ΑρχικήsecurityΠανεπιστήμιο του Michigan: Παραβίαση δεδομένων φοιτητών και υπαλλήλων

Πανεπιστήμιο του Michigan: Παραβίαση δεδομένων φοιτητών και υπαλλήλων

Το Πανεπιστήμιο του Michigan ανέφερε ότι υπέστη παραβίαση δεδομένων μετά την εισβολή hackers στο δίκτυό του τον Αύγουστο. Δυστυχώς, φαίνεται πως επηρεάζονται πολλοί άνθρωποι, αφού οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα με πληροφορίες που ανήκουν σε φοιτητές, αιτούντες, αποφοίτους, δωρητές, υπαλλήλους, ασθενείς και συμμετέχοντες σε έρευνες.

Πανεπιστήμιο του Michigan Παραβίαση δεδομένων

Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση διήρκεσε πέντε ημέρες, από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου και τα δεδομένα που εκτέθηκαν περιελάμβαναν προσωπικά, οικονομικά και ιατρικά στοιχεία.

Πανεπιστήμιο του Michigan: Κυβερνοεπίθεση

“Αυτή η ειδοποίηση είναι για να σας ενημερώσουμε για ένα περιστατικό που αφορούσε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που διατηρεί το Πανεπιστήμιο του Michigan“, αναφέρει αρχικά η ειδοποίηση.

Δείτε επίσης: Πόλη της Φιλαδέλφεια: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων μετά από 5 μήνες

Μετά τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας τον Αύγουστο, το Πανεπιστήμιο απομόνωσε το δίκτυο της πανεπιστημιούπολής του από το διαδίκτυο για να σταματήσει την εξάπλωση της επίθεσης.

Ειδικοί στο χώρο της κυβερνοασφάλειας ξεκίνησαν έρευνα και κατέληξαν στο ότι εκτός από προσωπικά δεδομένα, επηρεάστηκαν και ιατρικές και οικονομικές πληροφορίες.

Οι πληροφορίες που εκτέθηκαν σε αυτή την παραβίαση δεδομένων, που επηρεάζει φοιτητές, υποψήφιους, αποφοίτους, δωρητές, εργαζόμενους και εργολάβους, είναι:

  • Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης
  • Άδεια οδήγησης ή άλλος αριθμός ταυτότητας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση
  • Αριθμός οικονομικού λογαριασμού ή κάρτας πληρωμής
  • Πληροφορίες για την υγεία

Τα δεδομένα που ανήκουν σε συμμετέχοντες σε ερευνητικές μελέτες και ασθενείς της Πανεπιστημιακής Υπηρεσίας Υγείας και της Οδοντιατρικής Σχολής ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί επίσης:

  • Δημογραφικά στοιχεία (π.χ. αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, άδεια οδήγησης ή αριθμός ταυτότητας)
  • Οικονομικές πληροφορίες (π.χ., αριθμός λογαριασμού ή κάρτας πληρωμής ή πληροφορίες ασφάλισης υγείας)
  • Κλινικές πληροφορίες (π.χ. αριθμός ιατρικού μητρώου ή διάγνωση ή θεραπεία ή ιστορικό φαρμάκων)
  • Πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σε ορισμένες έρευνες

Όλα τα άτομα που έχουν επηρεαστεί, έχουν ενημερωθεί για την παραβίαση δεδομένων μέσω επιστολών (κάποιες από τις επιστολές μπορεί να χρειαστούν κάποιες ημέρες για να φτάσουν στον προορισμό τους).

Δείτε επίσης: Casio: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει πελάτες από 149 χώρες

Πανεπιστήμιο του Michigan: Παραβίαση δεδομένων φοιτητών και υπαλλήλων

Μετά την ανακάλυψη του περιστατικού τον Αύγουστο, το Πανεπιστήμιο του Michigan το αποκάλυψε και επέβαλε επαναφορά κωδικών πρόσβασης για τους λογαριασμούς στα συστήματα υπολογιστών του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Πανεπιστήμιο του Michigan βιώνει το βάρος αυτής της κυβερνοεπιθέσης. Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία για την ιδιωτικότητα των ατόμων και την προστασία των δεδομένων στον τομέα της εκπαίδευσης. 

Οι επιτιθέμενοι, χρησιμοποιώντας εκπληκτικά εξελιγμένες τεχνικές, κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλείας του Πανεπιστημίου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Η κυβερνοασφάλεια στην εκπαίδευση αποτελεί πρόκληση, ενώ οι πανεπιστημιακοί οργανισμοί συνεχίζουν να γίνονται στόχος για τους επιτιθέμενους. Οι εθνικές και διεθνείς αρχές συνεργάζονται επί του παρόντος με το Πανεπιστήμιο του Michigan για την εκτίμηση του βαθμού των ζημιών και την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών αντιμετώπισης. 

Δείτε επίσης: D-Link: Phishing επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Παρά το ότι η αποκάλυψη της παραβίασης στην ασφάλεια άφησε μια αίσθηση αναστάτωσης και ευρείας ανησυχίας, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου του Michigan ανέφεραν ότι δεσμεύονται να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια και να προστατέψουν την ιδιωτικότητα των εμπλεκομένων προσώπων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS