ΑρχικήinetΟι προγραμματιστές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά...

Οι προγραμματιστές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τη δημιουργία της επόμενης γενιάς κονσολών

Μία νέα έκθεση από την Carbon Trust (μία μη κερδοσκοπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχει συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών άνθρακα σε επιχειρήσεις) έχει επισημάνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των παιχνιδιών όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και ενθαρρύνει τους gamers, τους προγραμματιστές και όσους εμπλέκονται στη βιομηχανία να προσπαθήσουν να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους.

Δείτε επίσης: SeroXen RAT: Μολύνει τους προγραμματιστές του NuGet

προγραμματιστές

Η έκθεση ενθαρρύνει επίσης περαιτέρω έρευνα για την ανάπτυξη των κονσολών επόμενης γενιάς και τι μπορεί να γίνει σε αυτό το κομμάτι για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση, με τίτλο “Untangling the carbon complexities of the video gaming industry” η συμβουλευτική επιτελέστηκε υπό την υποστήριξη της συμμαχίας Playing for the Planet και με την υποστήριξη του Βρετανικού Οργανισμού Εμπορίου Η.Β.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να παράσχει “πρακτικές συμβουλές” σε επιχειρήσεις του κλάδου σχετικά με την κατανόηση της κλίμακας των εκπομπών ‘τρίτου πεδίου’ (άμεσες εκπομπές που είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας) που παράγουν. Εφαρμόζοντας αυτήν τη συμβουλή, μπορούν να αποκτήσουν μια ακριβή εικόνα των συνολικών εκπομπών τους, επιτρέποντάς τους να θέσουν στόχους για να ευθυγραμμιστούν με τους κλιματικούς στόχους που έχουν τεθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού – μία διεθνής συμφωνία που έχει ως στόχο να περιορίσει την αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5°C πάνω από τα βιομηχανικά επίπεδα.

Δείτε ακόμα: GitHub Copilot Chat: Αποκτούν πρόσβαση και οι προγραμματιστές

Ως προς άλλα, η έκθεση αναφέρει ότι πρέπει να εξερευνηθεί περαιτέρω η ανάπτυξη της επερχόμενης γενιάς κονσολών. Αυτό στοχεύει να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές, τους κατασκευαστές και τους εκδότες να δώσουν προτεραιότητα στους στόχους αποκαρβονιοποίησης και την περιβαλλοντική απόδοση στη μελλοντική παραγωγή υλικού. Επιπλέον, η αναφορά προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστάσεων για τους gamers να συμβάλλουν από τη δική της μεριά, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των ρυθμίσεων του συστήματος και της ενεργοποίησης των λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας.

κονσόλες

Ένας τρόπος για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κονσολών επόμενης γενιάς είναι η ανάπτυξη πιο αποδοτικών και ενεργειακά αποτελεσματικών συστημάτων. Οι κατασκευαστές μπορούν να επιδιώξουν τη χρήση υλικών με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και να βελτιώσουν την απόδοση των κονσολών, έτσι ώστε να απαιτείται λιγότερη ενέργεια για τη λειτουργία τους. Επίσης, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κατασκευή και τη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Nascent Malware: Επιτίθεται σε προγραμματιστές npm, PyPI και RubyGems

Ένα άλλο μέτρο που μπορεί να ληφθεί είναι η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των κονσολών. Οι κατασκευαστές μπορούν να σχεδιάσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η αποσυναρμολόγηση και η ανακύκλωση των συστατικών τους. Επίσης, μπορούν να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να επιστρέφουν τα παλιά προϊόντα για ανακύκλωση μετά τη λήξη τους.

Τέλος, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κονσολών. Οι κατασκευαστές μπορούν να επενδύσουν σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια, όπως η ανάπτυξη πιο αποδοτικών επεξεργαστών και η χρήση υλικών με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, η ενσωμάτωση λειτουργιών που επιτρέπουν την αναβάθμιση και την επισκευή των κονσολών μπορεί να μειώσει την ανάγκη για αγορά νέων συσκευών και να μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής τους.

Πηγή: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS