ΑρχικήsecurityΠανεπιστήμιο Μισιγκάν: Αγωγές για αμέλεια μετά από κυβερνοεπίθεση

Πανεπιστήμιο Μισιγκάν: Αγωγές για αμέλεια μετά από κυβερνοεπίθεση


Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αντιμετωπίζει δύο αγωγές που ισχυρίζονται πως η σχολή παρέλειψε να προστατέψει την πανεπιστημιακή κοινότητα από χάκερ, που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες έως και 230.000 ανθρώπων στην αρχή του φθινοπωρινού εξαμήνου. Και οι δύο αγωγές επιδιώκουν να πιστοποιηθούν ως ομαδικές αγωγές.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο του Michigan: Παραβίαση δεδομένων φοιτητών και υπαλλήλων

Πανεπιστήμιο Μισιγκάν

Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Kerri Graham, υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα μήνυση κατά του πανεπιστημίου στο Δικαστήριο Αξιώσεων του Μίσιγκαν, ισχυριζόμενη ότι το Πανεπιστήμιο δεν χρησιμοποίησε τις καλύτερες πρακτικές για την προστασία από χάκερ που είχαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία μέσω συγκεκριμένων συστημάτων του Πανεπιστημίου από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου, όταν το πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να κλείσει τον διακομιστή του στην έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου.

Ο Ari Givony, ένας κάτοικος του Plantation, ο οποίος συμμετείχε σε μια μελέτη έρευνας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υπέβαλε επίσης προσφυγή την προηγούμενη εβδομάδα κατά του UM και των Regents στο Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο. Η προσφυγή ανέφερε ότι ο Givony δεν έλαβε γνωστοποίηση για τη διαρροή δεδομένων έως τις 23 Οκτωβρίου, δύο μήνες μετά την πραγματοποίησή της.

Το Πανεπιστήμιο ανέφερε ότι οι χάκερς θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες φοιτητών, υποψηφίων, δωρητών, υπαλλήλων και αναδόχων, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης, τον αριθμό άδειας οδήγησης ή άλλου αριθμού ταυτότητας που έχει εκδοθεί από το κράτος, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή κάρτας πληρωμής και/ή πληροφορίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής διάγνωσης, θεραπείας ή ιστορικού φαρμακευτικής αγωγής.

Δείτε ακόμα: Πανεπιστήμιο του Michigan: Απαιτεί password reset μετά την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση

αγωγές

Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, Rick Fitzgerald, δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει ειδοποιηθεί για καμία από τις δύο αγωγές και δεν έχει κάποιο σχόλιο. Αρνήθηκε να αναφέρει εάν η έρευνα για την παραβίαση της ασφάλειας είχε ολοκληρωθεί.

Ο Fitzgerald σημείωσε ότι οι 230.000 άτομα, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα εμπλέκονται, έχουν ενημερωθεί και η πανεπιστημιούπολη έχει συνεργαστεί με μια τρίτη εταιρεία, την IDX, μια εταιρεία της ZeroFox, “προκειμένου να παρέχει υποστήριξη κέντρου κλήσεων και υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας σε άτομα των οποίων τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εμπλέκονται στο περιστατικό.” 

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μια μεγάλη απειλή για τη σύγχρονη κοινωνία, καθώς η βασική δομή της ζωής μας, από τα προσωπικά μας δεδομένα μέχρι τις κρίσιμες υποδομές, είναι συχνά συνδεδεμένη με το διαδίκτυο. Στην περίπτωση της Πανεπιστημιούπολης Μισιγκάν, η ανεπάρκεια στην προστασία των δεδομένων των φοιτητών και του προσωπικού, απέδειξε τις σοβαρές συνέπειες της ανεπαρκούς ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ: Ποιους επηρεάζει η πρόσφατη παραβίαση δεδομένων;

Η ικανότητα των χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητες πληροφορίες αποτελεί μια υπενθύμιση της ανάγκης για καλύτερες πρακτικές ασφάλειας, όπως την προστασία δεδομένων και την κρυπτογράφηση, στην εποχή της ψηφιακής κατάκτησης.

Πηγή: eu.detroitnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS