ΑρχικήSecurityΗ FSB συνέλαβε hackers που βοηθούσαν την Ουκρανία

Η FSB συνέλαβε hackers που βοηθούσαν την Ουκρανία

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε δύο hackers που πιστεύεται ότι βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κρίσιμων υποδομών στη Ρωσία.

FSB 

Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση σε δύο διαφορετικές περιοχές της Σιβηρίας και αντιμετωπίζουν κατηγορίες εσχάτης προδοσίας, που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Κρίσιμες υποδομές και δίκτυα στη Ρωσία επηρεάστηκαν από κυβερνοεπιθέσεις

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ότι οι αξιωματικοί της συνέλαβαν δύο hackers που είτε βοήθησαν είτε ενώθηκαν με τους hackers της Ουκρανίας για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Αυστρία: Οι αρχές συνέλαβαν 20 άτομα που συνδέονταν με πειρατικό δίκτυο IPTV

Ο ένας ύποπτος είναι φοιτητής στο Tomsk State University of Control Systems and Radio Electronics. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός άνδρας βοήθησε hackers της Ουκρανίας στη διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεων σε δίκτυα ρωσικών δομών πληροφοριών.

Ο δεύτερος ύποπτος είναι ένας 36χρονος από τη μικρή πόλη Belovo και πιστεύεται ότι είναι μέλος μιας ουκρανικής κυβερνο-ομάδας.

Σύμφωνα με τη ρωσική FSB, συμμετείχε σε επιχειρήσεις πειρατείας που κατευθύνονταν από ουκρανικές δυνάμεις που ανέπτυξαν κακόβουλο λογισμικό και διέκοψαν κρίσιμα δίκτυα υποδομής στη Ρωσία. Η έρευνα έδειξε ότι ο ύποπτος εντάχθηκε σε ομάδα που εξυπηρετούσε ουκρανικά συμφέροντα και επικοινώνησε με άλλα μέλη μέσω μιας διαδικτυακής λύσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Σύμφωνα με την Kommersant, έχει ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον των δύο hackers, βάσει του άρθρου 275 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

Εσχάτη προδοσία, δηλαδή κατασκοπεία, αποκάλυψη κρατικών μυστικών ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια που παρέχεται σε ξένο κράτος, ξένο οργανισμό ή στους εκπροσώπους τους, σε εχθρικές δραστηριότητες σε βάρος της εξωτερικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που διαπράττεται από πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τιμωρείται με στέρηση της ελευθερίας για περίοδο από 12 έως 20 έτη […]

Δείτε επίσης: Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν 34 κυβερνοεγκληματίες για κλοπή δεδομένων

Ρωσία Ουκρανία Ρώσοι hackers
Η FSB συνέλαβε Ρώσους hackers που βοηθούσαν την Ουκρανία

Η FSB έχει συλλάβει στο παρελθόν και άλλα άτομα για παροχή πληροφοριών στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η σύλληψη των δύο Ρώσων hackers από την FSB θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο γενικότερο τοπίο του κυβερνοπολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Οι συλλήψεις δείχνουν την ύπαρξη περίεργων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια και την πολιτική σταθερότητα τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας. Αυτό ενισχύει την αντίληψη ότι ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ πιο περίπλοκος και εκτεταμένος.

Επίσης, οι συλλήψεις μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα ένταση και την ανασφάλεια που επικρατεί, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν επιπτώσεις σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια και η οικονομία.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις ransomware: Γιατί η σύλληψη των χάκερ παραμένει δύσκολη;

Τέλος, η σύλληψη αυτών των Ρώσων hackers μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική και τη νομοθεσία της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με την κυβερνοασφάλεια. Οι αρχές μπορεί να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και των πολιτικών συστημάτων τους από τις κυβερνοεπιθέσεις και να επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις για τους υπαιτίους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS