ΑρχικήinetChatGPT: Σημαντική διακοπή λειτουργίας επηρέασε τα συστήματα OpenAI

ChatGPT: Σημαντική διακοπή λειτουργίας επηρέασε τα συστήματα OpenAI

To chatbot της OpenAI, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο γλωσσικής επεξεργασίας AI της εταιρείας, το ChatGPT, βγήκε εκτός λειτουργίας λόγω μιας σημαντικής διακοπής που επηρέασε επίσης το Application Programming Interface (API) της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έχει 100 εκατομμύρια εβδομαδιαίους χρήστες

ChatGPT

Οι πελάτες που επηρεάζονται από αυτά τα συνεχή προβλήματα αντιμετωπίζουν σφάλματα φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά“, με το ChatGPT να προσθέτει ότι “Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία απάντησης” στις ερωτήσεις τους.

Εάν αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του κέντρου βοήθειας μας στο help.openai.com.

Σε μία αναφορά περιστατικού που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα κατάστασης της εταιρείας, η OpenAI επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες μηχανικών της ερευνούν το θέμα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα ακολουθούν μία άλλη διακοπή λειτουργίας την Τρίτη, που επηρέασε επίσης το API και το ChatGPT της εταιρείας, με διακοπές για αρκετές ώρες.

Τη Δευτέρα, οι χρήστες της υπηρεσίας API δημιουργίας εικόνας Dall-E της OpenAI, αντιμετώπισαν επίσης αυξημένα επίπεδα σφαλμάτων για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το chatbot ChatGPT βγήκε επίσης εκτός λειτουργίας παγκοσμίως τον Μάιο, όταν η υπηρεσία ήταν μη προσβάσιμη για πολλές ώρες. Η σημερινή διακοπή ακολουθεί μια ανακοίνωση που έγινε τη Δευτέρα, όπου η OpenAI ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στο API και την υπηρεσία ChatGPT της.

Δείτε ακόμα: Grok: Το AI bot του Elon Musk που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT
OpenAI

Από αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο και πιο οικονομικό μοντέλο GPT-4 Turbo με “περιβάλλον 128K και πιο πρόσφατες γνώσεις από το GPT-4“, διαθέσιμο σε προεπισκόπηση, για όλους τους προγραμματιστές. Το GPT-4 Turbo προσθέτει επίσης οπτικές, απόδοση DALL·E 3 και δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε ομιλία για όλους του προγραμματιστές, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι διπλασίασε τα όρια ταχύτητας του GPT-4.

Στην τελευταία της ενημέρωση, η OpenAI λέει ότι έχει αποκαταστήσει τις επηρεαζόμενες υπηρεσίες.

Τα chatbots, όπως το ChatGPT της OpenAI, αποτελούν εκπληκτικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που έχουν μετασχηματίσει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων σε πολλές βιομηχανίες. Απαντούν σε ερωτήσεις, προσφέρουν πληροφορίες και ασχολούνται με την εξυπηρέτηση πελατών, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και ελευθερώνοντας το ανθρώπινο προσωπικό για πιο πολύπλοκες διεργασίες.

Δείτε επίσης: Αύξηση των phishing emails κατά 1265%: Ο ρόλος του ChatGPT

Παρόλα αυτά, οι διακοπές υπηρεσιών, όπως αυτή που προκλήθηκε σήμερα στην OpenAI, υπενθυμίζουν ότι τα chatbots εξακολουθούν να εξαρτώνται από σταθερά, λειτουργικά συστήματα για την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Πηγή:

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS