ΑρχικήSecurityLong Beach - Καλιφόρνια: Η πόλη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Long Beach – Καλιφόρνια: Η πόλη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Αξιωματούχοι της πόλης Long Beach, στην Καλιφόρνια, προειδοποιούν για μια κυβερνοεπίθεση που τους οδήγησε να κλείσουν τμήματα του IT δικτύου τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της επίθεσης. Η επίθεση έλαβε χώρα την Τρίτη.

Long Beach Καλιφόρνια

Το Long Beach έχει περίπου 460.000 κατοίκους και είναι η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Καλιφόρνια. Χθες, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν για μια κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου. Μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας κλήθηκε να ερευνήσει το περιστατικό, ενώ ειδοποιήθηκε και το FBI.

Η πόλη λέει ότι μόλις εντόπισε την επίθεση, άρχισε να θέτει τα συστήματά της εκτός σύνδεσης, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση σε άλλες συσκευές.

Δείτε επίσης: PJ&A: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει περίπου 9 εκατ. ασθενείς

Τα συστήματα αναμένεται να είναι εκτός σύνδεσης για αρκετές ημέρες“, αναφέρεται στον ιστότοπο της πόλης.

Τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου της πόλης αναμένεται γενικά να παραμείνουν διαθέσιμα και το Δημαρχείο και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές όπως έχει προγραμματιστεί. Ενημερώσεις σχετικά με τις τρέχουσες λειτουργίες για συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο εγγύς μέλλον“.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι όσο γίνεται η έρευνα και οι διαδικασίες αποκατάστασης, το κοινό μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες καθυστερήσεις κατά τη χρήση συστημάτων και υπηρεσιών.

Ορισμένες από τις διαδικτυακές υπηρεσίες της πόλης δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι το Σαββατοκύριακο, όμως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν ανεπηρέαστες.

Προς το παρόν, δεν έχει αποκαλυφθεί το είδος της κυβερνοεπίθεσης που στόχευσε την πόλη Long Beach, ούτε γνωρίζουμε αν κλάπηκαν δεδομένα κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

κυβερνοεπίθεση

Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι μια επίθεση ransomware, η οποία συνήθως περιλαμβάνει και κλοπή δεδομένων. Κανένας παράγοντας απειλής δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για την επίθεση.

Δείτε επίσης: Δημόσιο Σχολείο της Κομητείας Pulaski θύμα κυβερνοεπιθέσεων

Ο αναλυτής απειλών της Emsisoft, Brett Callow, είπε στο BleepingComputer ότι εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για ransomware, το Long Beach θα είναι η 80η τοπική κυβέρνηση που θα έχει υποστεί επίθεση ransomware μέσα το 2023. Από αυτές τις επιθέσεις, οι 46 περιείχαν και κλοπή δεδομένων.

Μια κυβερνοεπίθεση σε μια πόλη, μπορεί να έχει πολλές συνέπειες στις λειτουργίες της. Αρχικά, η ίδια η απενεργοποίηση των συστημάτων IT του Long Beach μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών, όπως τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την αστυνόμευση και τη δημόσια διοίκηση.

Ένας άλλος πιθανός αντίκτυπος είναι η διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών. Οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των κατοίκων, επιχειρηματικά μυστικά και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο: Η πρόσφατη ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να προκαλέσει οικονομικές απώλειες για την πόλη. Η απενεργοποίηση των συστημάτων μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της τουριστικής κίνησης, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για την πόλη και τους επιχειρηματίες. Επιπλέον, η ανάκτηση των συστημάτων και η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας μπορεί να απαιτήσει σημαντικούς πόρους και έξοδα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS