ΑρχικήSecurityΟι hackers Soldiers of Solomon στόχευσαν μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής αλευριού στο Ισραήλ

Οι hackers Soldiers of Solomon στόχευσαν μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής αλευριού στο Ισραήλ

Πριν από μερικές ημέρες, η hacking ομάδα “Soldiers of Solomon” που υποστηρίζει την Παλαιστίνη, ανακοίνωσε ότι παραβίασε τις υποδομές του εργοστασίου Flour Mills Ltd, μιας πολυεθνικής εταιρείας στο Ισραήλ που ασχολείται με την επεξεργασία και την εμπορία αλευριού και συναφών προϊόντων διατροφής. Οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν επηρεάσει τον κύκλο παραγωγής.

εργοστάσιο αλευριού Ισραήλ

Η ομάδα δημοσίευσε στο κανάλι της στο Telegram ένα βίντεο που δείχνει πολλά screenshots από συστήματα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των διαδικασιών στο εργοστάσιο.

Δείτε επίσης: Ιρανοί hackers στοχεύουν το Ισραήλ με wiper malware

Αυτό το είδος επίθεσης μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρεία και το κοινό, καθώς ο στόχος είναι ένα σημαντικό συστατικό της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η hacking ομάδα Soldiers of Solomon συνεχίζει να στοχεύει ισραηλινούς οργανισμούς, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την ευθύνη για μια επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση στον ηλεκτρικό σταθμό Ashalim που βρίσκεται στην έρημο Negev. Οι επιτιθέμενοι είπαν ότι είχαν αποσυνδέσει τον Σταθμό από το κύκλωμα διανομής ρεύματος.

Δείτε επίσης: Το BiBi Linux Wiper Malware χρησιμοποιείται σε επιθέσεις κατά των Ισραηλινών

Τον Οκτώβριο, οι hacktivists είχαν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο περισσότερων από 50 διακομιστών, καμερών ασφαλείας και ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης πόλεων στη στρατιωτική περιοχή Nevatim. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι είχαν κλέψει δεδομένα 25 TB.

Soldiers of Solomon
Οι hackers Soldiers of Solomon στόχευσαν μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής αλευριού στο Ισραήλ

Το τελευταίο διάστημα, και εν μέσω πολέμου, το Ισραήλ έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών hacking επιθέσεων. Πρόσφατα, παρατηρήθηκαν επιθέσεις σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εταιρείες τεχνολογίας. Οι νέες αυτές επιθέσεις έχουν αποδοθεί σε ιρανική κρατική hacking ομάδα, γνωστή ως Agonizing Serpens (επίσης γνωστή ως Agrius, BlackShadow και Pink Sandstorm).

Δείτε επίσης: Οι Ιρανοί hackers MuddyWater στοχεύουν το Ισραήλ μέσω spear-phishing

Σύμφωνα με τη Unit 42 της Palo Alto Networks, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις στοχεύουν στην κλοπή ευαίσθητων δεδομένων, όπως προσωπικές πληροφορίες (PII) και πνευματική ιδιοκτησία. Μετά την κλοπή των δεδομένων, οι επιτιθέμενοι αναπτύσσουν wiper malware για να καλύψουν τα ίχνη τους και να διαγράψουν δεδομένα, καθιστώντας τα μολυσμένα συστήματα άχρηστα.

Πηγή: securityaffairs.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS