ΑρχικήinetBad Bunny: Έξαλλος με AI-generated τραγούδι που μιμείται τη φωνή του

Bad Bunny: Έξαλλος με AI-generated τραγούδι που μιμείται τη φωνή του

Ο Bad Bunny δεν είναι καθόλου χαρούμενος και γι’ αυτό ευθύνεται ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε από AI τεχνολογία (τεχνητή νοημοσύνη) και μιμείται τη φωνή του. Το τραγούδι έχει γίνει viral στο TikTok με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

Στο τραγούδι, που ονομάζεται “nostalgIA“, ακούγεται μια AI-generated έκδοση της φωνής του Bad Bunny καθώς και ψεύτικα φωνητικά από τον Justin Bieber και τον Daddy Yankee. Ο Πορτορικανός ράπερ δημοσίευσε ένα οργισμένο μήνυμα στο κανάλι του στο WhatsApp, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το τραγούδι.

Έλεγε: “Αν σου αρέσει αυτό το άθλιο τραγούδι που είναι viral στο Tiktok, φύγε από αυτό το γκρουπ αμέσως. Δεν σου αξίζει να είσαι φίλος μου και γι’ αυτό έκανα το νέο άλμπουμ, για να απαλλαγώ από τέτοιους ανθρώπους“.

Δείτε επίσης: «Now and Then» – Το νέο τραγούδι των Beatles με AI Tech

Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους θέλω ούτε στην περιοδεία“, είπε σε ξεχωριστό μήνυμα.

Bad Bunny τραγούδια AI

Ο Bad Bunny, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Benito Antonio Martínez Ocasio, κυκλοφόρησε το πέμπτο του solo studio LP “Nadie sabe lo que va a pasar mañana” τον περασμένο μήνα.

Ο γνωστός ράπερ δεν είναι ο μόνος που έχει πρόβλημα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τη δημιουργία τραγουδιών που μιμούνται φωνές καλλιτεχνών.

Ο Drake διαφώνησε, επίσης, με ένα τραγούδι στο TikTok που δημιουργήθηκε από AI και μιμήθηκε τη φωνή του συνδυάζοντάς τη με μια φωνή που έμοιαζε με του The Weeknd. Το τραγούδι αφαιρέθηκε από το Spotify και το Apple Music αφού ο μουσικός παραπονέθηκε.

Άλλοι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Ice Cube, έχουν επικρίνει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κάνουν μουσική με τη φωνή κάποιου άλλου.

Δείτε επίσης: Η Scarlett Johansson κινείται νομικά εναντίον του Lisa AI app επειδή μιμήθηκε τη φωνή της

Ωστόσο, ορισμένοι μουσικοί, συμπεριλαμβανομένης της πρώην κοπέλας του Elon Musk, Grimes, έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία. Η Grimes δήλωσε τον Απρίλιο ότι ήταν πρόθυμη να μοιράσει τα δικαιώματα για οποιοδήποτε επιτυχημένο τραγούδι που θα δημιουργηθεί από AI και θα χρησιμοποιεί τη φωνή της.

Bad Bunny AI song
Bad Bunny: Έξαλλος με AI-generated τραγούδι που μιμείται τη φωνή του

Η τεχνητή νοημοσύνη μιμείται τη φωνή καλλιτεχνών και δημιουργεί τραγούδια

Οι δυνητικές επιπτώσεις των τραγουδιών που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και μιμούνται τις φωνές των καλλιτεχνών, μπορούν να είναι πολλαπλές. Μια από αυτές έχει να κάνει με την πνευματική ιδιοκτησία. Αν οι καλλιτέχνες δεν έχουν δώσει την άδειά τους για τη χρήση της φωνής τους σε AI τραγούδια, αυτό μπορεί να αποτελέσει παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Επιπλέον, η δημιουργία τραγουδιών με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αξίας της πρωτοτυπίας και της δημιουργικότητας. Αν οι φανς μπορούν να ακούν τραγούδια που μιμούνται τις φωνές των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του Bad Bunny, η αξία των πραγματικών τραγουδιών μπορεί να μειωθεί και να υπονομευθεί η δημιουργική διαδικασία.

Δείτε επίσης: Grok: Το AI bot του Elon Musk που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

Επιπλέον, αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση και παραπλάνηση του κοινού. Οι ακροατές μπορεί να μην μπορούν να διακρίνουν αν ένα τραγούδι είναι πραγματικά από τον καλλιτέχνη ή απλά μια δημιουργία του AI.

Τέλος, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία τραγουδιών με τη φωνή ενός καλλιτέχνη μπορεί να έχει επιπτώσεις στην απασχόληση των τραγουδιστών. Αν οι AI-δημιουργημένες φωνές μπορούν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους τραγουδιστές, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και ανεργία στην μουσική βιομηχανία.

Πηγή: www.businessinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS