ΑρχικήsecurityΔημόσιο Σχολείο της Κομητείας Pulaski θύμα κυβερνοεπιθέσεων

Δημόσιο Σχολείο της Κομητείας Pulaski θύμα κυβερνοεπιθέσεων

Το Δημόσιο Σχολείο της Κομητείας Pulaski αντιμετώπισε φέτος πολλαπλές εξωτερικές διαταραχές. Απειλές κατά των σχολείων έγιναν μέσω κοινωνικών μέσων και πιο πρόσφατα, δύο κυβερνοεπιθέσεις.

Δείτε επίσης: JeffCo: Δημόσιο σχολείο πιθανό θύμα κυβερνοεπίθεσης
δημόσιο σχολείο

Πλέον τίποτα δεν με εκπλήσσει, απλώς κάποιες φορές απογοητεύομαι και αυτή είναι μία από αυτές τις φορές,” είπε ο Rob Graham του Pulaski County Public Schools.

Ο Graham ανέφερε ότι αυτές οι κυβερνοαπειλές ήταν επιθέσεις ransomware με σκοπό να κλέψουν χρήματα από το σχολείο. Ευτυχώς, αναφέρθηκε ότι το σχολείο κατάφερε να μείνει ανοιχτό.

Τα αντίγραφα ασφαλείας μας, στο μεγαλύτερο μέρος τους, ήταν ασφαλή, και δεν χρειάστηκε να σταματήσουμε τις λειτουργίες μας“, δήλωσε ο Graham.

Δήλωσε ότι ο αρχικός στόχος της οργάνωσης χάκερ ήταν να απενεργοποιήσει όλες τις σχολικές λειτουργίες μέχρις ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων να καταβληθεί. Αν και η κυβερνοεπίθεση δεν κατάφερε να απενεργοποιήσει τη λειτουργία του σχολείου, προκάλεσε κάποια προβλήματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο Graham ανέφερε ότι αυτό δεν τους έχει εμποδίσει από το να βρίσκονται στην τάξη.

Λειτουργούμε, θα έλεγα, περίπου στο 90 έως 95 τοις εκατό αυτήν τη στιγμή“, δήλωσε ο Graham.

Δείτε ακόμα: Επίθεση ransomware σε σχολείο του Σικάγο αποκαλύπτει δεδομένα 500.000 μαθητών

Ο Graham είπε ότι εργάζονται για να σταματήσουν μελλοντικές επιθέσεις, αλλά το τμήμα τεχνολογίας πληροφορικής του δημόσιου σχολείου, λέει ότι τίποτα δεν είναι αδιάβλητο.

Πάντα υπάρχει ένας τρόπος να μπουν μέσα και αν τον βρουν, θα το καταφέρουν“, είπε ο Graham.

Παρά το γεγονός ότι ένα μέρος του εξοπλισμού υπέστη ζημιές και θα πρέπει να αντικατασταθεί, ο Graham ανέφερε ότι χρησιμοποιούν αυτήν την ευκαιρία για αναβάθμιση.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιστραφούν τα περισσότερα από αυτά μέσω της ασφάλισής μας, οπότε δεν ανησυχούμε πραγματικά γι’ αυτό αυτήν τη στιγμή“, δήλωσε ο Graham.

Ο Graham εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Υπάλληλος σχολείου έκλεψε 3.000 Apple iPods που προορίζονταν για μαθητές

Οι πιθανές επιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων στα Δημόσια Σχολεία μπορούν να είναι πολλαπλές και σοβαρές. Ένας από τους πιθανούς αντίκτυπους είναι η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος των σχολείων, που θα οδηγήσει σε αναστάτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία που απαιτούνται για την εκπαίδευση και την εκπόνηση εργασιών.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν στην κλοπή ή την καταστροφή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ατόμων που εμπλέκονται.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν οικονομικές απώλειες, καθώς η αποκατάσταση του συστήματος και η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας μπορεί να απαιτήσει σημαντικούς πόρους. Ακόμα, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν έναν καταστροφικό κύκλο αρνητικής δημοσιότητας για τα σχολεία, που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα και την εμπιστοσύνη της κοινότητας.

Πηγή: wsls.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS