ΑρχικήsecurityΑπατεώνες κερδίζουν 50.000 δολάρια την ημέρα πλαστοπροσωπώντας ερευνητές κρυπτονομισμάτων

Απατεώνες κερδίζουν 50.000 δολάρια την ημέρα πλαστοπροσωπώντας ερευνητές κρυπτονομισμάτων

Πολλοί απατεώνες χρησιμοποιούν ψεύτικους λογαριασμούς, που προσποιούνται ερευνητές κρυπτονομισμάτων και εταιρείες ασφαλείας blockchain, προωθώντας σελίδες phishing για να αδειάσουν πορτοφόλια σε μια συνεχιζόμενη εκστρατεία στο X (πρώην Twitter).

Δείτε επίσης: Tether: Παγώνει 32 κρυπτονομίσματα που συνδέονται με το πολέμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία

Για να προσελκύσουν δυνητικά θύματα, οι απατεώνες εκμεταλλεύεται μια παραβίαση σε μεγάλες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Η κατάσταση ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργήσουν γρήγορα για να προστατεύσουν τα ψηφιακά τους κεφάλαια από πιθανή κλοπή.

Οι απατεώνες προσποιούνται λογαριασμούς του X που ανήκουν σε εταιρείες ανάλυσης blockchain ή έρευνας κρυπτονομισμάτων, όπως το CertiK, το ZachXBT και το Scam Sniffer, για να προωθήσουν ψευδείς παραβιάσεις ασφαλείας στο Uniswap και το Opensea.

Για να προσομοιώσουν τους νόμιμους λογαριασμούς, οι απειλητικοί παράγοντες δημιούργησαν νέους λογαριασμούς X με παρόμοια ονόματα λογαριασμών. Για παράδειγμα, ο ZachXBT έχει τον λογαριασμό @zachxbt, ενώ οι απειλητικοί παράγοντες δημιούργησαν και ανάρτησαν μηνύματα από τον λογαριασμό @zacheryxbt.

Πολλοί νόμιμοι χρήστες του Χ έπεσαν θύματα του απατεώνα και μοιράστηκαν την απάτη στους λογαριασμούς τους, μερικοί με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, χωρίς να επαληθεύσουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών.

Δείτε ακόμα: Χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 53 εκατ. δολαρίων από την CoinEx

Ένα παράδειγμα είναι ένα tweet από την πλατφόρμα ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού vx-underground, οι διαχειριστές της οποίας υπέθεσαν λανθασμένα ότι οι πληροφορίες προήλθαν από έναν αξιόπιστο λογαριασμό. Σε tweet της, η VX-Underground διευκρινίζει πώς έπεσαν στην παγίδα.

Η κλίμακα της καμπάνιας είναι επίσης αξιοσημείωτη, με λογαριασμούς bot που προωθούν hashtags όπως το #UniswapExploit, με αποτέλεσμα να φτάνουν στις κορυφαίες τάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες στο X.

Ο λογαριασμός ZachXBT, ένας από τους λογαριασμούς που παραπλανήθηκαν από αυτήν την απάτη, δήλωσε ότι την πρώτη φορά που είδε αυτήν την ομάδα απειλών να χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική ήταν στις 9 Νοεμβρίου.

Τότε, ο Hayden Adams – ο προγραμματιστής της διεπαφής εφαρμογής ιστού του Uniswap – προειδοποίησε την κρυπτονομισματική κοινότητα για την απάτη, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε εκμετάλλευση του Uniswap και ότι τα tweets γι’ αυτό προήλθαν από ψεύτικους λογαριασμούς X που προσποιούνταν τους ZachXBT, Certik και άλλους γνωστούς χρήστες στην κρυπτονομισματική κοινότητα.

Δείτε επίσης: Δύο Εσθονοί έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 575 εκατομμυρίων

Υπάρχουν συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα και πλατφόρμες που συχνά επιλέγονται από απατεώνες. Ένα από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα που στοχεύουν οι απατεώνες είναι το Bitcoin. Το Bitcoin είναι το πρώτο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, και η υψηλή του αξία και δημοτικότητα το καθιστούν ελκυστικό για τους απατεώνες. Επιπλέον, άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα που συχνά στοχεύονται από απατεώνες είναι το Ethereum, το Ripple και το Litecoin.

Επιπλέον, οι απατεώνες συχνά στοχεύουν σε δημοφιλείς πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Οι πλατφόρμες αυτές επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα. Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ανεπάρκεια ασφαλείας ή την απερισκεψία των χρηστών και προσπαθούν να κλέψουν τα κρυπτονομίσματά τους. Οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που συχνά στοχεύονται από απατεώνες περιλαμβάνουν το Binance, το Coinbase και το Kraken.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι απατεώνες δεν περιορίζονται μόνο σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα ή πλατφόρμες. Αναζητούν ευκαιρίες σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα ή πλατφόρμα που μπορεί να παρουσιάσει ευπρόσδεκτες αδυναμίες ασφαλείας. Επομένως, είναι σημαντικό για τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ανεξαρτήτως του κρυπτονομίσματος ή της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS