ΑρχικήΕπιστήμη & Τεχνολογία«Now and Then» - Το νέο τραγούδι των Beatles με AI Tech

«Now and Then» – Το νέο τραγούδι των Beatles με AI Tech

Το νέο απίστευτο τραγούδι «Now and Then» των Beatles, έχει διάρκεια τεσσάρων λεπτών και οκτώ δευτερολέπτων και είναι η πρώτη και μοναδική πρωτότυπη ηχογράφηση των Beatles τον 21ο αιώνα!

Now and Then Beatles

Ξεκινά με μια αντίστροφη μέτρηση, ενώ ακούγονται η ακουστική κιθάρα και το πιάνο, δημιουργώντας ένα πλαίσιο γύρω από τη φωνή του John Lennon στην εισαγωγή του τραγουδιού: “It’s all because of you / And if I make it through / It’s all because of you.”

Περάσανε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες από τη δολοφονία του Lennon και δύο από τον θάνατο του George Harrison, όταν κυκλοφόρησε το τελευταίο τραγούδι των Beatles. Ήταν ένα διπλό A-side single μαζί με το “Love Me Do”, που ήταν το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος το 1962.

Δείτε ακόμη: YouTube Music: Τα τραγούδια αποκτούν τo “View song credits”

Το «Now and Then» προέρχεται από μια παρτίδα ακυκλοφόρητων demos που ο Lennon ηχογράφησε τη δεκαετία του 1970. Αυτά τα δείγματα παραχώρησε η Yoko Ono στους πρώην συνεργάτες της. Χρησιμοποίησαν αυτή την κασέτα για να δημιουργήσουν τα τραγούδια «Free As a Bird» και «Real Love», τα οποία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο, υπήρχαν τεχνικοί περιορισμοί που εμπόδισαν την ολοκλήρωση του «Now and Then».

Την Τετάρτη κυκλοφόρησε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «The Beatles — Now And then — The Last Beatles Song», το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τη δημιουργία του κομματιού. Στην αρχική κασέτα, η φωνή του Lennon ήταν αποκρυμμένη και το πιάνο ήταν «δύσκολο να ακουστεί», όπως το περιγράφει ο Paul McCartney. Κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών, φυσικά, δεν διαθέταμε την απαραίτητη τεχνολογία για να πραγματοποιήσουμε τον απαραίτητο διαχωρισμό.

Αυτό άλλαξε το 2022, όταν το συγκρότημα – δίδυμο πλέον- μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τεχνικές μεθόδους, που διαχώριζαν τις φωνές των Beatles από τους ήχους του background κατά τη δημιουργία της σειράς ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Peter Jackson το 2021. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιήθηκε για την απομόνωση της φωνής του Lennon από την αρχική κασέτα, επιτρέποντας την ολοκλήρωση του τραγουδιού.

Όταν το τραγούδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο, ο McCartney περιέγραψε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ως «κάπως τρομακτική αλλά συναρπαστική».

“Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα δείτε και τους τέσσερις Beatles στη σκηνή: τον John, τον Paul, τον George και τον Ringo”.

Ο McCartney και ο Starr δημιούργησαν αυτό το κομμάτι, που βασίζεται στο demo του Lennon, προσθέτοντας κάποια μέρη κιθάρας που είχε γράψει ο George Harrison το 1995, καθώς και ένα σόλο slide κιθάρας στο χαρακτηριστικό στυλ του. Ο McCartney και ο Starr συμμετείχαν με το μπάσο και τα ντραμς. Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια ενορχήστρωση με τη βοήθεια του Giles Martin, γιου του αείμνηστου παραγωγού των Beatles, George Martin. Αυτή ήταν μια έξυπνη κίνηση για να αναδειχθεί η κλασική φιλοδοξία που περιλάμβαναν τραγούδια όπως το “Strawberry Fields” ή το “Yesterday” ή το “I Am the Walrus”. Οι συγκεκριμένοι μουσικοί δεν ήταν σε θέση να ισχυριστούν, ότι συνέβαλαν στο τελευταίο κομμάτι των Beatles. Γι’ αυτό, ο McCartney ανέλαβε αυτή την προσπάθεια ως προσωπική προσπάθεια.

Την Παρασκευή, ένα επίσημο μουσικό βίντεο με τίτλο «Now and then» θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι των Beatles στο YouTube. Το βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Jackson και δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας πλάνα που τράβηξαν οι McCartney και Starr. Αυτά τα πλάνα προέρχονται από μια “ξεχασμένη ταινία” που γυρίστηκε το 1995 κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Επίσης, χρησιμοποιούνται από τον γιο του Lennon, τον Sean, και τη σύζυγο του George, την Olivia Harrison, στιγμιότυπα ταινιών που δεν είχαν προβληθεί προηγουμένως. Αυτά τα δευτερόλεπτα παρουσιάζουν τους Beatles με τα διάσημα δερμάτινα κοστούμια τους και είναι μέρος μιας παλιότερης γνωστής ταινίας του συγκροτήματος που δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος. Το υλικό παρέχεται από τον Pete Best, τον πρώτο ντράμερ του συγκροτήματος.

Now and Then Beatles

“Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και δίνει μια ισορροπημένη αίσθηση ανάμεσα στο συναισθηματικό και το αστείο”, δήλωσε ο Jackson.

Διαβάστε περισσότερα: Το YouTube Music δοκιμάζει νέο background για το Now Playing

Πηγή: voanews.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS