ΑρχικήinetΗ Apple επιμένει ότι τα 8 GB ενοποιημένης μνήμης ισοδυναμούν με 16...

Η Apple επιμένει ότι τα 8 GB ενοποιημένης μνήμης ισοδυναμούν με 16 GB κανονικής μνήμης RAM

Λαμβάνοντας αρνητική κριτική για το γεγονός ότι παρέχει πολύ λίγη μνήμη RAM στα iMac και MacBook της, η Apple εμμένει στο πώς το Apple Silicon χρησιμοποιεί τη μνήμη πολύ πιο αποδοτικά. Με τη μετάβαση από την Intel στο Apple Silicon το 2020, ένα από τα σχετικά αλλαγμένα σχέδια αφορούσε τη RAM. Στο Apple Silicon, η μνήμη συνδέεται απευθείας στον επεξεργαστή χρησιμοποιώντας την Unified Memory Architecture (UMA), εξαλείφοντας τα παραδοσιακά στενάγματα.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το νέο Apple Pencil με USB-C

Η πρόσβαση στη μνήμη από το Apple Silicon είναι πιο γρήγορη από προηγούμενα σχέδια, καθώς η RAM βρίσκεται στον επεξεργαστή, χωρίς την ανάγκη παραδοσιακού διαύλου (με το οποίο γίνεται η διαμεταγωγή της μνήμης). Υπάρχουν πιθανά ζητήματα, αλλά συνολικά η Apple υποστηρίζει ότι πρόκειται για σημαντική βελτίωση.

Ωστόσο, ένα βασικό επιχείρημα της Apple είναι ότι αυτή η βελτιωμένη σχεδίαση σημαίνει ότι οι Mac υπολογιστές χρειάζονται λιγότερη RAM από ό,τι χρειάζονταν πριν. Σύμφωνα με τον, Bob Borchers, αντιπρόεδρο του μάρκετινγκ των προϊόντων της Apple, η αποδεκτή σύγκριση μνήμης με άλλα συστήματα δεν είναι αντίστοιχη λόγω της αποτελεσματικής χρήσης, της συμπίεσης και της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής της μνήμης.

Για την ακρίβεια δήλωσε «Πράγματι, τα 8GB σε ένα M3 MacBook Pro είναι πιθανώς ανάλογα με 16GB σε άλλα συστήματα,» συνέχισε. «Απλώς, συμπτώματικά, είμαστε σε θέση να το χρησιμοποιήσουμε πολύ πιο αποδοτικά.»

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Ωστόσο, μετά από αρκετά χρόνια χρήσης του Apple Silicon, υπάρχει επίσης αύξηση στη χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων της τεχνητής νοημοσύνης. Μαζί με αυτό, υπάρχει και αυξημένη αντίληψη ότι η Apple υποτιμά τους επαγγελματίες χρήστες της επιβαρύνοντάς τους με υψηλό κόστος αναβαθμίσεων RAM. Ο Borchers υποστηρίζει ότι οι χρήστες πρέπει να εστιάσουν στις επιδόσεις και όχι μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι διαφωνίες του, ωστόσο, φαίνεται να μην ισχύουν για ορισμένους επαγγελματίες χρήστες που απαιτούν μεγαλύτερα νούμερα και υψηλής απόδοσης RAM.

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει την έκδοση iOS 17.1.1 για iPhone;

Η Apple αντιμετωπίζει πίεση για τη μνήμη RAM καθώς τα νέα MacBook Pro 14 ιντσών έρχονται προεπιλεγμένα με 8GB RAM, όπως και το νέο MacBook Air 15 ιντσών. Αυτά και το νέο iMac 24 ιντσών μπορούν να αυξηθούν σε 16GB RAM με κόστος 200 δολαρίων ή σε 24GB RAM με κόστος 400 δολαρίων.

Πηγή: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS