ΑρχικήinetApple: Σταματά να υπογράφει τις εκδόσεις iOS 17.0.3, iOS 16, iOS 15

Apple: Σταματά να υπογράφει τις εκδόσεις iOS 17.0.3, iOS 16, iOS 15

Το iOS 17.1 είναι διαθέσιμο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα. Τώρα, η Apple αποκλείει τη δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενες εκδόσεις όπως το iOS 17.0.3, καθώς και σε μη επιδιορθωμένες εκδόσεις όπως το iOS 16 και το iOS 15.

Δείτε επίσης: Το iOS 17.1 αναβαθμίζει το AirDrop και προσφέρει νέα εμπειρία στο Apple Music

Στην έκδοση iOS 17.1 περιλαμβάνονται διορθώσεις ασφαλείας για περισσότερες από μια δεκάδα ευπάθειες που έχουν ανακαλυφθεί. Ευτυχώς, σύμφωνα με την Apple, κανένα από τα 18 σφάλματα δεν είχε γίνει γνωστό ότι εκμεταλλευόταν.

Apple

Η Apple έχει επίσης σταματήσει να υπογράφει τα iOS 16.7.1, iOS 16.7 και iOS 15.7.9. Αυτό αποτρέπει την υποβάθμιση σε αυτές τις μη διορθωμένες εκδόσεις του λογισμικού του iPhone.

Από τις 25 Οκτωβρίου 2023, αυτές είναι οι πιο πρόσφατες και ασφαλείς εκδόσεις του iOS:

  • iOS 17.1
  • iOS 16.7.2
  • iOS 15.8

Μπορείτε πάντα να βρείτε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS, macOS και άλλων πλατφορμών της Apple για κάθε υποστηριζόμενη συσκευή εδώ.

Δείτε ακόμα: iOS 17.1: Λύνει το πρόβλημα “Burn-in” στο iPhone 15 Pro Max

Όταν η Apple σταματά να επικυρώνει τις εκδόσεις του iOS, αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες να εγκαταστήσουν ή να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε αυτές τις συγκεκριμένες εκδόσεις. Αντίθετα, η Apple επιτρέπει μόνο την εγκατάσταση και αναβάθμιση σε συγκεκριμένες εκδόσεις που έχει επικυρώσει και υποστηρίζει επίσημα. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους χρήστες και τους προγραμματιστές των εφαρμογών.

Όταν η Apple σταματά να επικυρώνει μια εκδοχή του iOS, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να κατεβάσουν ή να εγκαταστήσουν αυτήν την εκδοχή από το iTunes ή το Finder. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη δυνατότητα επιλογής της εκδοχής του λειτουργικού συστήματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες.

Δείτε επίσης: iOS 17: Πώς να δημιουργήσετε Contact Posters στο iPhone;

Η απόφαση της Apple να σταματήσει να επικυρώνει μια εκδοχή του iOS επηρεάζει επίσης τους προγραμματιστές εφαρμογών. Όταν μια εκδοχή δεν είναι πλέον υποστηριζόμενη, οι προγραμματιστές πρέπει να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους για να λειτουργούν σωστά σε πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS. Αυτό μπορεί να απαιτεί αναθεώρηση και επαναδημιουργία του κώδικα των εφαρμογών, προκειμένου να είναι συμβατές με τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS