί λίγο χρόνο, οπότε ζητά την κατανόηση και την υπομονή του κοινού.

Δείτε επίσης: Kwik Trip: Τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά μετά την κυβερνοεπίθεση

Επιπτώσεις κυβερνοεπίθεσης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο

Η κυβερνοεπίθεση έχει σοβαρό αντίκτυπο στους χρήστες της βιβλιοθήκης. Καταρχάς, πολλές υπηρεσίες έχουν ανασταλεί εντελώς. Αυτό μπορεί να περιορίζει σημαντικά την πρόσβαση τους σε πληροφορίες και πόρους που είναι απαραίτητοι για την εκπαίδευση, την έρευνα και την ψυχαγωγία.

Toronto Public Library
Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Επιπλέον, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Δεν έχουν βρεθεί ακόμα στοιχεία, αλλά αν οι επιτιθέμενοι έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή κατάχρηση των δεδομένων αυτών.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση διαταράσσει τις υπηρεσίες τοπικών νοσοκομείων

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας μεταξύ των χρηστών. Οι πελάτες μπορεί να ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών τους πληροφοριών και να αναρωτιούνται πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS