ΑρχικήSecurityKyberSwap: Κλοπή 47 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα blockchain

KyberSwap: Κλοπή 47 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα blockchain

Η Βιετναμέζικη πλατφόρμα blockchain KyberSwap, ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, οι οποίοι έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 47 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Εισαγωγή στο Blockchain: Δυνατότητες και Προκλήσεις

KyberSwap

Ένας εκπρόσωπος της Kyber ανέφερε ότι η ομάδα του αντιμετωπίζει το πρόβλημα και δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια.

Σύμφωνα με το The Block, που ασχολείται με δεδομένα από την τεχνολογία blockchain, αποκαλύφθηκε ότι οι δεξαμενές ρευστότητας του KyberSwap έχουν δεχθεί επιθέσεις από χάκερς, οι οποίοι έκλεψαν 7 εκατομμύρια δολάρια σε Ethereum, 20,7 εκατομμύρια δολάρια σε Arbitrum, 15 εκατομμύρια δολάρια σε Optimism, 3 εκατομμύρια δολάρια σε Polygon και 2 εκατομμύρια δολάρια σε Base. Το συνολικό ποσό των κρυπτονομισμάτων που κλάπηκε ανήλθε σε πάνω από 47 εκατομμύρια δολάρια και όλα αυτά είχαν μεταφερθεί σε ένα μοναδικό ψηφιακό πορτοφόλι.

Μετά την επίθεση, οι υποτιθέμενοι χάκερς άφησαν ένα μήνυμα αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Ένας λογαριασμός με το όνομα 0xngmi, μέλος του ιστότοπου ανάλυσης δεδομένων κρυπτονομισμάτων DefiLlama, έγραψε στο Χ ότι “Φαίνεται ότι ο χάκερ απλώς αδειάζει τα Kyber LP pools.”

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το DefiLlama, ο συνολικός όγκος περιουσιακών στοιχείων που οι χρήστες απέστειλαν στο έργο KyberSwap έχει μειωθεί από 86 εκατομμύρια δολάρια σε 27 εκατομμύρια δολάρια μετά την ανακοίνωση της επίθεσης.

Δείτε ακόμα: Η επιρροή του blockchain στον τραπεζικό τομέα

Η τιμή του κρυπτονομίσματος KNC από το δίκτυο Kyber έχει επίσης μειωθεί από $0.756 περίπου στις 6 π.μ. σε $0.721 περίπου στις 6:35 π.μ. Μέχρι το μεσημέρι, η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν σταθερή στα περίπου $0.725.

Το Kyber Network ιδρύθηκε το 2017 από τους Loi Luu, Victor Tran και Yaron Velner. Ήταν ένα από τα πρώτα έργα blockchain που αναπτύχθηκαν από Βιετναμέζους και κέρδισε διεθνή προσοχή. Τα κύρια προϊόντα του Kyber Network περιλαμβάνουν την αποκεντρωμένη πλατφόρμα KyberSwap και την πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακής ιδιοκτησίας Krystal.

blockchain

Το KyberSwap Elastic κατατάσσεται στην 25η θέση στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, με το συνολικό χρηματικό ποσό των συναλλαγών εντός 24 ωρών να ανέρχεται σε 31,6 εκατομμύρια δολάρια, αντιστοιχώντας στο 0,592% της αγοράς, σύμφωνα με το Coinmarketcap.

Τον Απρίλιο, το Kyber Network ζήτησε επίσης από τους χρήστες να αποσύρουν τα χρήματά τους από την πλατφόρμα μετά τον εντοπισμό μιας πιθανής ευπάθειας. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το Kyber επιβεβαίωσε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 265.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Google Play: Αλλάζει την πολιτική για εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain

Οι βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια ενός δικτύου blockchain περιλαμβάνουν τη χρήση ισχυρών κρυπτογραφικών αλγορίθμων. Οι κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι παίζουν καίριο ρόλο στην προστασία των δεδομένων και την εξασφάλιση της ακεραιότητας τους. Επιλέξτε αξιόπιστους και αναγνωρισμένους αλγορίθμους όπως το SHA-256 για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας.

Ένα άλλο σημαντικό μέτρο ασφαλείας είναι η χρήση ισχυρών κλειδιών. Τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο δίκτυο blockchain πρέπει να είναι μακριά και πολύπλοκα. Επιλέξτε κλειδιά μεγάλου μήκους και χρησιμοποιήστε πολύπλοκους αλγορίθμους για τη δημιουργία τους, όπως το RSA.

Επιπλέον, η περιορισμένη πρόσβαση στο δίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του blockchain. Εφαρμόστε μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης όπως οι κωδικοί πρόσβασης, τα πιστοποιητικά και τα αναγνωριστικά ταυτότητας για να περιορίσετε την πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Τέλος, η παρακολούθηση και η ανίχνευση ανωμαλιών είναι σημαντικά μέτρα για την ασφάλεια του δικτύου blockchain. Χρησιμοποιήστε λογισμικό παρακολούθησης για να επιβλέπετε τις δραστηριότητες του δικτύου και να ανιχνεύετε πιθανές απειλές. Επίσης, ελέγχετε τακτικά το δίκτυο για ανωμαλίες και ενημερώστε το λογισμικό σας για να αποτρέψετε ευπάθειες ασφαλείας.

Πηγή: vnexpres

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS