ΑρχικήBusinessGoogle, Amazon, Snap και Zillow προχωρούν σε νέες απολύσεις

Google, Amazon, Snap και Zillow προχωρούν σε νέες απολύσεις

Οι απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας συνεχίζονται, με εταιρείες όπως οι Google, Amazon, Snap και Zillow να ανακοινώνουν νέες περικοπές στο εργατικό τους δυναμικό.

Google, Amazon, Snap Zillow απολύσεις

Η Google ανακοίνωσε περικοπές στην ομάδα Users & Products, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των παραπόνων των χρηστών σχετικά με τις διάφορες υπηρεσίες της. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Google, Flavia Sekles, οι απολύσεις επηρέασαν μόνο λίγα άτομα σε ένα τμήμα που αποτελείται από εκατοντάδες υπαλλήλους. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων, που επηρεάστηκαν, δεν αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο απολύσεων στην Google από τον Σεπτέμβριο, με τις προηγούμενες περικοπές να στοχεύουν τα τμήματα ειδήσεων, προσλήψεων και τις υπηρεσίες φωνητικού βοηθού. Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, προχώρησε επίσης στον τρίτο γύρο απολύσεων για φέτος, στο τμήμα Waymo.

Δείτε επίσης: Sony / PlayStation: Νέος γύρος απολύσεων

Ταυτόχρονα, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Snap περιορίζει το εργατικό δυναμικό της στο τμήμα των product managers. Αυτή η κίνηση ακολουθεί μια σειρά αποχωρήσεων, υψηλού προφίλ, από τις κορυφαίες τάξεις της εταιρείας. Σύντομα, θα αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος στο τμήμα engineering, Nima Khajehnouri.

Επίσης, αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει στα media λένε ότι η Amazon ξεκίνησε περικοπές θέσεων εργασίας στο τμήμα μουσικής. Οι φετινές προσπάθειες μείωσης του προσωπικού επηρέασαν περισσότερους από 27.000 εργαζομένους παγκοσμίως, με τις ανακοινώσεις στον τελευταίο γύρο να απευθύνονται σε εργαζόμενους στη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αν και ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν δεν αποκαλύφθηκε, εκπρόσωπος της Amazon είπε: “Παρακολουθούμε στενά τις οργανωτικές μας ανάγκες και δίνουμε προτεραιότητα σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες και τη μακροπρόθεσμη υγεία των επιχειρήσεών μας“.

Δείτε επίσης: Nokia: Απολύει έως και 14.000 εργαζόμενους μετά από πτώση των κερδών

Τέλος, η real estate εταιρεία Zillow ανακοίνωσε, επίσης, απολύσεις. Η εταιρεία φέρεται να απέλυσε περίπου 25 υπαλλήλους από πολλαπλές ομάδες, που αποτελούν λιγότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. “Πήραμε πρόσφατα τη δύσκολη απόφαση να αναδιαρθρώσουμε τις ομάδες και να εξαλείψουμε έναν μικρό αριθμό ρόλων σε περιορισμένες περιοχές“.

Επιπτώσεις απολύσεων

Οι απολύσεις αυτές, σε συνδυασμό με αυτές που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, ενδέχεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην τεχνολογική βιομηχανία. Καταρχάς, οι απολύσεις αυτές δείχνουν μια αλλαγή στην κατάσταση της αγοράς και την “οικονομική υγεία” των εταιρειών. Όταν μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Amazon, η Snap και η Zillow προχωρούν σε απολύσεις, αυτό συνήθως υποδεικνύει ότι υπάρχουν προβλήματα στον τομέα τους ή ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn απολύει σχεδόν 700 υπαλλήλους — διαβάστε το σημείωμα

Επιπλέον, οι απολύσεις μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καινοτομία και την έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας. Όταν εταιρείες μειώνουν το προσωπικό τους, μπορεί να περιοριστεί η ικανότητά τους να επενδύουν σε νέες ιδέες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να έχουν επίσης επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία. Ο τομέας της τεχνολογίας συνήθως θεωρείται κινητήριος δύναμη για την οικονομία, και οι απολύσεις μπορεί να μειώσουν την ανάπτυξη και την ευημερία γενικά. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους τομείς της οικονομίας και να δημιουργήσει αβεβαιότητα στην αγορά.

Πηγή: www.sfchronicle.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS