ΑρχικήinetΗ κυβέρνηση του Νεπάλ απαγορεύει το TikTok

Η κυβέρνηση του Νεπάλ απαγορεύει το TikTok

Η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την κινεζική εφαρμογή TikTok, λόγω αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνική αρμονία.

TikTok Νεπάλ

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο και υπουργό Επικοινωνιών και Πληροφορικής, Rekha Sharma, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok. Επιπλέον, οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το X (πρώην Twitter) και το YouTube, μεταξύ άλλων, θα αναγκαστούν να ανοίξουν τα γραφεία διασύνδεσής τους στο Νεπάλ.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ φέρεται να είπε ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι βασικό δικαίωμα, ωστόσο μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει επικρίνει το TikTok για ενθάρρυνση της ρητορικής μίσους.

Περισσότερες από 1.600 υποθέσεις εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με το TikTok έχουν καταγραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Νεπάλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Δείτε επίσης: TikTοk: Δοκιμάζει μεταφορτώσεις βίντεο 15 λεπτών

Το Γραφείο Κυβερνοχώρου της Αστυνομίας του Νεπάλ, το Υπουργείο Εσωτερικών και εκπρόσωποι του TikTok συζήτησαν το θέμα νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση της Δευτέρας αναμένεται να εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής προετοιμασίας.

Η Sharma διευκρίνισε ότι θα δοθεί μια προθεσμία για το κλείσιμο του Tiktok.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του Κογκρέσου του Νεπάλ, Gagan Thapa, εξέφρασε επιφυλάξεις για την απόφαση. Ο Thapa ανέφερε στο X ότι η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το TikTok είναι λάθος και ότι θα έπρεπε απλά να γίνει μια ρύθμιση. Ο ίδιος θεωρεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα πρέπει να διορθωθεί καθώς παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και την ατομική ελευθερία.

Το TikTok είναι δημοφιλές στο Νεπάλ

Η τρέχουσα δημοφιλία και χρήση του TikTοk στο Νεπάλ είναι αξιοσημείωτη. Το TikTοk έχει καταφέρει να κερδίσει μεγάλη απήχηση στη χώρα, ειδικά ανάμεσα στους νέους και τους εφήβους. Οι χρήστες του TikTok στο Νεπάλ αυξάνονται συνεχώς και η πλατφόρμα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα επικοινωνίας.

Δείτε επίσης: Utah: Αγωγή κατά του TikTοk, γιατί εθίζει τα παιδιά

Οι χρήστες του TikTok χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να δημιουργήσουν και να κοινοποιήσουν βίντεο μικρής διάρκειας. Πολλοί από αυτούς τους χρήστες επικεντρώνονται σε δημιουργικό περιεχόμενο, όπως χορογραφίες, κωμωδίες και μουσικά βίντεο.

Επιπλέον, οι χρήστες του TikTok στο Νεπάλ επωφελούνται από τις δυνατότητες δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο που προσφέρει η πλατφόρμα. Μπορούν να προσθέτουν μουσική, εφέ και φίλτρα στα βίντεο τους, καθιστώντας τα πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά. Αυτές οι δυνατότητες έχουν συμβάλει στην αύξηση της δημοφιλίας του TikTok στο Νεπάλ και όχι μόνο.

Δείτε επίσης: TikTok: Πρόστιμο 379 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν διατήρησε ασφαλή τα δεδομένα των παιδιών

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές χώρες έχουν μπλοκάρει το TikTok (τουλάχιστον σε κυβερνητικές συσκευές αν όχι σε όλες). Η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες περιοχές έχουν απαγορεύσει την εφαρμογή για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: www.news18.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS