ΑρχικήSecurityElden Ring: Οι hackers τώρα χαλάνε το παιχνίδι των gamers

Elden Ring: Οι hackers τώρα χαλάνε το παιχνίδι των gamers

Οι hackers του Elden Ring, έχουν τώρα στραφεί στο να χαλάνε το παιχνίδι των παικτών και να τους προκαλούν καθυστερήσεις, οδηγώντας σε απογοήτευση και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα του λογισμικού anti-cheat του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Elden Ring παρατήρησαν ότι ενώ το κρασάρισμα υπήρχε ήδη στο Elden Ring εδώ και καιρό, μόλις τώρα αποφάσισαν οι χάκερς να το εκμεταλλευτούν περεταίρω.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τους hackers της Βόρειας Κορέας

Elden Ring

Το Elden Ring, έχει μία μακρά ιστορία με hackers, αν και τα περιστατικά είναι λίγα και μακρινά μεταξύ τους. Οι gamers ίσως θυμούνται τότε που οι hackers κατάφεραν να καταστρέψουν τα αρχεία αποθήκευσης του παιχνιδιού τους. Τα θύματα βλέπουν το παιχνίδι τους να κρασάρει και ανακαλύπτουν τον χαρακτήρα τους να πεθαίνει επανειλημμένα πέφτοντας από τον χάρτη, όταν ξανανοίγουν το παιχνίδι. Πρόσφατα, ένας παίκτης ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ένας χάκερ που εισέβαλε στον κόσμο τους, μεταμορφώθηκε σε “παράξενο καπνό” και εξερράγη σε εκατομμύρια κομμάτια φωτεινών εφέ, προκαλώντας το frame rate του θύματος να πέσει στο 1.

Πρόσφατα συνέβη κάτι παρόμοιο σε έναν άλλο παίκτη του Elden Ring. Σύμφωνα με την ανάρτηση του χρήστη Self_Reflexive στο subreddit r/Eldenring, ένας χάκερ χάλασε το παιχνίδί του μετά από τη χρήση μιας εκμετάλλευσης που φαίνεται να υπάρχει. Το βίντεο που παρείχε ο παίκτης στο ερώτημα έδειξε τον κόσμο του να κατακλύζεται από τους δύο χάκερ, με τον έναν να τον κρατάει παγιδευμένο ενώ ο άλλος του έριχνε ένα ξόρκι που παρήγαγε μία αναλαμπή φωτός και επέφερε ένα αποτέλεσμα ύπνωσης. Αντίθετα από τον προηγούμενο χάκερ του Elden Ring που μετατράπηκε σε εκατομμύρια κομμάτια φωτός για να προκαλέσει πτώση του ρυθμού καρέ στο θύμα του, η αναλαμπή του φωτός που χρησιμοποίησαν οι χάκερ ήταν περιορισμένη.

Δείτε ακόμα: Ιρανοί hackers στοχεύουν το Ισραήλ με wiper malware

Παρόλο που το φως δεν επηρέασε το frame rate του παίκτη-θύματος, ανάγκασε το παιχνίδι να κρασάρει, αν και ο παίκτης δεν μπορούσε να πει αν το παιχνίδι κόλλησε ή αν “αποκλείστηκε” από μόνο του. Πάντως, αναγκάστηκε να κλείσει το παιχνίδι. Ωστόσο, οι αρνητικές συνέπειες που επιβλήθηκαν από τους χάκερ στον παίκτη μεταφέρθηκαν στον κόσμο τους μετά το άνοιγμα του Elden Ring ξανά σε λειτουργία μονού παίκτη. Αργότερα ανακάλυψαν ότι η χρήση ενός bolus την κατάλληλη στιγμή μεταξύ των περιόδων sleep είναι ο μόνος τρόπος για να το αφαιρέσουν.

Δυστυχώς, μέχρι την ώρα της δημοσίευσης δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εφεδρική λύση για το πρόβλημα που προκάλεσαν οι χάκερς. Οι παίκτες του Elden Ring προτείνουν σε όσους παίζουν το παιχνίδι στον υπολογιστή να εντοπίσουν πού βρίσκονται τα αρχεία αποθήκευσης τους και να τα αντιγράψουν για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους μετά από μια επίθεση από κακόβουλους χάκερς μέσα στο παιχνίδι. Το λογισμικό anti-cheating που είναι γνωστό ως Easy Anti-Cheat έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από παίκτες, οι οποίοι το αναφέρουν συχνά ως “εύκολο να παρακαμφθεί Anti-Cheat”. Η Epic Games απέκτησε τον δημιουργό του Easy Anti-Cheat το 2018 και τώρα χρησιμοποιείται σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Fortnite και το Fall Guys.

Δείτε επίσης: Hackers παραβιάζουν Facebook business accounts και διανέμουν το NodeStealer malware

Ένας από τους βασικούς τρόπους προστασίας των λογαριασμών του παιχνιδιού Elden Ring από τις επιθέσεις των χάκερ είναι η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης. Επιλέξτε έναν μοναδικό κωδικό που περιλαμβάνει συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων και αποφύγετε τη χρήση εύκολα προβλέψιμων κωδικών.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την προστασία των λογαριασμών του Elden Ring είναι η χρήση της διπλής επαλήθευσης. Ενεργοποιήστε τη διπλή επαλήθευση για τον λογαριασμό σας, έτσι ώστε να απαιτείται ένα επιπλέον βήμα επαλήθευσης πέρα ​​από τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε.

Μια άλλη σημαντική πρακτική για την προστασία του λογαριασμού σας είναι η αποφυγή της κοινής χρήσης του λογαριασμού με άλλα άτομα. Μοιραστείτε τον λογαριασμό σας μόνο με εμπιστευτικά άτομα και αποφύγετε την κοινή χρήση κωδικών με άλλους παίκτες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα phishing emails και τα κακόβουλα links. Μην ανοίγετε περίεργα emails ή κάνετε κλικ σε ύποπτα links που μπορεί να σας ζητούν να εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι Elden Ring λαμβάνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Πηγή: gamerant

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS