ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση χτυπά τα συστήματα υπολογιστών του δημοτικού συμβουλίου στο Comhairle nan Eilean...

Κυβερνοεπίθεση χτυπά τα συστήματα υπολογιστών του δημοτικού συμβουλίου στο Comhairle nan Eilean Siar

Μία κυβερνοεπίθεση ransomware προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στα συστήματα πληροφορικής της τοπικής αρχής Western Isles, Comhairle nan Eilean Siar. Το συμβούλιο ανέφερε ότι η πρόσβαση στα συστήματά του επηρεάστηκε.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο Μισιγκάν: Αγωγές για αμέλεια μετά από κυβερνοεπίθεση

Κυβερνοεπίθεση

Η κυβέρνηση της Σκωτίας και η εταιρεία υπολογιστών Dell βοηθούν το Comhairle nan Eilean Siar να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Κατά την κυβερνοεπίθεση ransomware, οι χάκερ χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό για να κρυπτογραφήσουν και να κλέψουν τα δεδομένα των υπολογιστών ενός οργανισμού.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Malcolm Burr της Comhairle δήλωσε ότι η αρχή συνεργάζεται με την Αστυνομία της Σκωτίας, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας και τη σκωτσέζικη κυβέρνηση σε μια ποινική έρευνα.

Δήλωσε: “Το comhairle έχει πέσει θύμα εγκληματικής επίθεσης στο IT σύστημά μας, η οποία προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στις υπηρεσίες μας.”

Η προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες μας το συντομότερο δυνατόν, για να διασφαλίσουμε ότι όσοι εξαρτώνται από τις υπηρεσίες μας θα έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Ο κ. Burr δήλωσε ότι δεν επηρεάστηκαν όλες οι υπηρεσίες του συμβουλίου και ότι οι εξωτερικές επικοινωνίες επιστρέφουν στην κανονικότητα. Πρόσθεσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν συνεχή απειλή για οργανισμούς και άτομα.

Όπως δήλωσε: “Θα μείνετε έκπληκτοι από τον αριθμό των προσπαθειών που απωθεί το δικό μας τείχος προστασίας καθημερινά από όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα: KaDeWe κυβερνοεπίθεση: Ρώσοι hackers στόχευσαν το πολυκατάστημα

Comhairle nan Eilean Siar

Ο επίθεση έρχεται μετά από την κυβερνοεπίθεση στη Scottish Environment Protection Agency (Sepa), που οδήγησε σε διαρροή χιλιάδων ψηφιακών αρχείων το 2020. Τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, ο Ελεγκτικός Οργανισμός της Σκωτίας ανέφερε ότι δημόσιο χρήμα είχε ακυρωθεί ως αποτέλεσμα, αλλά ο πλήρης οικονομικός αντίκτυπος παρέμενε άγνωστος. Ο Γενικός Ελεγκτής Stephen Boyle ανέφερε ότι η επίθεση συνεχίζει να έχει “σημαντικές επιπτώσεις” στην απόδοση του Sepa.

Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για την κυβερνοεπίθεση. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προέρχονται από διάφορους δράστες, όπως κυβερνοεγκληματίες, κράτη ή ομάδες χάκερ. Οι κυβερνοεγκληματίες μπορεί να επιδιώκουν οικονομικό κέρδος, ενώ τα κράτη μπορεί να έχουν πολιτικούς, στρατιωτικούς ή πληροφοριακούς λόγους για να επιτεθούν σε έναν οργανισμό. Οι ομάδες χάκερ μπορεί να επιδιώκουν να αποδείξουν τις δεξιότητές τους ή να προκαλέσουν αναστάτωση και ανησυχία.

Για να κατανοήσουμε τις κινήτρα των δραστών, είναι σημαντικό να εξετάσουμε το πλαίσιο της επίθεσης. Μια επίθεση κατά του συμβουλίου του Comhairle nan Eilean Siar μπορεί να έχει πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο οργανισμός αυτός είναι υπεύθυνος για την τοπική διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στην υποδομή και τη λειτουργία του οργανισμού.

Δείτε επίσης: Crystal Run Healthcare: Αντιμετωπίζει σοβαρή κυβερνοεπίθεση

Επιπλέον, οι δράστες μπορεί να έχουν πρόθεση να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που αποθηκεύονται στα συστήματα του συμβουλίου. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα των κατοίκων, εμπιστευτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που αφορούν τις δραστηριότητες του συμβουλίου. Οι δράστες μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να προκαλέσουν ζημιές ή να τις εκμεταλλευτούν για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Πηγή: BBC

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS