ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ σειρά «For All Mankind» ξεκινά αποστολή προς τον Άρη

Η σειρά «For All Mankind» ξεκινά αποστολή προς τον Άρη

Ο ηθοποιός Joel Kinnaman υποδύεται τον ρόλο του Ed Baldwin στη σειρά «For All Mankind» και έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να αποδώσει αυθεντικά την γήρανση του χαρακτήρα.

For All Mankind Άρης

Ο Ed Baldwin στη σειρά “For All Mankind” ακολουθεί το ταξίδι του από τα νιάτα του το 1971 στην πρώτη σεζόν, μέχρι τη γήρανσή του το 2003, όπου έχει πια μεγαλώσει, τα μαλλιά του έχουν γίνει γκρίζα, ενώ φαίνονται ρυτίδες και άλλα σημάδια του χρόνου.

Την 1η σεζόν, η ομάδα μακιγιάζ, με επικεφαλής την Erin Koplow, χρησιμοποίησε το foundation για να δημιουργήσει μια νεανική και φρέσκια εμφάνιση στους ηθοποιούς, καλύπτοντας τις ρυτίδες και τυχόν ατέλειες.

Διαβάστε επίσης: Πλανήτης παρόμοιος με τη Γη κρύβεται σε κοινή θέα στο Ηλιακό Σύστημα

Στη 2η σεζόν της σειράς “For All Mankind”, οι ηθοποιοί αντιμετώπισαν την πρόκληση της γήρανσης των χαρακτήρων τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν υπολογιστικά εφέ. Ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποίησαν την τεχνική του “stretch and stipple,” που αφορά τη χρήση λατέξ για να δημιουργήσουν λεπτές γραμμές στο πρόσωπό τους και να αποδώσουν ακριβώς τη γήρανση των χαρακτήρων. Επειδή οι ηθοποιοί ήταν κυρίως στα 30 τους, η δημιουργία αυθεντικών σημείων γήρανσης ήταν σημαντική, και αυτό απαιτούσε στενή συνεργασία με δερματολόγους και τη χρήση διαφόρων τεχνικών για το μακιγιάζ.

Στην 3η σεζόν υπήρχε περισσότερο “stretch and stipple” και πιο γκρίζα μαλλιά. Ο Kinnaman, του οποίου ο χαρακτήρας είναι μεγαλύτερος από τους περισσότερους στην παράσταση, έλαβε προσθετικά κομμάτια σιλικόνης, τα οποία δημιουργούσαν πιο εμφανείς ρυτίδες. Αν υπήρχαν ήδη μαύροι κύκλοι ή σακούλες στα μάτια, έμεναν αδιόρθωτοι ή τονίζονταν κιόλας.

Στις δεύτερη και τρίτη σεζόν της σειράς “For All Mankind,” αντιμετωπίστηκαν αρνητικά από κάποιους οι προσπάθειες για την εφαρμογή της τεχνικής “stretch and stipple” στους ηθοποιούς, η οποία δημιουργεί λεπτές γραμμές στα πρόσωπά τους. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο μια προσπάθεια να αποτυπωθεί ρεαλιστικά η φυσική διαδικασία της γήρανσης.

Οι δημιουργοί της σειράς επέδιωξαν να επιτύχουν μια φυσική γήρανση, αποφεύγοντας υπερβολικές επεμβάσεις στους ηθοποιούς. Αυτό έγινε για να αποφευχθούν ακατάλληλες εμφανισιακές αλλαγές, κυρίως στις γυναίκες ηθοποιούς.

Επιπλέον, τα κοστούμια των χαρακτήρων έπρεπε να συμβάλουν στον ρεαλισμό και να αντικατοπτρίζουν την εποχή της σειράς. Οι σχεδιαστές κοστουμιών επέλεξαν να δημιουργήσουν ενδύματα που δεν θα προκαλούσαν έντονη εντύπωση, αλλά θα αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα του 2003. Επιπλέον, οι διαστημικές στολές προσαρμόστηκαν για να είναι πιο ελαφριές, καθώς οι χαρακτήρες πρέπει να εκτελούν δραστηριότητες στην επιφάνεια του Άρη.

Οι δημιουργοί της σειράς επιδίωξαν να διατηρήσουν τον ρεαλισμό και την αίσθηση της πραγματικότητας, καθώς αυτό απαιτούσε προσεκτική εργασία στο μακιγιάζ, τα κοστούμια και τα εφέ.

Δείτε ακόμη: Τρισεκατομμύρια πλανήτες στο γαλαξία μας κυκλοφορούν «ελεύθεροι»

Στη σειρά “For All Mankind” παρουσιάζεται μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου ιστορικά γεγονότα έχουν διαφορετική εξέλιξη από τον πραγματικό κόσμο. Η προσγείωση στον Άρη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη σειρά, αλλά υπάρχουν και άλλες αλλαγές στη χρονολογία, όπως η μη πραγματοποίηση του πάρτι του Ted Kennedy στο Chappaquiddick και η επιζητησή του από τον John Lennon. Επιπλέον, ο διαστημικός αγώνας οδηγεί στην εξόρυξη ηλίου-3 από τη Σελήνη, επιλύοντας την κλιματική κρίση στον κόσμο της σειράς.

For All Mankind Άρης

Η Axiom Space, μια ιδιωτική εταιρεία που θα προμηθεύσει τα κοστούμια για τις μελλοντικές αποστολές Artemis, επικοινώνησε με τον δημιουργό της σειράς, Joel Kinnaman, προκειμένου να δημιουργήσει ένα διαστημικό κάλυμμα που θα αναδεικνύει την εταιρεία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, παρά το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί πραγματικά στο διάστημα.

Πηγή: nytimes.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS