ΑρχικήUpdatesApple: Μεγάλη αλλαγή στο iMessage το επόμενο έτος

Apple: Μεγάλη αλλαγή στο iMessage το επόμενο έτος

Η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εφαρμογή του προτύπου ανταλλαγής μηνυμάτων (RCS) στο iMessage του iOS.

Apple imessage

Αυτό θα προσφέρει στους χρήστες Android τη δυνατότητα να απολαμβάνουν λειτουργίες, όπως το αποδεικτικό παράδοσης μηνύματος και την κοινή χρήση πολυμέσων. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να εφαρμοστεί τον επόμενο χρόνο και θα λειτουργεί με το RCS Universal Profile, προσφέροντας μια καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή MMS, ενώ το iMessage θα παραμείνει η προτιμώμενη επιλογή για τους χρήστες της Apple.

Δείτε ακόμη: Το Notes app της Apple σας επιτρέπει να δημιουργείτε links μεταξύ των σημειώσεων

Κίνητρο από την Ευρώπη

Η απόφαση της Apple να υιοθετήσει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS στο iMessage προέκυψε μετά από πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές και ανταγωνιστές για την αποτελεσματικότερη λειτουργία σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Η νομοθεσία της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές απαιτεί τη δυνατότητα διαλειτουργικότητας μεταξύ των πλατφορμών. Η Google, ήδη υποστηρίζοντας το RCS, έχει εκφράσει την υποστήριξή της για την απόφαση της Apple, ενώ νωρίτερα αυτό το έτος έχει υποβάλει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ρόλο του iMessage ως κύριου προϊόντος. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του RCS και τη βελτίωση της ασφάλειας των μηνυμάτων.

Αντίσταση της Apple

Η Apple, μετά από πολλά χρόνια αντίστασης, αποφάσισε να υιοθετήσει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS στο iMessage και να ενσωματώσει ένα κοινό σύστημα φόρτισης USB-C στο iPhone 15. Αυτή η επιλογή έγινε εν μέρει λόγω της πίεσης της νομοθεσίας της ΕΕ, που απαιτεί φόρτιση USB-C σε όλες τις συσκευές έως το 2024. Επιπλέον, αναμένεται η συνεργασία της Apple με την GSM Association για την αύξηση της ασφάλειας του RCS και την ενσωμάτωσή του στο iMessage. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι αυτές οι αλλαγές θα επωφελήσουν όλους τους χρήστες, βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ του iOS και του Android.

Apple imessage

Φυσαλίδες

Η απόφαση της Apple να υιοθετήσει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS δεν σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά των “πράσινων” φυσαλίδων (χρήστες Android) και “μπλε” φυσαλίδων (χρήστες Apple) θα εξαφανιστούν. Η διατήρηση αυτών των χρωμάτων παραμένει μια στρατηγική μάρκετινγκ της Apple που ενισχύει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η μπλε φυσαλίδα θα παραμείνει ένα σύμβολο της ταυτότητας της Apple, ενώ η υποστήριξη του RCS θα βελτιώσει την εμπειρία επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών iPhone και Android, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική του brand.

Διαβάστε σχετικά: Apple Watch: Βοήθησε καρδιοπαθή να γίνει μαραθωνοδρόμος

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS