ΑρχικήinetΟι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώνονται λόγω Huawei

Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώνονται λόγω Huawei

Μια νέα έκθεση λέει ότι οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα συνεχίζουν να επηρεάζονται από τη Huawei, η οποία φαίνεται πως έχει επιστρέψει δυναμικά στην αγορά των premium smartphones και έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό.

iPhone Κίνα

Αρχικά, φαινόταν ότι οι περσινές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κίνα είχαν κάνει την Huawei να μην είναι σοβαρός ανταγωνιστής για το iPhone, αλλά η εταιρεία εξέπληξε τους πάντες όταν παρουσίασε το Mate 60.

Η επάνοδος της Huawei

Οι κινεζικές μάρκες απολάμβαναν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Apple, αφού υπήρχε και ένας ενθουσιασμός για αυτά που κάποτε ήταν γνωστά ως phablets: τηλέφωνα με μεγαλύτερη οθόνη που δεν κατασκεύαζε παλιότερα η Apple.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Screen Distance feature;

Με την κυκλοφορία του iPhone 6 από την Apple – του πρώτου μοντέλου που ταίριαζε με τα μεγέθη οθόνης που πρόσφεραν οι τοπικές μάρκες – η Huawei αισθάνθηκε ανταγωνισμό. Η εταιρεία μείωσε τις τιμές των premium μοντέλων της και προσπάθησε να ανταγωνιστεί αυτή τη νέα γενιά iPhone.

Το προβάδισμα της Huawei έναντι της Apple κορυφώθηκε το 2020, όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν τεχνολογικές κυρώσεις στην Κίνα. Αυτές οι κυρώσεις εμπόδισαν την εξαγωγή τσιπ 5G από τις ΗΠΑ στην Κίνα. Και, δεδομένου ότι οι δυνατότητες 5G ήταν μέχρι τότε απαραίτητες για κάθε τηλέφωνο premium, οι πωλήσεις της Huawei άρχισαν να μειώνονται σημαντικά.

Ωστόσο, φέτος η Huawei κυκλοφόρησε το εξαιρετικά επιτυχημένο Mate 60, ένα premium τηλέφωνο με τσιπ 5G κατασκευασμένο από κινεζική εταιρεία.

Αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον τεχνολογικό τομέα και όχι μόνο. Το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ασχολήθηκε, επίσης, με αυτό το θέμα. Οι δύο κύριες θεωρίες είναι η κατάρριψη κυρώσεων, για την απόκτηση τσιπ αμερικανικής κατασκευής που μετονομάστηκαν ως κινεζικά και η βιομηχανική κατασκοπεία, όπου η Κίνα έχει αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε σχέδια τσιπ των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: iOS 17.2: Δείτε τις νέες 10 λειτουργίες που προσφέρει στο iPhone

Huawei

Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα επηρεάστηκαν από τις πωλήσεις του Huawei Mate 60

Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από τον απροσδόκητο ανταγωνισμό και τα τελευταία στοιχεία της Counterpoint υποδηλώνουν ότι το πρόβλημα της Apple επιδεινώνεται, καθώς οι πωλήσεις της Huawei συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η Huawei έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της και αυτό έχει δημιουργήσει ένα πλεονέκτημα στην αγορά της Κίνας, καθώς οι καταναλωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα 5G smartphone έχουν την τάση να επιλέγουν τα μοντέλα μιας εγχώριας εταιρείας.

Αυτό που ξεχώρισε τον Οκτώβριο ήταν η Huawei με την ανάκαμψή της με τη σειρά Mate 60. Η ανάπτυξη ήταν εκπληκτική με το νέο μάρκετινγκ και την ισχυρή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης γύρω από το chipset «Made in China»“, σημειώνει ο κινέζος αναλυτής Archie Zhang. “Η ζήτηση συνεχίζει να είναι υψηλή και βλέπουμε επίσης ένα halo effect, με άλλα μοντέλα από τον πωλητή να έχουν καλές επιδόσεις“.

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει την έκδοση iOS 17.1.1 για iPhone;

Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις smartphone της Huawei αυξήθηκαν κατά 83%, ενώ η ανάπτυξη της ίδιας της Apple ήταν 11% – πολύ χαμηλότερη από ό,τι θα αναμενόταν για μερικές εβδομάδες μετά τη νέα κυκλοφορία.

Το iPhone 15 Pro Max δίνει κάποιες ελπίδες

Ωστόσο, το iPhone 15 Pro Max φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple εξακολουθεί να αγωνίζεται να καλύψει τη ζήτηση για συγκεκριμένα χρώματα του κορυφαίου μοντέλου, υποδηλώνοντας ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν μόλις καλυφθεί αυτή η ζήτηση.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS