ΑρχικήUpdatesYouTube: Φέρνει νέους περιορισμούς για την προστασία των εφήβων

YouTube: Φέρνει νέους περιορισμούς για την προστασία των εφήβων

Από σήμερα, 2 Νοεμβρίου, το YouTube επιβάλλει νέους περιορισμούς στο πόσο συχνά οι έφηβοι λαμβάνουν προτάσεις για βίντεο σχετικά με ευαίσθητα θέματα, όπως η εικόνα του σώματος.

YouTube έφηβοι

Το YouTube λέει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Νέων και Οικογενειών, η οποία αποτελείται από ψυχολόγους, ερευνητές και άλλους ειδικούς στην ανάπτυξη των παιδιών, τα παιδικά μέσα και την ψηφιακή μάθηση. Για χρόνια, η επιτροπή συμβουλεύει το YouTube σχετικά με τις δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έκθεση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Η Allison Briscoe-Smith, ιατρός και μέλος της παραπάνω επιτροπής εξήγησε ότι η συνεχής εμφάνιση περιεχομένου που εξιδανικεύει ανθυγιεινά πρότυπα και συμπεριφορές περνά λάθος μηνύματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον εαυτό τους ορισμένοι έφηβοι.

Δείτε επίσης: Είσαι έφηβος/η; 12 tips για να μείνεις ασφαλής στο διαδίκτυο

Το YouTube συνεργάστηκε με τη συμβουλευτική επιτροπή για να εντοπίσει τις κατηγορίες βίντεο που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα εάν εμφανίζονται συνέχεια στους εφήβους. Ως αποτέλεσμα, οι έφηβοι θεατές δεν θα λαμβάνουν πλέον επαναλαμβανόμενες προτάσεις για βίντεο με περιεχόμενο που “συγκρίνει φυσικά χαρακτηριστικά και εξιδανικεύει ορισμένους τύπους έναντι άλλων, εξιδανικεύει συγκεκριμένα επίπεδα φυσικής κατάστασης ή σωματικά βάρη ή εμφανίζει επιθετικότητα με τη μορφή τσακωμών και εκφοβισμού“.

Το YouTube ανακοίνωσε, επίσης, κάποιες άλλες ενημερώσεις που σχετίζονται με την ευημερία των εφήβων. Αυτές περιλαμβάνουν συχνότερες υπενθυμίσεις για ένα “διάλειμμα” από την οθόνη και υπενθυμίσεις σχετικά με την ξεκούραση και τον ύπνο. Επιπλέον, το YouTube έχει βελτιώσει το πλαίσιο crisis resource, το οποίο συνδέει τους χρήστες, που αναζητούν πράγματα όπως “διατροφικές διαταραχές“, με ειδικούς που μπορούν να τους βοηθήσουν. Τα panels θα διαθέτουν επίσης πιο εμφανείς (οπτικά) πόρους για ανοιχτές γραμμές αντιμετώπισης κρίσεων, ενώ θα προσπαθούν επίσης να ανακατευθύνουν ερωτήματα αναζήτησης με προτάσεις για θέματα όπως “αυτοσυμπόνια” ή “ασκήσεις γείωσης”.

Δείτε επίσης: Google: Δημιουργική Search Experience για εφήβους μέσω AI

προστασία εφήβων

Το YouTube, που ανήκει στη Google, λέει ότι συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Common Sense Networks για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών πόρων για γονείς και εφήβους.

Με αυτές τις αλλαγές, το YouTube πιθανότατα προσπαθεί να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για τους εφήβους, ώστε να μην βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών. Δεκάδες πολιτείες κατέθεσαν μήνυση κατά της Meta, την περασμένη εβδομάδα, για αρνητικές επιδράσεις των εφαρμογών της στην ψυχική υγεία των νέων. Στην καταγγελία, οι πολιτείες κατηγορούν τη Meta ότι εν γνώσει της παρουσίασε χαρακτηριστικά που προωθούν επιβλαβείς συμπεριφορές, ενώ δεν μπορεί να απαλλαγεί από περιεχόμενο που σχετίζεται με διαταραχές διατροφής και εκφοβισμό.

Δείτε επίσης: One Chip (Paqui) Challenge: Έφηβος πέθανε μετά τη συμμετοχή του στο challenge

Το YouTube αρχίζει να περιορίζει τις επαναλαμβανόμενες προτάσεις “ακατάλληλων” βίντεο σε εφήβους στις ΗΠΑ από σήμερα, 2 Νοεμβρίου, και αργότερα θα επεκταθεί σε άλλες χώρες.

Τα νέα μέτρα του YouTube ενισχύουν την ασφάλεια των εφήβων στο διαδίκτυο με διάφορους τρόπους. Η περιορισμένη προβολή συγκεκριμένων βίντεο μπορεί να τους βοηθήσει να αποφύγουν περιεχόμενο που θα μπορούσε να τους επηρεάσει αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι τα προτεινόμενα βίντεο που εμφανίζονται στους εφήβους θα είναι πιο επιλεγμένα και προσαρμοσμένα στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Η συνεργασία του YouTube με οργανισμούς που προωθούν την ασφάλεια των εφήβων στο διαδίκτυο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την πλατφόρμα. Υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία με ειδικούς και οργανισμούς που ασχολούνται με την παιδική προστασία και άρα το YouTube θα μπορεί να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικές πολιτικές και πρακτικές για την προστασία των εφήβων.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS