ΑρχικήYoutubeΑνακαλύψτε την άγρια ομορφιά του ήλιου μέσα από ένα νέο timelapse

Ανακαλύψτε την άγρια ομορφιά του ήλιου μέσα από ένα νέο timelapse

Ζήστε την εκπληκτική δύναμη του ήλιου μέσα από αυτό το εξαιρετικό νέο timelapse, που αποκαλύπτει την μαγευτική ηλιακή του δραστηριότητα.

Δείτε επίσης: Parker Solar Probe – Ήλιος: Το διαστημόπλοιο πέρασε μέσα από coronal mass ejection

Ήλιος

Ο αστροφωτογράφος Miguel Claro από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, κατέγραψε ολόκληρο τον Ήλιο στις 12 Οκτωβρίου 2023, δείχνοντάς τον να πλησιάζει τη μέγιστη δραστηριότητά του στον 11ετή ηλιακό κύκλο.

Στο νέο βίντεο, ο Claro ανέφερε στον ιστότοπό του ότι δείχνει “πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε κίνηση, όπως εκρήξεις προεξοχών, νημάτια, ενεργές περιοχές με μικρές ανατάσεις, μικρά νήματα που χορεύουν σαν μαλλιά στον αέρα και μια απαλή κυματοειδή γραμμή από πλάσμα“, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Το βίντεο δείχνει τον Ήλιo να περιστρέφεται για τρεις ώρες, με το πλάσμα να παγιδεύεται στα ισχυρά μαγνητικά πεδία του εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνειά του, όπως δήλωσε ο Claro, “μέχρι να απελευθερωθεί στο διάστημα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.”

Ο Claro κατέγραψε ένα timelapse από ένα σκοτεινό σημείο του Alqueva Dark Sky Reserve στην Πορτογαλία, χρησιμοποιώντας μια κάμερα Player One Saturn-M SQR και ένα τηλεσκόπιο Lunt LS100. Το βίντεο συμπιέστηκε, από τρία τεραμπάιτ αρχικών δεδομένων. “Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα υψηλής ανάλυσης βίντεο του ηλίου σε 5K, που περιλαμβάνει 246 εικόνες για περίπου 3 ώρες“, δήλωσε.

Δείτε ακόμα: Ήλιος: Κομμάτι του αποκολλήθηκε δημιουργώντας περίεργη δίνη

Για μια πιο εμπεριστατωμένη εξέταση του χαρτοφυλακίου του Miguel Claro, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ή ακολουθήστε τις αφοπλιστικές ιστορίες του στο Instagram www.instagram.com/miguel_claro για να καταδιθείτε στον μαγικό κόσμο του.

timelapse

Ο Ήλιος αποτελείται κυρίως από υδρογόνο και ήλιo, με το υδρογόνο να αποτελεί περίπου το 92.1% της μάζας του και το ήλιo, να αποτελεί το 7.9% της μάζας του. Περιλμβάνει επίσης στοιχεία όπως οξυγόνο, άνθρακα, αζώτο και άλλα μικροστοιχεία. Το υδρογόνο είναι το κύριο καύσιμο του Ήλιου, καθώς μέσω της πυρηνικής σύντηξης μετατρέπεται σε ήλιo και απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

Ο ήλιος αποτελείται επίσης από διάφορες ζώνες ή στρώματα. Η εξωτερική στρώση του ήλιου ονομάζεται φωτόσφαιρα και είναι αυτή που βλέπουμε ως την επιφάνεια του ήλιoυ. Ακριβώς κάτω από τη φωτόσφαιρα βρίσκεται η στρώση της χρωμόσφαιρας, η οποία είναι υπεύθυνη για την εκπομπή των χαρακτηριστικών χρωματικών γραμμών του ήλιου.

Στο εσωτερικό του ήλιoυ, υπάρχει η πυρηνική αντίδραση της σύντηξης υδρογόνου, όπου οι ατομικοί πυρήνες του υδρογόνου συνδέονται για να δημιουργήσουν ήλιo. Αυτή η αντίδραση παράγει τεράστιες ποσότητες ενέργειας και θερμότητας, που διατηρούν τον ήλιο ζεστό και φωτεινό.

Δείτε επίσης: Ο ήλιος απελευθέρωσε 8 ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις!

Τέλος, ο ήλιoς έχει επίσης μαγνητικό πεδίο, το οποίο προκαλεί την εμφάνιση ηλιακών διαβρώσεων και ηλιακών κηλίδων στην επιφάνειά του. Αυτές οι κηλίδες είναι περιοχές με χαμηλότερη θερμοκρασία και μεγαλύτερη μαγνητική δραστηριότητα σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ήλιο.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS