ΑρχικήinetGoogle: Τεχνολογία θα μετατρέπει ακουστικά σε ανιχνευτές καρδιακού ρυθμού

Google: Τεχνολογία θα μετατρέπει ακουστικά σε ανιχνευτές καρδιακού ρυθμού

Η παρακολούθηση της υγείας μέσω της τεχνολογίας έχει γίνει μεγάλο μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων σήμερα. Τα Smartwatches μπορούν να μετρούν τον παλμό της καρδιάς, αλλά τι θα λέγατε αν, αντί για ένα ρολόι περασμένο στο χέρι σας, μπορούσατε απλά να φοράτε τα ακουστικά σας και να μετράτε τον καρδιακό ρυθμό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα; Σύμφωνα με το Android Headlines, η Google εξετάζει τρόπους για να μετατρέψει οποιαδήποτε ακουστικά με λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC) σε ανιχνευτής καρδιακού παλμού μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Δείτε επίσης: Huawei, Honor και Vivo smartphones εντοπίζουν το Google app ως TrojanSMS-PA malware

Google

Η εταιρεία έχει επενδύσει στην τεχνολογία της αυδιοπλεθυσμογραφίας (APG). Θα χρησιμοποιεί χαμηλής έντασης υπερήχους που εκπέμπονται από τα ηχεία των ακουστικών. Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα ANC θα πρέπει να μπορούν να καταγράφουν αυτούς τους ήχους, έτσι ώστε τα ακουστικά να μπορούν να ανιχνεύουν απτές αλλαγές στο δέρμα και στον παλμό (στα αιμοφόρα αγγεία του ακουστικού καναλιού).

Αυτή η τεχνολογία πρέπει να λειτουργεί σε διάφορα μεγέθη αυτιών, στεγανοποιήσεις αυτιού, διαφορετικούς τόνους δέρματος και ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής μουσικής.

Παρόλο που η Google αντιμετώπισε μερικές προκλήσεις με αυτήν την τεχνολογία. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα προφανές σε θορυβώδη περιβάλλοντα – αλλά η Google φαίνεται να έχει καταφέρει να βρει τον πιο ακριβές σήμα.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Αυτόματη αναβάθμιση για ασφαλή σύνδεση

Μέχρι στιγμής, η Google δοκίμασε την τεχνολογία σε 153 άτομα και η έρευνα έδωσε ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Πράγματι, η τεχνολογία είχε μέσο σφάλμα 3,21% για τον καρδιακό ρυθμό και 2,70% για τη μεταβλητότητα της καρδιακής συχνότητας σε διάφορες περιπτώσεις.

Όσο συναρπαστικό και αξιοπρόσεκτο ακούγεται αυτό, να έχετε υπόψη ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές αν η Google προτίθεται ακόμα και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία APG σε προϊόντα που θα απευθύνονται στους καταναλωτές.

Υπάρχουν άλλα ακουστικά που να προσφέρουν υπηρεσία ανίχνευσης καρδιακού ρυθμού;

ακουστικά

Ναι, υπάρχουν ήδη προϊόντα και τεχνολογίες που συνδυάζουν τα ANC ακουστικά με την παρακολούθηση του ρυθμού καρδιάς. Ένα παράδειγμα είναι τα Jabra Elite 75t ANC ακουστικά. Αυτά τα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένο αισθητήρα καρδιακού ρυθμού που μπορεί να παρακολουθεί τον ρυθμό καρδιάς σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μπορείτε να συνδέσετε αυτά τα ακουστικά με την εφαρμογή του κινητού σας τηλεφώνου για να παρακολουθείτε και να αναλύετε τα δεδομένα σας.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα Bose QuietComfort Earbuds. Αυτά τα ANC ακουστικά διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο αισθητήρα καρδιακού ρυθμού που μπορεί να παρακολουθεί τον ρυθμό καρδιάς σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Bose Music για να παρακολουθείτε τα δεδομένα σας και να λαμβάνετε αναφορές για την καρδιακή σας υγεία.

Επιπλέον, η τεχνολογία της αναγνώρισης καρδιακού ρυθμού μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλα ANC ακουστικά μέσω εξωτερικών αισθητήρων. Για παράδειγμα, η εταιρεία Valencell παρέχει την τεχνολογία αναγνώρισης καρδιακού ρυθμού σε άλλους κατασκευαστές ακουστικών, όπως η Sony και η LG. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την παρακολούθηση του ρυθμού καρδιάς σας ενώ φοράτε τα ακουστικά σας.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS