ΑρχικήSecurityΑσφαλή ταξίδια με ενημερωμένες ηλεκτρονικές συσκευές

Ασφαλή ταξίδια με ενημερωμένες ηλεκτρονικές συσκευές

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, οι ειδικοί προειδοποιούν για την ασφάλεια των κινητών συσκευών και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

ασφάλεια συσκευών

Περίπου 100.000 άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά μέσω του αεροδρομίου Charlotte Douglas και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Ο σύμβουλος καταναλωτών Clark Howard εξηγεί πώς η έλλειψη ενημέρωσης ή αναβάθμισης των συσκευών σας μπορεί να αφήσει ευάλωτα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Δείτε περισσότερα: Flipper Zero: Οι επιθέσεις Bluetooth spam μεταφέρθηκαν σε νέα εφαρμογή Android

Όπου κι αν πηγαίνουμε, έχουμε τα smartphones μας μαζί μας, ίσως και τους φορητούς μας υπολογιστές. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο αυτό εκθέτει τη ζωή μας σε κίνδυνο εκμετάλλευσης. Με τη χρήση τηλεφώνων, υπολογιστών, ηχείων και ακουστικών, είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκληματίες έχουν πιο άμεση πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα.

“Γνωρίζετε ότι η σύνδεση Bluetooth είναι απίστευτα βολική, αλλά φέρει και κινδύνους,” είπε ο George Latzanich, χρήστης Bluetooth.

“Η σημερινή τεχνολογία είναι ευάλωτη στο hacking”, αναφέρει ο Alex Wade, χρήστης κινητού τηλεφώνου.

Η παραγωγός καταναλωτών Leah Dunn συναντήθηκε με τον ερευνητή κυβερνοασφάλειας William McDonald στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο για να δοκιμάσει την ασφάλειά του.

“Είχαμε ανοίξει τη συσκευή για περίπου 5 λεπτά και μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει 570 συσκευές που έχουν μπει στην εμβέλεια του φορητού υπολογιστή, καθώς οι άνθρωποι περνούν από το αεροδρόμιο”, ανέφερε ο McDonald. Είπε επίσης, όχι μόνο ότι μπορούσε να εντοπίσει συσκευές, αλλά και να παρακολουθεί ποιες χρησιμοποιούνταν. Υπάρχει κάποιας μορφής μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των συσκευών”, εξήγησε ο McDonald. Αυτό σημαίνει ότι εάν μια συσκευή είναι ευάλωτη, τα δεδομένα είναι εκτεθειμένα. “Οι χρήστες συχνά δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ευάλωτοι λόγω μιας συσκευής, όπως το παλιό iPhone 4 ή iPhone SE. Αυτού του είδους οι συσκευές έχουν ξεπεραστεί”, σημείωσε ο McDonald.

Η λύση είναι απλή: κρατήστε τις συσκευές σας ενημερωμένες. Αν ο πάροχος σας δεν παρέχει ενημέρωση, μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

Ο McDonald ανέφερε ότι, όσον αφορά τα τηλέφωνα, τα περισσότερα exploits είναι βραχυπρόθεσμα. Η βέλτιστη λύση θα ήταν να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Αν διακρίνετε κάτι ύποπτο ή αν παρατηρείτε περίεργες καταστάσεις, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, εξήγησε ο McDonald. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές Bluetooth που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας.

Διαβάστε σχετικά: Μην χρησιμοποιείται το Control Center στο iPhone σας για να κλείσετε το Bluetooth

ασφάλεια συσκευών

“Αν δεν ενημερώνονται ή πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους, τότε προχωρήστε σε αναβάθμιση και προμηθευτείτε το επόμενο μοντέλο. Αποκτήστε ένα διαφορετικό μοντέλο που θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε πραγματικές αναβαθμίσεις σε αυτές τις συσκευές και να αποφύγετε ορισμένες ευπάθειες“, δήλωσε ο McDonald. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Bluetooth στο κινητό σας τηλέφωνο και βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένη στον φορητό υπολογιστή σας ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Εάν δεν χρειάζεστε Bluetooth, μην το χρησιμοποιείτε.

Πηγή: wsoctv.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS