ΑρχικήHow ToInstagram: Πώς να εμποδίσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο;

Instagram: Πώς να εμποδίσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο;

Συνήθως, όταν χρησιμοποιούμε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπους, δίνουμε προσωπικές πληροφορίες (ακόμα και χωρίς να το ξέρουμε). Οι πλατφόρμες συχνά μοιράζονται τα δεδομένα μας με τρίτες εταιρείες. Το Instagram, που ανήκει στη Meta, ακολουθεί ένα παρόμοιο μοτίβο. Ωστόσο, η Meta προσφέρει κάποιους ελέγχους απορρήτου στο Facebook, το Instagram και το Messenger, ώστε να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν πού δίνουν τα δεδομένα τους.

Instagram δραστηριότητα

Συγκεκριμένα, υπάρχει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τον τρόπο σύνδεσης των πληροφοριών σας με τους λογαριασμούς σας στο Facebook και στο Instagram. Με αυτό, μπορείτε να δείτε ποιες επιχειρήσεις μοιράζονται δεδομένα με τη Meta, να διαγράψετε παλαιότερα δεδομένα και να σταματήσετε την παρακολούθηση μελλοντικής δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Instagram: Νέα λειτουργία μετατρέπει φωτογραφίες σε αυτοκόλλητα

Instagram: Πώς να εμποδίσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας

Η νέα δυνατότητα ελέγχου χρήσης δεδομένων κυκλοφορεί σταδιακά. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να αποτρέψετε το Instagram να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram
  • Πατήστε στην εικόνα προφίλ σας κάτω δεξιά.
  • Αφού εισέλθετε στο προφίλ σας, πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές επάνω δεξιά και επιλέξτε “Settings and Privacy” από το μενού.
  • Επιλέξτε “Accounts Center“.
  • Επιλέξτε “Your Information and Permissions” και, στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Your Activity off Meta Technologies“.
  • Υπάρχουν διάφορες επιλογές. Μπορείτε να δείτε την πρόσφατη δραστηριότητά σας, να αποσυνδέσετε συγκεκριμένη δραστηριότητα εφαρμογών, να διαγράψετε προηγούμενα δεδομένα ή να διαχειριστείτε τη μελλοντική σας δραστηριότητα για να σταματήσετε τις επιχειρήσεις να στέλνουν δεδομένα σας.
  • Εάν επιλέξετε “Manage Future Activity and Disconnect Future Activity“, θα διαγραφεί και η προηγούμενη δραστηριότητά σας.

Δείτε επίσης: Instagram: Δοκιμάζει νέο feed με posts μόνο από verified accounts

Πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν ότι το Instagram παρακολουθεί τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την χρήση στοχευμένων διαφημίσεων, τις οποίες πολλοί χρήστες μπορεί να βρουν ενοχλητικές ή απαράδεκτες. 

Δείτε επίσης: Instagram: Πώς να προστατεύσεις τα μηνύματά σου;

Εκτός από αυτό, η παραβίαση της ιδιωτικότητας είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο κάθε χρήστης θα πρέπει να είναι ενήμερος για τις δραστηριότητες παρακολούθησης από το Instagram και άλλες πλατφόρμες.

Πηγή: www.gadgetsnow.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS